Doctor Who / Torchwood

illnino demiş ki:
Geçen pazar ki ağlayan melek heykellerinin olduğu bölüm nefisti.Favori bölümlerimden biri oldu.

Kount demiş ki:
"Blink"? Zaten o bölümü yazan Steven Moffat, an itibariyle bitmiş olan beşinci sezonda ana yazar/prodüktör koltuğuna oturdu.

illnino demiş ki:
Gavur dizilerinin kaliteli olmasının sebebi dinamik olmaları.Özellikle ingilizler bölüm sayısını da az tutarak kültleştiriyor yapımlarını.

Steven Moffat denince durdum bir an. Nefis bir bölüme Steven Moffat imzası zaten şaşılacak bir şey değil benim için; amma velakin yabancı dizilerin kalite formülü, kültleşmek ve Steven Moffat bir arada geçince dahil olayım dedim. Adam Coupling'de 8 bölümle sezon finali yapmıştı da, süründürmüştü hepimizi. Hakikaten olay budur. Bundan sonra Dr. Who'da düzenli mi yazacak, nasıl olacak o iş? Sadece 5. sezon için mi bu flört yoksa...
 
Şöyle, bu biraz spoiler sanki ama, Russel T. Davies, dördüncü sezondan sonra yapılan tatil özel bölümlerini yönetti ve 2009 Christmas bölümü ile diziden ayrıldı. Prodüktör ve başyazar rolüne de Steven Moffat oturdu - beşinci sezon ve sonrasında. Tek sezonluk değil yani, ki, ben şahsen Davies'den daha başarılı buluyorum adamı.

Sonuçta, her durumda Doctor Who'nun "bilim"i her zaman "kurgu"sunu ilerleten bir yardımcı etmen konumunda. Aradaki fark, Russel T. Davies bazen "fantazi" boyutunu fazla abartıyordu, Moffat ise bu konuda birazcık daha dikkatli. Tamam, bazen "yok lan olur mu öyle şey" diyorsunuz ve Ezop kullanımında Moffat elini korkak alıştırmayan yazarlarla çevrili - misal, Davies Ezop kullanımı için Torchwood'u tercih etmişti. Hani şu ana kadar asla örsvari olmadı Moffat'ın Ezopları, fakat olma riskinin ucundan dönüp duruyor paso.
 
Dün titanic ve kylie vardı. 4.sezonda jenerikte gördüğüm kadarıyla daha önce bir bölümde çatlak gelin olan kadın yeni asistan olacak.O bölüm sonunda da asistan olsun istemiştim o hatunun.
Yalnız 5.sezonda gelecek yeni doktorun resimlere baktım da.... Keşke Steve Coogan'ı doktor rolüne ikna edebilseler...
 
Steve Coogan'ı bilmem ama, rol herkesin kaldırabileceği nitelikte değil, onu biliyorum. Ki, Matt Smith bu noktada en başarılı seçim bence. Adam Doktor karakterini Tennant kadar, hatta bazen çok daha derinde oynuyor: Doktor, Smith'in performansıyla, resmen tehlikeli bir karaktere dönüşmüş vaziyette ve ne zaman, ne kadar bildiğini ya da ne planladığını asla çözemiyorsunuz. Herif cidden felaket başarılı. Şahsen ben memnunum.
 
Şimdi sorum şurada: Matt Smith'in de olmadığını biliyorum, fakat Doktor karakteri cidden, CİDDEN zor bir karakter. Aynı anda hem senden önce gelmiş on tane adamdan farklı olmak, kendin olmak, ve pek çok şey olmak zorundasın. Aynı anda hem eğlenceli, hem ciddi, hem neşeli, hem hüzünlü, vs. vs. katman katman derinliği olan karakter.

Peki soru bu noktada: Steve Coogan'ın "yardıracağını" söylemene ne sebep oldu?
 
Çünkü iyi oyunculuğunu çok beğendiğim bir ingiliz aktör. Adamın daha önce jacki chanle filan filmlerini izlemiştim.O zaman o kadar dikkatimi çekmemişti.Ancak ingiliz yapımı filmlerini izlediğim ilk anda aklıma "bu heriften doctor olur" dedim. Özellikle yönetmen Michael Winterbottom filmlerini izlemeni öneririm bu düşünceme kanıt olarak.
 
Kount demiş ki:
Sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıp :LOL: Tamamdır, film listeme alıyorum.
estağfurullah abi. :D "24 hours party people" (ingilter punk dönemi ve sonrasıyla iligili belgesel vari eğlendirici bir filmdir) ve "A Cock and Bull Story" filmlerini öneririm.Michael winterbottom yönetmen.
 
Aslında "A Cock and Bull Story" bir süredir aklımda, bir türlü o son gazı bulamadığım anlardan bir tanesinde kısıldım kaldım resmen, iyi oldu bu. Bulup izleyeyim.
 
karen gillan geçen conan da bi kırmızı elbise giymiş...

Karen+Gillan+Conan+1.jpg


Karen-Gillan-Conan-OBrien.jpg
 
Geri
Üst