Blindness

Aşmış yapım City Of God'ın yönetmeni Fernando Meirelles'in yeni projesi. Jose Saramago'nun kitabından uyarlanan filmin oyuncu kadrosu da fena sayılmaz. Julienne Moore ve Mark Ruffalo gibi isimler yer almış. Konu çok ilgi çekici üzerine bir de Meirelles faktörü eklenince heyecan verici bir yapım bizi bekliyor. İlgilenenler Filmekimi kapsamında emek sinemasında izleme şansına sahip ancak tarihi bilmiyorum. 10uyla 16sı arasında gerçekleşecek festival. İstanbul'da olupta gitme şansı olanlar kaçırmasın. Hatta Filmekimi'nde gösterilecek birçok filme gitmeye çalışın. Hepsi özenle seçilmiş ve izlenmesi gereken filmler. Bilet fiyatları da 3.5 lira. Sinemaya doymak için gayet makul bir fiyat. Wong Kar Wai, Kim ki Duk, Woody Allen, Mike Leigh,Michael Winterbottom ve daha pek çok mükemmel yönetmenin eşsiz yapımları gösterilecek festival kapsamında. Aynı zamanda avrupadaki birçok festivalden ödülle dönen filmleri de izleme şansınız var.

Elinde fırsat olupta gitmeyenler çok şey kaybeder gerçekten. Malesef okulum sebebiyle İzmir'de olacağımdan bu fırsatı kaçıran, talihsiz birisi olarak yazıyorum bunları. Ben gidemiyorum siz gidin görün şu filmleri :D.
 
ben bu filmle beraber michael winterbottom, mike leigh ve kim ki duk'un filmlerini kaçırmak istemiyorum. özellikle winterbottom'un dram filmi genova görülmeye değer. içerik açısından nitelikli bir festival olduğu gerçek, kaçırmamak lazım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Güzel bir film seçmişsin. Kim ki Duk'un Bi Mong'u ve İsrailli yönetmen Ari Folman'ın Waltz with Bashir'ini de çok merak ediyorum ben. Özellikle israil yapımı olan filmin birkaç eleştirisini okuyunca iyiden iyiye meraklandım. Festivali kaçırdığım çok kötü oldu. Artık bir kaç ay bekleyip divxlerinden izleme şansım olacak.
 
Geri
Üst