Amfi olmadan pedaldan kulaklığa çıkış almak

Merhaba millet, yeni üye ve acemi bir gitarist olaraktan size bir soru yönelteceğim.

Şimdi bende 10W'lık bir amfi var ama kaldığım yerde amfi ile çalışma imkanım yok, sesi ne kadar kıssam da rahatsız olacak rahatsızlar var. O yüzden kulaklık yoluna gitmek durumundayım. Bunun için de bir arkadaştan öğrendiğime göre amfi olmadan direk pedal ile olayı gerçekleştirebiliyormuşuz. Aranızda bu şekilde çalışan var mı? Pedal olduğu için efektli mi gelecek ses sürekli? Yoksa istediğimizde normal ton da alabilir miyiz?

Yorumlarınızı bekliyorum.
 
gitardan amfiye amfiden kulaklığa gidilmesi en basit yöntemdir sadece kulaklıktan ses almak için pedal almana gerek yok zaten ses alamazsın oyle janmoreyenin dediği gibi
 
"direk pedal" ile neyi kastediyorsun? Eger stompbox tarzi tek is yapan pedallari kastediyorsan onlardan ses alamazsin. Cunku gitarin urettigi ses'in mutlaka bir preamp'a girmesi gerekir en azindan.
Yani sana preamp olarak calisan pedallar lazim. Asagida birkac tane ornek vereyim:
1 - Pod/GT/RP tarzi multiFX pedallari. Bende Digitech RP350 var, gece kizim uyuduktan sonra esim de ders calisiyorsa rp350'ye kulaklik takip caliyorum. Resmi su:
469715.jpg

Eger boyle bir multiFX pedal (Line 6, Boss, Digitech veya diger bir suru marka) alirsan amfi olmadan sadece kulaklikla calabilirsin.

2 - Vox'un cikarttigi kulaklik amfileri var, pille calisiyor. 40$ burda, Tr'de ne kadar bilmiyorum.
541893.jpg


3 - Tech 21'in yeni Character serisi pedallari preamp olarak da calisiyor. Kulaklik da takilabilir belki onlara ama iyi arastirmak lazim.
569225.jpg


4 - Son olarak da kulaklik cikisi olan bir amfi alacaksin ve ona takicaksin kulakligi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Teşekkürler, ben amfiyi ordan oraya taşımamak için pedal kullanmayı düşündüm. Şu kulaklık amfisi tam aradığım şeymiş aslında ama fiyatı da fena değilmiş. İkinci el amfi alınır o fiyata :)
 
kulaklık çıkışı olan amfi bulmakta zorlanmazsın ya genelde bulunurlar.yalnız kulaklığını da kulaklıkla amfi arasındaki dönüştürücüyü de iyi seç. bazı kulaklıkların kendine özel dönüştürücüsü olur onlardan temin edebilirsin
 
Amfi var, amfide kulaklık çıkışı da var, kulaklık da var yalnız o dönüştürücü jack yok. Sanırım şöyle bir şey:

P21310a.jpg


Şu şekilde olanı daha makbul olacak yalnız bulmak zor olabilir:

CN78K.jpg


Neyse, buluruz bir şekilde.
 
amfi modellemesi olan ve kulaklık çıkışı olan herhangi bir prosesörde gayet net bir şekilde çalışabilirsin.Daha önce zoom g2,boss gt 6 kullandım ikisindede direk prosesöre kulaklık taktım.Ses kısık değil,gayet net.Kolay gelsin...
 
Bnde Laney HCM30R var kulaklık çıkışı da var ancak ses çok kalitesiz oluyo kulaklıkla daha kaliteli bi kulaklık deiştirir mi yani kulaklıktan kulaklıksızmış gibi ses alamazmıyız(idare etse yeter de bu kötü dediim kuru cızır cızır bisi)
 
elektirikçiye git ve 1 ytlye büyültücü al. ama dijital alette ton alırsın direk kulaklıktan. analog pedallarlada denedim iğrenç oluyo ama dijital iyi denebilir. zoom g2de denemiştim güzeldi
 
ben de metal zone ile denedim. gerçekten çok kötü. bypass da zaten çok çok az ses geliyor. pedal devrede iken de, kuvvetli olmasa da bir ses geliyor ama çok ham ve tek kulaklıktan gelen bir ses.
 
headphones çıkısı olan her pedaldan sağlıklı ses alabilirsin, ama genelde stompboxlar da headphones çıkısı olmaz,

genellikle processorler de olur ,
 
Geri
Üst