Neverland(dreamtone)

Progresif müzik seven insanların belki ilgisini çekebilecek üç beş iyi yorum, bir iki yabancı grup tarafından desteklenmek gibi işlerimiz olmasına karşın dünya çapında bir grup olduğumuz iddiamız yoktur :). Dergi röportaj yazısını öyle yazmıştır, veya yazmamıştır o yazıyı yazanın bileceği bir iş :). Keşke kolay olsa dünya çapında grup olmak :D

Demomuzu dinlememiş olmanız çok doğal, çünkü İstanbul'da satılmıyor. Satacak bir yer bulamadık ne yazık ki geçen aylarda çıkan malum cd,kitap vs. yasasından ötürü. 3 basım yaptık ve son basımı da bitirmek üzereyiz, eğer planlanan noktalardan birinde bir aksaklık olur, ve elimizde cd artacak olursa, Ortaköy'de bir dükkan ile anlaşıp, orada satış yapabiliriz. İstanbul'daki insanların da dinleme şansı olur böylelikle. Eğer grubun demosu ile ilgileniyorsanız;

www.dreamtone.net adresinden örnekler indirebilir, hepsini yazamamış olsak bile bazı yabancı kritik ve yabancı radyo linklerini bulabilirsiniz.

Ayrıca music.download.com adresinde 3 adet parçamızın tam mp3leri bulunmaktadır. Her ne kadar bu mp3ler cd kalitesinde olmasa bile fikir vermek için idealdirler, isterseniz demoyu almadan da kimi parçalarımızı dinleyebilirsiniz.

Yapılmış röportajı okumuş olmanız bile bizim için bir inceliktir, ilginize teşekkür ederiz.
 
5 ARALIK 2004 DREAMTONE - NETTLETHRONE - ANKARA KONSERi İÇİN BİLET SATIŞ NOKTALARI

20 KASIM CUMARTESİ'NDEN İTİBAREN

Zıd Müzik (Kök Çarşısı - Kızılay)

Orta Dünya Cafe (Kızılırmak Sok. Kızılay)

Stüdyo Midas'ın Kulaklığı (Tunalı Hilmi Cad. 107/6)

Yolcu Rock Bar - Kapı satış (Sakarya Cad. Hosta Piknik Üstü)

Bilet fiyatları 5.000.000 TL'dir ve bir bira biletlere dahildir.

18 yaş sınırı vardır
 
Kendi halinde power/progresif metal grubu Dreamtone.

2001 yılından beri aktiftir. 1 single ve 1 demo yayınlamıştır, 1 kullanılmamış albüm kaydı vardır ve çöptedir. www.dreamtone.net adresinde sürreal olarak ikamet eder. Yayınladığı "Unforeseen Reflections" demosu ile 2004 yılı Mayıs ayından bu yana;

Progressive Soundscapes (ABD), Planet Prog Radio (ABD), Metropolis Radio (Hollanda), Atraxion Radio (Şili), The Alternative Noizefactor (Hollanda), Kim Jae Kil Müzik Topluluğu (Güney Kore), Presenter of the Oz (Endonezya), Yüxexes (Türkiye), Rocktüel (Türkiye), EMS (Almanya) radyolarında yayınlanmıştır. İleriki tarihlerde de birkaç yeni radyo bu listeye eklenecektir.

Dreamtone, amerikalı progresif grubu Shadow Gallery ve yine bir başka amerikalı grup Ion Vein tarafından "link exchange" ve diğer bazı konularda desteklenmektedirler (teknik destek, ortak çalışma, vs.)

Aşağıda, Dreamtone - Unforeseen Reflections demosuna yapılan kritiklerden bazılarından kısa kesitler mevcuttur. (Sadece yabancı kritiklerden derlenmiştir. Bu kritikler haricinde yine iyi yorumlarda bulunan, ya da kötü yorumlarda bulunan başka 30 kadar yabancı kritik mevcuttur.)

Antonis Maglaras - The Temple of Metal (Greece)
If the cd was pressed from a cd factory, then we would say that this is one of the best self financed releases in 2004 up to now

3.5/5 Sea of Tranquility (USA)
The press info that arrived with our copy of Unforeseen Reflections indicates this is only a demo. Wow! Sonically, musically and graphically, Dreamtone are a cut above most of the demos we receive. Here's hoping the right ears hear this disc and sign these guys. As for me, Unforeseen Reflections grew on me -- by album's end, I wanted to hear it again.

7.6/10 Strutter'zine (The Netherlands)
DREAMTONE is a professional band from Turkey, and they play quality Progressive/Power Metal.

Quintessence Magazine (USA)
Now, the band's music is well-written and represented; something the Europeans would revel in as well as Japan. Dreamtone is one of those bands to go big if they precisely target their strategy on getting this CD to the right people. Potential is the key word here.

Orpheus Spiliotopoulos - Metal Temple Magazine (Greece)
Well, well, well….the bio seems pretty cool but what do my ears decipher? I must admit that I am pretty impressed by the instrumentation done by these guys, I mean, they almost sound as if they're this great, world-known, power Metal band which just recorded an album together with an entire orchestra…

Felix - Vampire Magazine (The Netherlands)
So, we have to wait till a label picks this band up with a decent budget, for the band has it all!

