Xlr çıkış -> balanslı jack girişi için kablo seçimi

arkadaşlar, sabit başlıklarda ilgili bolum olmadığını düşündüğüm için yeni başlık açıyorum. yanlış yaptıysam modlar kusura bakmasın :oops:

ART xdirect aktif DI ısmarladım. XLR çıkışı var aletin. Ses kartında ise balanslı 1/4 jack girişi var.

bağlantı için bu kabloyu kullanabilir miyim: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5573&gid=1607

tek kaygım "mikrofon kablosu" diye adlandırılmış olması. bu kablonun bildiğimiz ara bağlantı kablolarından bir farkı var mı? seste bir değişiklik olur mu?

çok teşekkürler

Not: Başlıkta bir problem yok ama ismini daha arama yapanlar için anlaşılır olacak şekilde düzenledim. Me_ThuS
 
Evet kullanabilirsin. Mikrofon kablosu olarak adlandırılması genel bir tabir XLR bağlantı formatı mikrofon girişi olarakda tanınıyor çoğunlukla.

Seste ise bir değişiklik olmaz merak etme.
 
Yeni başlık açmadan buraya yazmak istedim.
İki adet mikrofon kablom var. Pahalı çok iyi kablolar değil. Standart düzeyde diyebilirim. Amfi mikrofonladığımda kabloya dokunduğumda dokunma sesleri geliyor hışır hışır. Gitar kablolarımda böyle bir şey yok. Onlarda standart kablolar. Mikrofon kablosu için hakikaten iyi bir kablomu edinmek gerekir öyle ise nasıl olması gerekir? Yoksa bu normalmidir?
 
Gitar kabloları ekranlıdır. Fakat elinizdeki mikrofon kablosu ekranlı olmayabilir. Kabloya dokununca gelen sesin kaynağı bu olabilir.

Mikrofonlama için kullanacağınız kablolarla ilgili söyleyebileceklerim şunlar:
- Mikrofonun ürettiği sinyalin seviyesi çok düşük olduğu için, eğer mikrofonlama ile kuvvetlendirme/kayıt işlerinin yapıldığı odalar farklıysa, araya çekilen en az 10m kablo üzerinden mikrofon sinyalinin kayıpsız iletilmesi gerekeceğinden mikrofon kablolarının uzunluğu ne olursa olsun, damarları oldukça kalın olmalıdır.
- Mikrofonun ürettiği sinyal, yüksek ses şiddetindeki kaynakları mikrofonlarken dahi o kadar küçüktür ki, dışardan gelebilecek bir gürültü bile bu sinyalle yaklaşık aynı seviyede olacaktır. Bu yüzden mikrofon sinyalleri, dengeli (balanced) hatlar üzerinden iletilir. Fakat yine de mikrofon kabloları ekranlı olmalıdır.
- Mikrofonun ürettiği sinyali renklendirmemesi, sinyalde tonal kayıp oluşturmaması bakımından, nF/metre (nanofarad bölü metre) veya pF/metre (pikofarad bölü metre) cinsinden damar-ekran kapasitesi olabildiğince düşük olmalıdır.

Son maddede söylediğim bilgiye ulaşmanız zor olabilir. Çünkü kabloyu satan adam da bilmez, kablonun üzerinde de yazmaz.
 
O halde markalı iyi bir kablo edinmek gerekli. Klotz my206 mikrofon kablosu var piyasada bu işimi görürmü yada tavsiye edeceğiniz farklı kabloda olabilir.
 
Metre bazında gitardan amfiye ve pedal aralarında kullanmak için kablo alacağım. Sommer tricone xxl var. fakat memnun değilim. Harmonicleri aldı götürdü. Değiştireceğim.
Metreyle satılan Klotz my206 buldum. Fakat mikrofon kablosu olarak geçiyor. Emin olmak için soruyorum.. Bu kablo benim işimi görür mü? Yoksa onu değilde şunu al diye başka kablomu tavsiyemi edersiniz. Tavsiyelerin yurtiçi satışı olursa daha makbul olur. Teşekkürler.
 
Benzer bir soru farklı başlık açmayayim. İki sorum olacak.
1- Prosesörü direk miksere gireceğim. Elimde bir ucu xlr diğer ucu trs uc olan kablo var. Xlr tarafını prosesöre takacağım. Mixer de hem xlr girişi hemde trs girişi var. Bendeki kablo iş görür mü yoksa her iki tarafı xlr olan bir kablo mu kullanayım. Herhangi bir fark yaratır mı?
2- Prosesör mixer bağlantısı yapacağımdan herhangi bir mikrofon ara kablosu almam yeter limi yoksa enstrüman için ayrı bir xlr kabloları var mıdır?
 
Biraz daha ayrıntı vereyim.
9271099605_X3Live.gif
Cihaz bu. Çıkışlar xlr.

631274000000000-00-500x500.jpg
XLR-103_RGB_856.jpg

STX-110F_RGB_856.jpg
PXF-105_RGB_856.jpg



Mixerde tek xlr giriş, iki tane trs giriş var. Cihazdan strero çıkış alıcam. Delay vs gibi sağ sol duyulması için hangi kablo kullanıcam. Stero tek bir kablo ve giriş yeterlimi yoksa mono kablo iki kanal mı giricem.
 
Geri
Üst