Mavera(Rock)-İstanbul

A

a-nokta

2006 yılından bu yana Mavera çalışmalarını tamamen kendi bestelerinden oluşan Türkçe sözlü Rock müzik üzerine yoğunlaştırmıştır. 2007'deki ilk demosunun ardından Rockndark Express 2008'de Istanbul 1.si olduktan sonra 2. demosunu kaydetmiştir. Şu sıralar ilk albüm kayıtlarına başlayan Mavera, Rock müziğin içindeki yerini tam anlamıyla ’’klasik’’ olarak tanımlamakla beraber sözlerde, Türkçe’yi alışılagelmiş Rock anlatımının dışında şiirsel bir dille kullanmak, kendine has rifsel gitar-klavye-bas yaklaşımları ve davul figürleriyle eski köklerinin izdüşümlerini veren yeni nesil bir türkçe rock müziği oluşturmaya başlamıştır.

Grubun bestelerine www.myspace.com/maveramusic'den ulaşabilirsiniz.

Grup Üyeleri

Vokal: Serhan Özdemir
Gitarlar: Erdi Çetinkaya
Davul: Arcan Akduman
Bas Gitar:Yildirim Yalçinkaya

Etkilendikleri:
Selim Isik,Findik,Led Zeppelin,Pink Floyd,Yusuf Atilgan,Uzay Yolu,Deep Purple,Black Sabbath,Adana Kebap,Audioslave,The Doors,Neset Ertas,Cemal Sureya,Midye Dolma,Post-Modernizm,Baterizm,Frederich Nietzsche,Çigköfte,Dave Weckl,John Bonham,Borsam Lahmacun,Turgut Özben,Daslanizer,Jojo Mayer,Yo yo!!Arcan Akduman,Yasemin Boran,Ümit Besen,Ritchie Blackmore,Sri Nisargadatta Maharaj,Erkan Ogur,Salvador Dayi,Serhan Özdemir,MC. Hammer,John Mclaughlin,Ali Ekber Cicek,Orhan Veli,Luna,Erdi Çetinkaya,Venüs,Öpüldünüz,Murtaza Altinkalp,Lümpen Çanakanten,Akustik Adam,
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Mavera sağlık sorunları nedeniyle ODTÜ Rock Şenliği'ne katılamayacaktır.ODTÜ Müzik Topluluğu ve dinleyicilerimizden özür dileriz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Mavera 2 Nisan'daki Peyote konseri sonrasında 20 Mayıs Dogzstar'da sahne alacaktır.
 
demolarınızı dinledim şarkılarınızın çogu duygusal parçalardan oluşmaktadır bana göre tarzınız klasik-hafif rock dır.piyasada bu tarz grupların çoklugundan dolayı dinleyiciler artık fazla ilgi duymamaktadır kendi çapınızda gidip gelirsiniz daha hareketli daha canlı bestelere yapmaya bakın başarılar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bir bakıma haklısın çünkü buraya koymadığımız diğer parçalarımız dibe vurdum ve düğün'den de sert ve tempolu parçalar.O yüzden tarz adı konusunda fikrimizi pek değiştirmedik.O yolu doğru bulduğumuzdan değil,sadece bestelerin yapılış sırası nedeniyle bu şarkılar myspace'te yer almıştır..Yorumun için de teşekkür ederiz ayrıca..

Mavera,13 Mayıs Çarşamba günü 14.00 'da Uludağ Üniversitesi Bahar Şenliklerinde..
 
Geri
Üst