ODTÜ Müzik Toplulukları 14.Geleneksel RockŞenliği

9-13 Mart 2009 tarihlerinde Mimarlık Amfisi'nde yapılacak olan 14. Geleneksel ODTÜ MT Rock Şenlği nin programı açıklanmıştır.
Ayrıntılı bilgi için http://www.mt.metu.edu.tr
afis.jpg


Serkan Ülgen
ODTÜ MT
 
Her sene geleneksel olarak mart ayının ikinci haftasında Mimarlık Amfisinde düzenlenen ODTÜ MT Rock Şenliği'nin bu sene 14'üncüsü düzenleniyor. 9-13 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte 15 amatör grubun yanı sıra 6 profesyonel ve 3 tane de yarı profesyonel grup sahne alacak.

Rock Şenliği Ankara’da Rock Müzik adına düzenlenen en eski festivallerden biri olması nedeniyle artık Ankaralı dinleyicilerin aklında bir yer edinmiş ve beklenen bir etkinliğe dönüşmüştür. Şenliğin asıl amacı profesyonel gruplarla amatör grupları aynı sahnede ağırlamak ve kendi müziğinin peşinden giden amatör beste gruplarına destek vermektir. Şenlik dahilinde bu sene de rock camiasının Ankara da pek sık izleyemeyeceği profesyonel grupları, yıllardır şenliğimizde yer alan ve artık albüm çıkarma aşamasında olan yarı profesyonel grupları ayrıca farklı tarzlarda çalan beste ve proje gruplarını sahnemizde ağırlıyoruz.
Geçen senelerden farklı olarak bu sene yıllardır sahnemizde amatör olarak yer almakta olan Plak, Seha Can ve Kül’ü sahnemizde ana grup olarak izleyeceğiz. Bundan önceki senelerdeki başarıları ve müziğe olan yaklaşımları sebebiyle gönüllerimize taht kuran bu grupların albüm öncesi tanıtımlarına destek olmak istedik.
Bu gruplardan kısaca bahsetmek gerekirse;

Plak
2005 yılında Rakı ismiyle kurulan Plak grubu, o zamandan bu yana katıldıkları yarışmalarda aldıkları derecelerle müzik piyasasında kalıcı olacaklarını kanıtladılar. Şu anki kadrosu Cem Burak Akın(Vokal/Gitar), Hazar Aşçı(Bas Gitar) ve Ekmel Can Gökdal(Davul)’dan oluşan Plak , albüm çalışmalarına devam ediyor. Daha önce de etkinliklerimizde sahne almış olan Plak; Direc-t öncesinde, bir kez daha Mimarlık Amfisi’nde.
www.myspace.com/plaktr

Seha Can
Eski bir ODTÜ’lü olan Seha Can; geçtiğimiz yıllardaki pek çok MT etkinliğinde akustik performansıyla yer almış ve bizlere tadı damağımızda kalan dakikalar yaşatmıştır. Bir albüme yetecek kadar bestesi olsa da, albüm çıkarma konusunda çok da acele etmeyen Seha Can, tam bir yıl aradan sonra Ankara’da ve bu sefer grubuyla sahne alıyor.
www.myspace.com/sehacan

Kül
Kül 2005 yılında, herbiri MT üyesi olan Bilen Oytun Peksel(Bas Gitar), Anıl Yiğit Filiz(Gitar / Geri Vokal), Arın Kuşaksızoğlu(Vokal) ve Akay Taşkıntuna(Davul) tarafından kurulmuş ve şimdiye kadar 2 adet demo yayınlamıştır. Şu an Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde albüm kayıtlarıyla uğraşan grubun çeşitli yerlere dağılmış olan üyeleri uzun zaman sonra Ankara’da toplanıp, kendi evlerinde sahne alacaklar.
www.myspace.com/kultr
 
Geri
Üst