Stüdyo ve sahne monitörleri arasındaki fark?

Arkadaşlar stüdyo ve sahne monitörleri arasında ne gibi farklar var? Net bi şekilde yazabilir misiniz? Basit mantık olarak değilde ayrıntılı bilgi istiyorum mümkünse.. Ödev için lazım.. :D

Lütfen.. :LOL:

Şimdiden teşekkürler..
 
İsim yüzünden karıştırıyorsun. Stüdyo monitörü dediğin şey referans monitörü yada yakın alan monitörü olarak geçer. Diğeri ise orta alan monitörüdür.

Referans monitörlerinin frequency response'u ( frekans cevabı) flat olacak şekilde tasarlanırlar. Gerçi bu fiziksel olarak tam mümkün olmasada yakınlaşmaya çalışırlar. Sesi genel tabirle renklendirmezler. Gelen sinyali aynen ses çevirmeye çalışırlar yani. Bu da cihazın doğası gereği tam olarak mümkün değildir.

Sahne monitörü dediğin şeyin ise bu tür kısıtlamaları yoktur. Amaç için özelleştirilmiş frekans cevaplarına sahip olabilirler, sesi renklendirebilirler. Bu tür monitörlerin sürücü çapları yakın alan monitörlerinden büyüktür. Daha yüksek ses basınç seviyelerini üretebilmeleri için.

Ayrıntının bundan sonrası teknik makale olacağından burda duruyorum. Eğer başka sorun varsa sor bilgim dahilinde ise yardımcı olmaya çalışırım.
 
Geri
Üst