M-audio; ses karti, pre amp ve klavye tavsiyesi...

Herkese selam..

Uzun zamandır midi tabanlı kayıt yapıyorum, genellikle soundfont kullanıyordum ve kullandigim fontların cogunu Sonic Implants'ten satin almistim ve benim icin yeterliydi..

Kayitlar icin Sonar kullaniyorum ve tum midi bilgisini staff view'den elle yaziyordum. Oldukca zahmetli bir is olmasina ragmen bunu cok uzun zamandir yapiyor olmam zamanla bu isi oldukca iyi yapabilmemi sagladi (Velocity degerleri de dahil olmak uzere el ile oynayarak canli performansa yakin seyler yakalamaya calisiyorum).. Ancak artik daha profesyonel ve gercekci seyler ortaya cikarmak istiyorum.. Bundan sonra midiyi destek amacli kullanip canli kayitlar kullanmayi planliyorum..

Bu amacla yeni ekipmanlar almaya karar verdim ancak butcem cok kisitli. Bu dogrultuda hem ucuz hem de kaliteli bir kac sey almaya ihtiyacim var ve sizden yardim istiyorum.

Butcem kisitli ancak ses kalitesinden odun vermek istemiyorum, onun yerine fonksiyonellikten odun vermek benim icin daha avantajli olacak. Dolayisiyla kayitlari zaten kanal kayit yaptigim icin cok girisli bir ses kartina ihtiyacim yok..

Bununla birlikte bulunabilirligi zor urunleri aramak, sonra bi de buraya getirtmek icin onca ugras ve strese girmek istemiyorum. Rahatca bulunabilir tek bir markadan uygun olan urunleri toplamak benim icin daha kolay olacak.

Bu amacla Compel'in sayfasini inceliyordum ve su ürünler hakkında sizden görüs almak istiyorum :

Mic PreAmp : 99 Euro'ya Audio Buddy kaliteli bir kayit icin yeterli midir ?

Ses Karti : Revolution 7.1 sadece oyun amacli bir urun mudur yoksa tek kanal kayit icin yeterli olur mu ? Benim icin dezavantajlari neler olur ? Mutlaka en azindan bir delta 10/10 felan mı almam gerekir ?

Klavye : KeyStation 49 Sonar'da Soundfont ve Dxi synthleri kullandigim dusunulurse yeterli olur mu yoksa Midi Controller'lı bir klavye almam mi gerekir ?

Mikrofon icin simdilik Shure SM58 almayi dusunuyorum sanirim amacima en uygun mikrofon bu olacaktir...

Bunlarla birlikte Turkiye'de rahatlikla bulacagim, daha iyi performans verecek ve butceme uygun baska neler tavsiye edebilirsiniz ?

Dedigim gibi amacim ses kalitesinden cok fazla odun vermeden, fonksiyonellikten verebilecegim kadar odun vererek amaclarim icin yeterli ve gerekli en uygun sistemi toplamak...

Yardimlariniz icin cok tesekkurler...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Çok mu zor sordum ?! Bu cihazlar hakkında gecmis postlarda da bilgi bulamadım. Varsa ve gözden kacırdıysam linki verebilir misiniz ?!
 
Ben daha once diger arkadaslara da tavsiye ettigim gibi M-Audio Radium 49/61 MIDI Controller klavye tavsiye ediyorum. Uzerinde 8 slider, 8 knob pitch wheel ve mod wheel var. Cok iyi bir controller. 49'un fiyati Amerika'da 160 dolar, herhalde Turkiye'de de o civardadir.
 
Geri
Üst