Türk Filmleri

Türk Filmi (...)


  • Toplam oy veren
    15
eşikya, uçurtmayı vurmasınlar,gemide,laledi bir asise, tabutta rövaşata, başta olmak üsere, sadri alışığın ösellikle komediden siyade dram ağırlıklı filmlerini nerde görsem, öle oturur islerim,
 
Bende Turk filmlerini severek izliyorum , " Al yazmalim " , "Aga " , "Suru", "Eskiya ", "Hababam sinifi " ....
Ya ne kadar iyi oyuncu birbirine o zaman rastlanmis .! :D
son turk filmlerini izlemek bana o kadar zevkli gelmiyor .
" Bay E " 'yi pek sevmemistim .Bi "Eskiya " bi de "Karisik pizza" yi begendim ...
En sonda " Hababam"in yeni versiyonu , " Gora" cikti; sonucta turk sinemasinda ilerleme var ama cok kucuk . Bi komedi filmler tutuyor .
 
'yıllardır ilk kez hemen hiçbir şeyi sarkmayan,sarkmak ne kelime,tümüyle başarılı,keyifle izlenen,izlendikten sonra unutulmayan ve geçen günlerle birlikte insanı yeni düşüncelere ve değerlendirmeye çağıran bir filmle karşı karşıyayız'

ATİLLA DORSAY

eşkıya filmi bence türk sinemasında bir dönüm noktasıdır.o zaman çok küçük olmama rağmen bu film beni oldukça etkilemişti....konusu,kurgusu,herşeyi....tabi filmin bu kadar iyi olmasında şener şen ve uğur yücel in harika oyunculuklarının da payı büyük...

'korkma!sonuçta toprağa gideceksin...... çiçeğin özüne bir arı konacak.belki o arı ben olacağım......
 
eski türk filmlerini beğenerek izliyorum özellikle siyah beyaz olanları giyim tarzları arabalar.eski ist. vs..hoş görünüyor..arabesk filmlerden ise nefret ediyorum.. :evil: :!: ama bıkmadan izlediklerim özellikle kemal sunal ve şener şen^in oynadıkları çok eğlenceli :p
 
80 lerdeki ne demek istediği belirsiz sosyal içerikli , deneysel filmler hariç , hem 80 öncesi , hemde 90ların sonundan bu yana çevrilen tüm türk filmlerini severek izliyorum.
 
Eski yeşilçam filimleri çok komik geliyor bana açıkçası aşırı duygusal ve saçma ama kemal sunalın bazı filmleri tam bi bomba ne kadar izlesekte bıkmıyoruz değil mi!
 
Şener Şen,Kemal Sunal , İlyas Salman muhteşem üçlü bir ara Halit Akçatepe de dahil oldu ama kızgınım ona rezil ettiler Hababamı.
İlyas Salmanı unutmuşsunuz arkadaşlar.
-(Sarı Mercedes)Fikrimin İnce Gülü bir başyapıttır.Çok iyi performans göstermiş.
Ya nasıl unutursunuz bir kişi bile yazmamış sanırım. Türk Sinemasının en karakterli oyuncusu bence. Çoğu insanı ağlatabilen tek adam ben dahil.
Bu üçlü dünya sandalyeden düşen adamlara gülerken durum komedisini göklere çıkarmışlardır. Ama İlyas Salmanın yeri başka kafa atarım haaa ehihii
Diplomalı Hıyarcı nasıl bir tiptir yau valla bir arpa boyu yol gidememişiz hala var onlardan ben de onlardan olacam...
 
