Roland Vg-88 Vg-99, Roland Gr-33 Gr-20 Hakkında Bilgi Lazım!

bu aletler hakkında bilgi almak istiyordum.kullanan bilen varsa burda görüşlerini paylaşsınlar.
yakın zamanda roland vg-88 alacağım ama pek bilgim yok.
bu aleti nasıl kullanabilirim.gk manyetiği var onu gitara monte ediyoruz.
birde 13 pin kablo diye birşey var.onun gireceği giriş yok gitarda.
nasıl olacak bu iş :) kafam baya karıştı.
 
Valla demolarından dinlediğim kadarıyla vg-88 yerine alabiliyorsan vg-99 u almanızı tavsiye ederim.

Sonuçta bilirsiniz ki bu tarz aletler zaten yeni ürün geldikçe fiyatları düşüyor. Yarın öbür gün vg 109 çıkar para etmez o gün vg-88.

Bence bütçe yetecekse vg-99 alabilirsiniz ki demolarını izledim acayip bir alet.Ben de Vb-99 için para biriktirmeye başladım mesela :)

O 13 pin girişi de midi pick-up için. Onsuz tabii bu aletlerin pek bir anlamı olmayacaktır diye düşünüyorum :) (E haliyle midi systemler :D)
 
GR ve VG biraz birbirinden farklı. VG'leri çok iyi bilmiyorum ama onlar yanılmıyorsam daha çok farklı gitarları simüle ediyor. GR ise aklına gelen her enstrümanı, hatta koca bir orkestrayı bile...

GR'de galiba 500 preset var zaten Roland sitesinden manual'ini indirirsen listesi vardır. Kısaca gitarını aynen çalıyorsun ama amfiden gelen ses piyanodan kemana, oda orkestrasından kabile perküsyonuna, obuadan sitara aklına ne geliyorsa o duyuluyor.

Özellikle kayıt filan yapıyorsan GR süper bir alet hani şarkı aralarına geçiş, efekt vs gibi atraksiyonlar filan koymak için. Veya tek başına gitarınla bir film soundtrack'i bile yapabilirsin dedim ya aklına gelen gelmeyen ne enstrüman varsa presetlerde var.

Kullanmak için GK midi pick-up kullanman lazım. Montajı çok kolay. Floyd varsa köprünün hemen önüne çift taraflı bantlarıyla yapıştırabiliyorsun. Bantlar kaliteli kesinlikle sökünce yapış yapış bırakmıyor. Fakat ayar yapmak oldukça zahmetli oluyor (ilk seferinde epey hassas bir ayar gerek çünkü midi pick-up'ın tellere mesafesi çok önemli). Tonepros tarzı sabit köprüysen daha da kolay çünkü köprüyü söküp direkt onun bacaklarına takıyorsun o zaman ayar vs de gerekmiyor, tabi tel söktüğün için yenilerini takınca ne ayar gerekiyorsa onu yapacaksın.

GK manyetiği çift fonksiyonlu yani hem GR hem normal gitar düzenini aynı anda kullanabiliyorsun. GK üzerinde bir düğme var, sadece midi, sadece gitar veya ikisi aynı anda ses alabiliyorsun. Tak çıkar uğraştırmıyor.

GR'nin zaten rolandus sitesinde oldukça detaylı tanıtım video'ları var onları izlemeni tavsiye ederim.
 
Geri
Üst