stereo power amp e eq nasıl bağlanır?

Arkadaşlar pioneer a441 stereo amplifier ve cd çalarımız var.Hiç tecrübemiz olmadığı için equaliser i nasıl bağlayacağımızı bilmiyoruz.
1-)equaliser cd çıkışına mı yoksa amplifier çıkışına mı bağlanacak
2-)hangi kısma bağlayacağız.(aux mu yoksa başka bir yere mi)
Saygılar
Not:bu sistem ev tipi hi-fi sistem
 
Birinci yontem: CD calarin cikislarini EQ'nun girisine (line in veya tape in), EQ'nun cikisini da amplifier'in girisine baglayin (amplinin herhangi bir line level girisini kullanabilirsiniz, CD, tape, aux, video, herneyse, phono ve mic disinda ne varsa). Bu yontemi kullanirsaniz EQ yalnizca CD dinlerken etkili olur, ampliye bagli baska cihazlar varsa (teyp, pikap, gazoz acacagi) onlar uzerinde etkisi olmaz.

Ikinci yontem: amplinin arkasina bakin. Daha gelismis amplilerde PRE OUT ve POWER IN diye soketler olur, bunlar yanyanadir ve defaut olarak (ne demekse) U seklinde kalin bir metalle birbirine "hardwire" edilmis durumdadir. Eger boyle bir durum sozkonusu ise (Pioneer'in eski modellerinde vardir bu, ben hala bunlardan bir tanesini studyomda monitor amplisi diye kullaniyorum) o U sekilli metalleri cikarin. PRE OUT'lari EQ'nun girisine, EQ'nun cikislarini POWER IN'lere baglayin. Bu yontemi kullanirsaniz ampliye bagli her turlu alet EQ uzerinden gecer.
 
Geri
Üst