Mikrofon tavsiyesi Samson C01/Rode NT1

Arkadaşlar Selam

Elimde iki adet mikrofon var condenser

1- Samson C01 ve
2- Rode NT1

home studioda (yalıtımyok) kayıt yapmak için hangisini tavsiye dersiniz RODE 150 $ daha pahalı değer mi değmez mi?

Bir de closed headphone istiyorum elimde Sennheiser hd 265 var ...fiyatı biraz pahalı geldi ama iyi baya..
Bu tarz tavsiye edeceğiniz daha az ücretli bir headphone var mıdır?

Biraz acil....

Teşekkür ederim....
 
Samson'u hiç kullanmadım bilmiyorum ama NT1A çok güzel bir mikrofon, bende bir çift var ve sürekli kullanıyorum (hatta dün bütün gün akustik gitar kayıdında kullandım :D ). Her eve lazım mikrofon. 150$ da fiyat olarak çok iyi.

Kapalı kulaklık olarak Beyer DT100 kullanıyorum. Sennheiser'lar da çok süper kulaklıklardır ancak o bahsettiğin modeli hiç denemedim.
 
Ghelida, ben 265 kullanıyorum.Fena değil ama çok da süper değil.Rahatlık açısından biraz sorunlu.Sıcak havalarda eziyet verebiliyor insana.Mahcemin kullandığı Beyerdynamic kulaklığı da 2 sene kullandım.İşin açığı Beyer gerçekten rahat bir kulaklık.Empandasın yüksek olması sesin kulağı rahatsız etmesini engelliyor fakat ikisini karşılaştırdığım zaman senheisser ile daha iyi mix yaptığımı gördüm...Çünkü beyer, parlayan frekansları bir şekilde dinlenebilir hale getiriyor bu da insanı yanıltıyor.(en azından ben böyle olduğunu düşünüyorum.)Senheisserın bir modeli var Amerika satış fiyatı 300 dolar civarında ve reviewlerde memnun olmayan adam yok onu bir araştır istersen.
Mahcem, Ghelida'nın 150$ olarak bahsettiği Rode'un fiyatı değil, Samson ile Rode arasındaki fiyat farkı sanırım.
Ghelida, ben de NT1A kullanıyorum ve çok memnunum ,Samsonun nasıl olduğunu bilmiyorum.Ama gördüğüm kadarıyla Samson düşük fiyatlarıyla götürüyor gibi.Behringer B2'den de çok memnun olan insanlarla konuştum, eğer fiyat sorunu varsa onu da incele derim.
 
Ben asla kulaklıkla miks yapmadığım için öyle endişelerim yok. Zaten kulaklıkla miks yapılmaz. Yapılır ama yapılmaz. Daha fazlasına girmeyeyim.

Eğer arada 150$ farka varsa kalite farkını da sen tahmin et artık... NT1'i 150$ ucuzuna imal etmenin bir yolu olsaydı emin ol, Rode yapardı. NT1 klâs bir mikrofon.
 
Ghelida,

Bahsettigin mikrofonlarin ikisi de Cin'de uretiliyor. Ayni fabrikada bile olabilir. Bu isi yapan 3-4 fabrika var zaten. Mikrofonu yaptiran firma bunlara dizayni veriyor, bunlar ona gore yapiyorlar.

Aralarindaki fark (ufak tefek dizayn farkliliklarindan ote) kalite kontrolde ortaya cikiyor. Rode icin uretilen mikrofonlar daha titiz bir kontrolden geciyorlar. Bu bir yandan maliyeti arttirirken, diger yandan kaliteyi ve tutarliligi da arttiriyor.

Bir baska deyisle, 10 tane NT-1A denesen bunlarin hepsinin birbirine benzedigini farkedersin. Oysa 10 tane C01 denersen aralarinda buyuk farklar duyarsin. Bu kalite kontrolde uyguladiklari genis toleranstan dolayi.

NT-1A'yi tavsiye ederim. Fiyatina gore gayet kaliteli bir mikrofon ve cok daha pahalli mikrofonlara kiyasla bile gurultu seviyesi cok dusuk olacak sekilde tasarlanmis. Memnun kalirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Arkadaşlar aydınlatıcı bilgileriniz için gerçekten teşekkürler...!
Aslında benimde gönlümde yatan RODE NT1-A ancak Türkiyede sadece NT1 bulabildim fiyatına da 250$ yapıyolar ki Samson 118 $ yani baya farklı...
Neyse herşey bütçede bitiyo işte...

Kulaklıkla da mix yapmama konusunda kesinlikle katılıyorum. Ben sadece kayıtlarda kullanmak için özellikle dışarı ses vermeyen mikrofon tercih ediyorum...

Beyer Dynamic denemedim hiç ona da bakıcam..
 
Beyer DT100 endüstri standardı olmuş bir kulaklık, ideal davulcu ve solist kulaklığı olarak bilinir.

Bende de NT1 var, NT1A'lar daha sonra çıktı, gürültü seviyesini yarıya indirdiler A serisinde ama performans kalitesi aynı. A olmayanları bile işini çok güzel görür derim, benim fazla fazla görüyor. ABD fiyatı da zaten 200$ + vergi, bizim burada 130 sterline filan satılıyor ki o da aşağı yukarı aynı para. TC'de 250$ olması biraz normal olabilir, eğer satan distribütörü veya yetkili bayii değilse normaldir, yoksa biraz uzun atlamaca var gibi.
 
Beyer DT100'ler burada Britanya'da 80 sterlin civarında gidiyor, Almanya'da 120 Euro filanmış. DT100'lerin bas frekans cevabı biraz zayıftır (ki aslında bu solistler için idealdir, bas frekanslarda aşırılığın solistleri detone ettiği tecrübe ile sabittir) ama yine de ukalaların istediği olsun diye Beyer firması DT100'ün o pürüzünü düzeltip DT150 model numarası ile yeniden piyasaya sürdü. DT150'nin de ABD fiyatı $200-220 civarında.
 
Geri
Üst