türk filmi diyince türkan şoray kartal tibet nuri alço ediz hun ...şahin yılmazıda türk filmine verdiği emeklerden dolayı kutlarım ama neyse yeri değil:)
 
grainmoustache demiş ki:
Şener Şen,Kemal Sunal , İlyas Salman muhteşem üçlü bir ara Halit Akçatepe de dahil oldu ama kızgınım ona rezil ettiler Hababamı.
İlyas Salmanı unutmuşsunuz arkadaşlar.
-(Sarı Mercedes)Fikrimin İnce Gülü bir başyapıttır.Çok iyi performans göstermiş.
Ya nasıl unutursunuz bir kişi bile yazmamış sanırım. Türk Sinemasının en karakterli oyuncusu bence. Çoğu insanı ağlatabilen tek adam ben dahil.
Bu üçlü dünya sandalyeden düşen adamlara gülerken durum komedisini göklere çıkarmışlardır. Ama İlyas Salmanın yeri başka kafa atarım haaa ehihii
Diplomalı Hıyarcı nasıl bir tiptir yau valla bir arpa boyu yol gidememişiz hala var onlardan ben de onlardan olacam...
kemal sunal ilyas salman ikilisini unutmuşum ben...yılların adamları..ali sunalda pek çok film dizide rol alıyor bence babası kadar iyi değil..şener şen zaten başlı başına bi rol adamı.Hala oynar hala film çeker ,eskilerde iyidir ...
 
RealHeroOrko demiş ki:
eşikya, uçurtmayı vurmasınlar,gemide,laledi bir asise, tabutta rövaşata, başta olmak üsere, sadri alışığın ösellikle komediden siyade dram ağırlıklı filmlerini nerde görsem, öle oturur islerim,
off abi uçurtmayı vurmasınlar tabi ne kadar harika bir filmdi kaç kere izleyipt ağlamıştım çocukken keşke bi yerden bulabilsek
 
Yeni filmlerdende çok seyredilmeyen fakat sanatsal olan çok iyi filmler var.onları izlemenizi tavsiye ederim.son zamanlarda Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak var.O iyi film.
 
Canım kardeşim adında bir film vardı.Kahraman Kral, Tarık Akan ve Halit Akçatepe'nin.Nasıl bir filmdi o! Ne müzikti o çalan!
Türk filmlerini çoğunlukla yabancı filmlere tercih ediyorum.
"Eşkıya, yol, duvar, yarın ağlayacağım, muhsin bey, hababam sınıfı (4'e kadar), sonra Sadri Alışık'ın filmleri." şimdilik aklıma gelenler.Eski Türk filmlerini genelde oyuncusuna yönetmenine bakmadan seyretmeye çalışıyorum, çünkü çok ilginç filmler çıkabiliyor,film güzel olmasa da "eski istanbul"u görmek çok güzel,insanları, kılık kıyafetlerini.
 
sinemada eşkiya ve öncesi diye iki zaman ayrımı vardır ya..bunu atilla dorsay der özellikle ..sözün doğruluk payı gerçekten yüksek..amerikalı ya da eşkiyadan önce ama onuda eşkiyadan sonraki zamana koyarsak uyar.bu demek değildir ki böyle bir ayrım derdi mi var hayır yok tabi ki...eşkiyadan öncede iyi fimler çıkmıştır..yeşilçamdan..eşkiyadan sonra bağımsız diyebileceğimiz dönem başlamıştır...yönetmen olarak yeni sinemacılar grubu harika fimler çıkartıyor..(gemide..azize..maruf vs..)zeki demirkubuz var..6 sinema filmiyle önemli bi yönetmen(masumiyet.c blok.bekleme odası.itiraf..yazgı..vs.)mustafa altıoklar(istanbul kanatlarımın altında ağır roman asansör) ve şu anda aklıma gelmeyen iyi yönetmenler..tabi sinemasal olarak pek iyi olmayan ama gişe anlamında tatmin olan filmlerde var..onları burda saymam..çünkü gişe için yapılan filmleri konuşmaya değmez..hababam sınıfının şimdiki versiyonları vs..ama bunlarda olmasın demiyorum tabi ki..sinema da gişe önemli olabilir ama benim için önemli değil..ondan onları konuşmuyorum bu benim o fimleri seyretmediğim anlamına da gelmez..o fimlerinde bazılarını seyrederim ve gülerim ve unuturum sonra..nasıl ara sıra amerikan kolej filmlerini seyrediyoruz ve gülüyoruz ve sonra da ismini bile hatırlamıyoruz onlarda böyle filmlerdir..
 
cok keyıf verıcı ya ızlemek..ucurtmayı vurmasınlar ve selvı boylum al yazmalım ayrıdır ama!!hep aglarım...eskılerın cogunu ızlemıs,ezberlemısımdır ama hala nerde bulsam yıne ızlerım..
 
