Grup Olmak

Arkadaşlar grup olmanın muhakkak ki bir çok gereksinimi var. Belki grup içine yakın olmak, aynı hisleri taşımak, çok zaman geçirmek vs.. Peki ya grup olarak da stüdyoya giripde birbirimize daha sıkı uyum sağlamak, senkronizasyonu mükemmel hale getirmek için yapılabilecek çalışmalar nelerdir? Çok şarkı çal! tarzı yorumlar olmassa sevinirim.Zaten yapıyoruz ancak hala bir grup karakteristiği oturtamadık.
 
Bir sonraki ölçüde ne yapacağından emin değilsen ve karşındaki kişinin ne yapacağından da emin değilsen uyum sağlamak da imkansız olacaktır.
 
bence grup elemanları ilk önce aynı tarzda müzik yapmalı kafalar aynı şeyi düşünmeli.grupta herkes söz sahibi olmalı.herkesin bir görevi olmalı (bu çaldığı ensturman dışında).birbirlerinin çalışma sırasında dediklerine alınmamalı bazen bunlar olur.evde ailemizle bile bazen tartışırız. herşeyden önce insanız.
ben samimi bi gruptan bahsediyorum tabii.bence böyle olmalı.bunlar olduğu zaman yaratıcılık,kendine özgü denen şey ortaya çıkar herşey para değil prof. bi müzisyen olsam yine bunları savunurdum
 
Me_ThuS demiş ki:
Doğaçlama çalabilirsiniz.
evet arkadaşında dediği gibi doğaçlama yapabilirsiniz.davulcunuz bi ritm atar sizde aynı metronomda aynı ritm de gitarlarla 3-4 akor bulup çalarsınız hatta orda doğaçlama sözler bile çıkabilir.aslında bişey söylimmi tamamen kendi düşüncem olucak ama bence müzik doğaçlamadır o anda çıkan şeydir.
parça çalmak farklı, doğaçlama yapmak farklı. söylenecek çok şey var doğaçlama ile ilgili ama çok konuşurum ben en iyisi burda susayım fazla kafa şişirmeden.saygılarımla..
 
Birçok rock ve metal grubunun vokalistlerine şan dersi vermekteyim. Albüm hazırlığında olan veya olmayan canlı performanslarda kendini sesleri konusunda herhangi bir şekilde yetersiz hisseden ve seslerini geliştirmek isteyen vokalistlere çok uygun fiyatla yardımcı olmak isterim:::
İletişim:
[email protected]
 
her grup elemanının, yaptıkları müziğin tarihini bilmesi,birbirlerini iyi tanıması veya tanıstıkları an itibariyle iyi arkadaş olmaları,şüphesiz ekipmanlarının iyi olması,veya bu ekipmanlara hakim insanlar olması gerekir...grup olmak gerçekten zor bir iştir..ancak adamını buldunmu mükemmel iştir...özellikle 24 saat beraber olabiliyorsanız..
 
Benim gibi thrash&heavy 80ler sounduna düşkünden gidip hard core&grunge çalan bir grupta çalma derim. Ama benim başka şansım yok burda kabul görebilen en sert sound grunge. Tabi hard core dicen gayet sert o nasıl kabul görüyo oda görmüyor ama repertuara sıkıştırıyoruz. Bir AC/DC bir manowar bir Iced EArth repertuara sokana kadar canım çıktı. Bıktırdılar yani. Zaten bu memlekette işim bitsin o grupta biter. Ama eğer kalıcı sağlam bir grupsa amaç müzik zevklerinin benzer olması lazım. Grup içi anlayış sağduyu önemli. Bunun dışında diğer arkadaşların dediği gibi enstrumanlar sağlam bir saund açısından iyi olursa güzel olur. Bazende repertuar yapmak dışında enstrumental parçalar çalınabilir studyoda hatta o parçanın kararı değiştirilmeden doğaçlamada yapılabilir. Ha armoni bilgisi çok ilerdeyse direk doğaçlamayada gidilebilir. Şahsen ben okadarını yapamıyorum.
 
Grup olabilmek için bir araya geldimmi uyumlu şeyler çıkarabilmek ve o çıkarılan şeyden grubca zevk alabilmek gerekir...Zira herkes ayrı telden çalıyor ve grup içinde çatışılıyorsa zaten yol yakınken dönülmelidir o işten hayır gelmez...
 
Ne tarz bir grup o da önemli?

Grup elemanlarıyla samimi olmanın avantajları da var dezavantajları da. Avantajı daha fazla tabi ki.

Beste ya da cover çalışmalarında her enstrumanist tek başına metronom üzerine çalabiliyor olmalı stüdyo öncesi.

Stüdyoda davulcu tuşesini sounda göre ayarlayabiliyor olmalı, gitaristler tarzlarına uygun tonu ego yapmadan, kendi sevdiği tonu seçmeden sounda yedirmeye çalışmalı, bu konuda yeterliliğe sahip olmalı.

Vokal kendi işini hakkıyla yapabiliyor olmalı.

Ayrıca grubun her elemanının müzikal düşüncesi uyumlu ve aynı olursa, asıl o gruptan hayır gelmez. Tek düzelikten kurtulamaz, olmaz o iş.

Benim gruplardan birinde şöyle bir dağılım var; bir eleman folk ve duygusal melodileri çok seviyor ve onu yaratıyor. Bir eleman duygusal ve karanlık melodileri ve riffleri seviyor, öyle istiyor. Bir eleman, gasz riff ve melodileri seviyor. Ben pek duygusal olamayarak rifflerde karmaşa ve melodilerde sadistik, saykodelik saçmalamaları seviyorum.

Hepimiz, ego yapıp kendi isteğimizi tutturursak, bu işin olmayacağı apaçık ortada. Fakat, ego yapmak yerine herkes kendi karakterini, müziğe yedirirse, o zaman iş çıkar o zaman müzik olur. Herkesin aynı karakterde olması da dinleyiciye değil sadece müzisyene zevk verir. Profosyonellik biter.

diye düşünüyorum.
 
Bi Grup içindeki arkadaşlarımla çocuklk arkadaşıyız Sadece bateristi dışardan bulduk.bu yüzden çok kolay uyum sağlıyoruz birbirimize ve eksiklerimizi daha çabuk giderme şansı buluyoruz.
 
Geri
Üst