Fringe

fringe_ink_aith.jpg


Lost, Heroes, Alias, X Files, The 4400 tarzında dizilerin karışımı gibi olan yeni bir dizidir. Zaten Lost'un ve Alias'ın yapımcısı olan J. J. Abrams, bu dizinin de yapımcısıdır. O yüzden de fazla şaşırtmış olmamalı.

1 Saat 20 dakikalık ilk bölümle zaten dizinin gidişat yeterince anlaşılıyor. Şu an malum internet ortamlarından en son 1. Sezon 11. bölüme kadar gelinmiş.

Daha fazla bilgi için ise Türkçe siteleri de mevcut.

http://www.fringetr.com/
 
Ben de yeni başladım. Gayet güzel bir dizi. J. J. Abrams'ın ismini duyunca heyecan yapmıştım, hayalkırıklığı yaratmadı.

Bu adamın sinema filmini görecek miyiz bilmem ama bu işi gerçekten iyi biliyor. Fringe, her bölüm ayrı bir vakanın araştırılıp sonuca ulaştırıldığı güzel bir bilim-kurgu. Bazı olaylar ve isimler Lost'la bir ilişkisi var mı sorusunu da sorduruyor. Sadece Walter Bishop'un maceraları için bile izlenir ;)
 
2.sezondan itibaren netten başladım.3.sezona başlayacağım,giderek muhteşem bir dizi oluyor.Bilim kurgu sevenler,paralel evren, zaman yolculuğu hastaları mutlaka izlemeli!
 
Yine J.J. Abrams. Ulan Lost'a öyle final yaptıktan sonra önümde Holy Diver çalsa durmam, dinlemem, yürümeye devam ederim.

"J.J. Abrams'la konuştum haberler iyi" geyikleri başlar yine. : )
 
Güzel dizi Fringe, ben seviyorum. Senaryosu bir yana, paralel evren tasvirleri çok güzel. Bizim dünyamızdan teknolojik olarak çok az bir farkla da olsa daha ileri bir paralel dünya görüyoruz mesela. Detaylar ayrı güzel. Bir yerde sokak görüntülerinde Back To The Future afişi görülüyor bir sinemanın önünde. Orası başka bir evren olduğundan, Michael J Fox değil de, ondan önce o rol için düşünülen adamın ismi yazıyor başrolde. Böyle ayrıntılarla dolu hep, bayılıyorum.
 
Günde 8-10 bölüm izleyip en son yayınlanan bölümlere(S03E15 ten itibaren) gelince verilen aralar vesaire küfrettirip psikoloji bozuyor.İşler iyice karışıyor.

---Spoiler---
The Device sezon finalinden önce çalışacak
---Spoiler
 
Doların üzerinde martin luther king,ikiz kulelerin varlığı hatta john.f.kennedy'nin halen yaşıyor ve hizmet ediyor olması diğer ilginçliklerden bazıları.
Walter manyağının (başka evrenlere gidip adam kaçıran çatlak prof. sonuçta :) ) burada delirip,orada bakan olması, olivia nın kızıl versiyonun taşşş olması.... öbür taraf daha mı iyi lan yoksa? :D
Birde Peter'ı " Dawson's Creek" ten tanıdığımı hatırladım.
 
Peter artık talihsiz mi, çok mu şanslı anlamadım gitti arkadaş. Körün istediği bir göz, bunun iki tane Olivia'sı oldu. Sonra biri gitti, öbürünün de içine dedeler kaçtı :D
 
19.bölüm inception-sincity arası bomba olmuş.Bu diziler de ki yaratıcılığı gödükçe yerli dizilerin m.k demek her insan evladına haktır.
 
Çizgi film moduna ilk girdikleri sahnede Walter'ın düşünce balonu bir de çizgi roman rüzgarı estirdi ortamda, hastasınız Walter. Bir de Astrid'e Astro dedikten sonra o da ona Wally dediğinde nasıl göt olmuş bir yüz ifadesidir o :D
 
Beyler Fringe diye bir dizi varmış, ne iş?

Yukarıdaki laflarımı yutarak, merakıma yenildim ve izledim. Böyle bir diziyi düzgün beyinler yazamaz. Bu insanlar geceleri nasıl uyuyor ben bilmiyorum. Çok da erken konuşmayalım, henüz çok az izledim. Fakat kesin olan bir şey var: Seneler önce X-Files izlerken hissettiğim heyecanın bir benzerini bana hissettirmeyi başardı.

Ek: Görüyorum ki, Oz'dan eski dost Meksika'lı da buradaymış. Bir insan hiç mi yaşlanmaz... Bakalım başka sürpriz kişiler de görecek miyiz.
 
İzlemeyenler içün dikkayt 4. sezon 1. bölüm spoiler:

Şimdik yeni sezonun ilk bölümünü izledim. Epey soru var cevaplanması gereken vs. tipik Fringe açılışı, onu anladık. Bölümün en başında Stargate Atlantis'in kahramanı albay Sheppard'ı gördük sevindik ama o figüran muamelesini yakıştıramadık. Sezona 1-0 mağlup başladın gözümde Fringe. Peter'sız Fringe nasıl olur, yavaş yavaş o portreyi çiziyorlar belli ki. Walter çok yavan kaldı onsuz bi kere. Paralel evrenler arası geçişi kolaylamışlar ama, onu beğendim. Ortaya makineyi koymuşlar, alt geçit gibi ordan oraya geçiyorsun. Çok şık.
 
Geri
Üst