caligola

evet malcolm mcdowell ın gelmiş geçmiş en çılgın roma imparatorlarından biri olan caligola caesarı başarıyla canlandırdığı bir film(film o kadar başarılı olmasa da).abartının ötesinde sahnelerle dolu oldukça rahatsız edici bir film de olsa izlenmesi gerektiğini düşünüyorum yok mu izleyen?
 
Tinto Brass filmi , izlemedim ama tahmin edebiliyorum nasıl bir film olduğunu. Zilyon tane film dururken bu adamın filmini izlemek bir gereklilik değildir açıkçası.
 
Filmi izleyeli uzun zaman oldu,izleyecekler için biraz yorumlayayım.
Film,romanın,ait olduğu yüzyılın gerçeklerini,serkeş ve aristokrat yapısını,tezatları cinsel öğeleri de fazlasıyla kullanarak bir imparatorun(caligula) hayatı ile empati kurarak anlatıyor.
Filmdeki sahnelerin aşırılığını tinto brass'a yüklemek mümkün,kaldıki bu adam cinsel içeriği çok rahat kullanabilen ve o tür filmlerin de babası denebilecek bir adam.
Ancak,bu filmdeki aşırı denebilecek cinselliğin(zaman zaman ensest'e,mazoşist ve sadist öğeler'e)film izleyicisine çekici değil,amiyane mide bulandırıcı olarak sunulduğunu düşündüğümden,bu açıyı filmi değerlendirmek için yersiz buluyorum.Keza film bir hayal dünyasında geçmiyor.Onun için filmi izlemeden "tarihi porno" yakıştırması yapılmamalı.
Genel hava sıkıcı değil,ortalama üstü bir film.İzlenir.
 
Geri
Üst