"OZ" (TV serisi 1997 - 2003)

Favori karekteriniz

  • Augustus Hill

    Oylar: 0 0.0%
  • Vernon 'Vern' Schillinger

    Oylar: 0 0.0%
  • Kareem Said

    Oylar: 0 0.0%
  • Miguel Alvarez

    Oylar: 0 0.0%
  • Simon Adebisi

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    18
izleyen ya da hatırlayan varmıdır bilmem Cine-5 zamanında yayınlanırdı felfecir bir hapisane dizi HBO yapımı ve hala en iyi dizi olarak gösterilir.

225px-Ozposter.jpg


http://www.imdb.com/title/tt0118421/

imdb notu 9.3

kendimizi arşive verdiğimiz şu dönemlerde 6 sezonluk diziyi bir oturuşta bitirip kafamızda "neden ya, nasıl, keşke olmasaydı" dediğimiz kendisine oldukça hayran kitlesi edinmiş güzel yapım.

izlemiş olan var sa buyurun tartışalım.
 
6 sezon bulup üstüste izleyince em city evim, mahkumlar da bizim mahallenin çocukları gibi olmuştu resmen. gerçeklermiş gibi nefret ettiklerim, sevdiklerim "aslında içinde iyi çocuktur bakma" dediklerim oldu. çok çarpıcı ve sert bir diziydi ve bir hapishane dizisinde olması gerektiği gibi hemen hemen herkes kötü adamdı. Augustus'un bölüm aralarındaki hikayeleri, benzetmeleri ve mesajları da aynı derecede çarpıcıydı tabi. bittiğinde bir süre izlediğim her diziden nefret ettiğimi bilirim Oz'daki kaliteyi aradığımdan. :D tabi sonra anladım ki böylesi bir daha yapılamaz, cesaret edilemezmiş. neymiş, OZ kendi içinde bir dönemmiş.
 
bende komple var fulll sezon oturup izlesem mi acaba 7 sene önce izlerken iyi geliyodu da şimdi bi sürü diziyi izledikten sonra zevk verir mi bilmiyorum
 
Ben geçen sene tekrar izledim ve inan aynı zevki tekrar aldım.Karakterlerin her biri ayrı bir başrol oyuncusu sanki.Ama keşke Adebisi bu kadar erken ölmeseydi.O gidince dizinin zevki biraz azaldı.Ama yine de izlediğim en iyi dizidir.
 
buzz demiş ki:
bende komple var fulll sezon oturup izlesem mi acaba 7 sene önce izlerken iyi geliyodu da şimdi bi sürü diziyi izledikten sonra zevk verir mi bilmiyorum

ben eskiden yayınlandığında pek izleyemezdim, sonradan "lost"ları prison break"leri, "24"leri şunları bunları hatmettikten sonra elde bir şey lalmayınca "hadi bir de oz a bakalım nasıl bir şeymiş" dedim ve izlediğim süre içinde "oz" un bildiğin bir mahkumu gibi hissettim kendimi. kapılmamak çok zor yani.

adebisi bence de çok renkli bir karakterdi de (renkli deyince ırkçılık algılamayın:D) çok pis bir adamdı ya. her anlamda yani. bir süre sonra herifin en yumuşatılmış tabirle kıçını başını, genç çocuklarla ilişkiye girmesini görmekten illet olmuştum artık. ha muhtemelen tv'de o kısımlar gösterilmemiştir de :D

bir de özellikle dizinin amerikan yapımı olduğunu düşünürsek, hapishanedeki her ırkın ilkel, zalim, ahlaksız üçkağıtçı o. çocuğu adamlardan kurulu olması, ancak sadece müslümanların güçlü, disiplinli, merhametli ve güvenilir olması da başlı başına klişelerin dışında bir dizi izleyeceğinizi gösteriyor zaten.
 
ahuah trde yayınlanması için 55 dakikanın 20 dakikasını kesmeleri gerekir. hiç gerek yok :D

18 yaş üstü sahneleri bi kenara bırakalım, genel yapı itibariyle gerçekleri ve bi hapisanede olabilecek ihtimalleri o kadar çıplak bi şekilde sunuyo ki, bi insanın etkilenmemesi ve o ruh hali içine girmemesi mümkün değil..

ben de yeni bitirdim bu arada..
 
şaşırdım izleyenleri görünce süper bir diziydi zar zor sezonları tamamlayabildim arada izlerim hala özellikle bazı bölümlerdeki müzikler çok başarılıdır benim için.
 
Bütün oylar beecher'a gitmiş.Tamam iyi adamdı ama Kareem Said hoca efendiye niye oy çıkmadı len? :) Sonra irlanda cengaveri O'Reily , augustus kardeş. iyi adamlar da vardı psikopatlara göre.
 
Bu dizinin iki tane mi başlığı var yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Sanki başka bir yerde konuşuyorduk. Her neyse...

Ryan O'Reily, içimizden biri! diye haykırmak istiyorum sayın seyirciler.

O varken diğerleri şöyle bir kenara çekilsin bakalım. :D
 
Geri
Üst