Pyro Music (Australia)
For a self-produced demo album, Unforseen Reflections is surprisingly well-produced, well-composed and in the end, well-executed. It's quite a unique blend of genres and one that I recommend looking into very seriously. Check out the samples on the official site (ordering info is also available on there).

8/10 (DPRP Recommended CD) DPRP Magazine (The Netherlands)
Anyway, I hope this is not the last we hear of this band, it might need some adjustment here on there but Dreamtone is surely a diamond in the rough.

5/6 Progressor Magazine (Uzbekistan)
The band's aspiration to play a high-quality Prog-Metal is obvious and must be supported, in my view

Michael Dalakos - The Temple of Metal (Greece)
Our friends for Turkey never stop to impress us with very good works. I have to admit that so far I haven't received a single average release from our neighbor country. Dreamtone is no exception to this since their self financed release has little to be jealous from official releases.

8/10 Branimir Lokner- Bane Lokner Online (Syrbia)
Dreamtone are very promising power/progressive act, and I beleive, that on next album, they will open other aduts..."


Yukarıda bahsi geçen grup Dreamtone'un parçalarını merak eden arkadaşlar aşağıdaki adresten

Roots (2003)
Pre-arranged Overture (2003)
A Faith Collapsed (2003)
Pandemonium (2001)

Parçalarının tam ve ücretsiz mp3lerini indirebilir ve dinleyebilirler.

http://music.download.com/dreamtone/3600-8673_32-100357744.html?tag=listing_song_artist

İlgilenen herkese teşekkürler
_________________
www.dreamtone.net
 
KLAVYECİ ARANIYOR

Power-Progresif metal grubuna; Ankara'da ikâmet eden, vakit problemi olmayan, ciddi çalışabilecek, enstürmanına hakim ve çalışabilecek ekipmana sahip, grup çalışması yapabilecek yetide klavyeci aranıyor.

NOT: Sahne ve kayıt tecrübesine sahip olmak pozitif bir faktördür.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için;

www.dreamtone.net
[email protected]
 
Ya, çok saçma olacak sanırım ama ben daha önce adaşıma hiç rastlamamıştım. Benim adım ogan. Googledan adımı aratınca sizden haberim oldu. daha öncede prog. dinliyordum. hayri müzikte cd'nizi bulamayınca internetten indirdim. umarım kızmazsınız :) başarılar... (en yakın zamanda alıcam cd'nizi)
 
Selam :)

Benim asıl adım Oganalp ama yine de baya örtüşen bir ismimiz var :).

İlgin için teşekkürler, bizim için CDyi alıp almamanız o kadar önemli değil, size ulaşabildiysek ne mutlu bize.

Elimizdeki CDler tükendi ama bazı dükkanlarda kalmış olabilir. Hayri Müzik'le ise hiç bir iş diyaloğumuz olmadı. Ankara'da Zıd Müzik'te hala birkaç cdmiz mevcut, eğer ilgilenirseniz oradan temin edebilirsiniz.

İlginiz için tekrar teşekkürler.
 
evet öyleymiş... ama bugün aldım cd'yi:) aldığım gibi 2 kere dinledim, süper. adam 3 ytl dediğinde inanamadım. bide bütün finansmanı siz yapmışsınız... o para sadece stüdyo masrafını karşılar gibi geldi... süper iş yapmışsınız, tebrik ediyorum...
 
Adam dediğin Tolga abi olmasın :D Evet bence de güzel albüm(self financed demo mu desek :) ).Şu andaki elemanlardan hiçbirini tanımıom ama albümün üzerinde çok uğraşıldığını biliom.Benim yakın bi ark.ım Dreamtondaydı.Magician bilir Özge'yi :D
 
Evet Özge bizimleydi 2003 yaz sonuna kadar :).

İlgin için teşekkürler craig4603. demomuz neyi hakediyorsa onu istedik, fazlası kendimizi kandırmak olur.
Mali kısımları ise grup dışında konuşmamaya çalışıyoruz, kusurumuza bakmayın :).

2005 yılında yeni bir çlaışmamız olacak umarız onu da seversiniz :)
 
UNFORESEEN'I tesadüfen edindim.AMA şimdi benim için özel guruplardan biri.Yeni demoyu enkısa zamanda edineceğim.Umarım ondada Thus it ends in misery - Circus - A faith collapsed gibi( çok beğendiğim) çalışmalar vardır.Yani bu nedemekse. Eminim çok daha iyidirler diyemiyeceğim ÇÜNKÜ unforeseen çok iyi.Başarılar diliyorum.Yurtiçi 200 demişsiniz çok az değilmi? Şimdiden kalanlardan biri daha gitti, yarın ilk fırsatta. Ayrıca EFE ye özel selam,JOKERde çalarken HAYRANLIKLA dinliyor/izliyorum.Aynı kişi olduğunu yeni öğrendim,HAYRANLIÐIM dahada arttı.SAÇLAR ÇOK YAKIŞIYOR,değiştirme.
 

Benzer konular

Geri
Üst