Versus

Yönetmen: Ryhuhei Kitamura
Yazar: Ryuhei Kitamura, Yudai Yamaguchi
Tür: Aksiyon/Komedi/Fantastik/Zombi
Süre: 1 saat 56 dakika.

Oyuncular:
Tak Sakaguchi - Mahkum KSC2-303
Hideo Sakaki - Adam
Chieko Misaka - Kız
Kenji Matsuda - Kelebek Bıçaklı Yakuza Lideri (Yeşil Gömlekli Yakuza)
Yuichiro Arai - Revolver'lı Motosikletli Yakuza
Minoru Matsumoto - Muskalı Deli Yakuza
Kazuhito Ohba - Gözlüklü Yakuza
Takehiro Katayama - Kırmızı Saçlı Suikastçi
Ayumi Yoshihara - Uzun Saçlı Kadın Suikastçi
Shôichirô Masumoto - Tek Elli Polis
Toshiro Kamiaka - Samuray
Yukihito Tanikado - Bereli Polis
Hoshimi Asai - Kısa Saçlı Kadın Suikastçi
Ryosuke Watabe - Timsah Derisi Ceketli Yakuza
Motonari Komiya - Diğer Mahkum

Konu
Dünyada, 'Diğer Tarafa' açılan 666 tane kapı bulunmaktadır. Bu kapıların hepsi, insanlardan gizlenmiştir. Fakat, şeytani bir insan, 444'üncü kapıyı bulmuş ve onu açarak karanlığın gücünü ele geçirmeyi kafasına koymuştur. 444'üncü kapı, Diriliş Ormanı'dır. Diriliş Ormanı'na gelen iki tane firari, bir Yakuza ekibi tarafından güvenli bir yere iletileceklerdir - antlaşma budur. Fakat, geldikleri ormandaki ölüler teker teker canlanmaya başladığında, kendilerini, yüzyıllar sürmüş bir mücadelenin içinde bulurlar.

Bu kadar ciddi takıldığıma bakmayın, film aslında tam bir komedi/aksiyon şaheseri. Başlangıç olarak, yukarıda görülebileceği gibi, filmdeki hiçbir karakterin ismi yok. Konu zaten filmi götürmeye yetecek kadar mevcut. Bozuk para seviyesinde bir bütçe ile çekilmiş olan film, tek seti olarak bir ormanı kullanıyor...

...ve tek kelimeyle, efsanevi.

Düşük bütçesi, çok da hızlı ilerlemiyor gibi gözükecek konusu, garip karakterleri, sınırları zorlayan diyalogları (''Mesele şu ki, ben feministim.'') rastgele gelişen olayları ve ortaya çıkan karakterleri, deliliğin sınırında gezinen oyunculuğu ile, resmen izleyiciyi ezip geçiyor. Tavsiyem, bu filmi bulup, birkaç arkadaşınız ile birlikte, açık bir zihinle ve eğlenmek için izlemenizdir ki o durumda pişman olmazsınız.

İzleyenleri ise, buraya davet ediyorum.
 
Geri
Üst