Uçurtmayı Vurmasınlar nasıl bir filmdi yarabbim! O film yüzünden daha on yaşımda depresyonla tanıştım resmen!

Yeşilçam filmleri, aslında bizden pek çok öğe barındırdığı için komik gelir; bir yandan da absürdlüklerle dolar taşar (ince hastalık muhabetti, araba çarpan şahsiyetin kör olması gibi...) ama tüm bu klişeler her filmde ayrı bir zevk verir insana.

O zamanki olanaklar nedir bilmiyorum ama, kesinlikle Battal Gazi, Tarkan, Kara Murat filmleri, sırf gülmek için görülmeye değer. Bilhassa Battal Gazi serisinin ilk filminde, dıştan hiçbir güç yardım etmeksizin kendi ekseni etrafında dönebilen fıçıyı asla unutmam. :LOL: O filmin bir başka unutulmazı da, Cüneyt Arkın'ın birden fazla karakteri (Battal ve babası) canlandırması sonucu ortaya çıkan bir pürüzün giderilmesidir... Battal babasını kaçırır hristiyanların hapishanesinden. Bir sahnede, Battal ve babası, sanırım psikoposla birarada idiler; baba herifle konuşurken, Battal da duvara dayanmıştı (dirsek duvarda, el belde, bacaklar çapraz... malum poz)... Ve Cüneyt Arkın, Battal'ın babası rolünde konuşurken, kenarda duran muhafızın baltası, Battal Gazi'nin yüzünü tamamen kapatacak şekilde duruyordu! :LOL:

Tarkan filmlerinde, Kurt'un (ki çizgi romanında kurdu olan bir kahraman nasıl bir sokak köpeğine fit oldu merak ederim!) ağladığı sahne efsanedir zaten. Mars'ın kılıcı, Örümcek tiplemesi, Tarkan'ın vikinglere olan tiksintisi ile karışan savaşma isteği, Vank Yu isimli muhteşem hançer fırlatıcısı ninja gibi efsaneleri vardır...

Gelelim yakın zamanda yapılan filmlere. Hala bir türlü Eşkiya'yı izleyememenin hüznü üzerimde. Öte yandan, Vizontele, O Şimdi Asker gibi filmler komedi/dram (drama?) türüne yatkınlığımızın ve yeteneğimizin simgeleri resmen.

Gelgelelim G.O.R.A.'ya (rivayete göre Gırgır Olmazsa Reaksyon Almaz'ın kısaltılmışı). Filmin, grafik, efekt, kostüm, dekor konularında Türk filmlerinde bir ilerleme olduğuna şüphe yok. Geri kalanını bilemem...

Hırsız Var ile aksiyon yapayım derken komediye kaydık iyice.

Duvara Karşı'yı izleyeceğim işallah... yakın bir vakitte.

Ama şimdilik, size en büyük başarımızı söyleyeyim; Dünyanın pek çok yerinde, ünversitelerin sinema ile ilgili bölümlerinde okutulan filmimiz... Başrolde George Arkın! "Dünyayı Kurtaran Adam".
 
Çoğu filmler yazılmış.Tabii bir derya olan Türk Sinemasında da son dönem örneklerinide göz ardı edemeyiz.Mesela Zeki Demirkubuz filmlerini.Sırasıyla:
1-Masumiyet (1997)
2-Üçüncü Sayfa (1999)
3-İtiraf (2001)
4-Yazgı (2001)
5-Bekleme Odası (2003)
Nuri Bilge Ceylan "Uzak" filmiyle birçok başarılar elde etti.Zeki Demirkubuz'da bence gerek senaryosal gerekse de yönetim bazında hatta oyuncu sıfatı ile de takdiri hakediyor bence.Filmleri Cannes'da gösteriliyor.Toronto ve daha birçok film festivallerinde boy göstermektedir filmleri.
 
Geri
Üst