Fringe

Evet reytingler düşüşte, umarım yalan olmaz yahu ayrıca amerikan halkı baya idiot sanırım... böyle bi dizi ne olursa olsun ( türkiye şartlarıyla karşılaştırıldığında karnına ağrılar girsin:D ) izlenilmesi, tutulması lazım anlamış değilim.
 
Bu düşüşe paralel kaldırılma ihtimalini duymuştum, demek ki olay ciddiymiş. Yarı uyuklar vaziyette izledim son bölümü, sonunu hatırlamıyorum akşam bir daha bakacağım. Ama hakikaten ana hikayeye dair hiç bir şey olmayan bölümler bazen can sıkıyor. Ulen keraneci Peter, haftalık 200 $ cep harçlığını da kaptın ha, hadi yine iyisin.
 
Eskisi gibi olan bir tek Peter var valla dizide. Hem akıllı hem çakal. Baktı gördü yeni elemanın Olivia'ya yazma potansiyeli var, hemen gitti gözlük hediye etti. Eski gözlüğü zevksizdi, yenisini taktı iyice şakirtlere benzedi herif :D
 
peter yazın istanbula gelmişti otel açılışına. dawsons creek ten severim onu. o diziyi de lisedeyken arkadaşın ısrarıyla son sezonunda izlemiştim, yetmişti bana.
 
dün s04e12 izledim ve gerçekten ilk sezon tadı aldım, umarım yine salmazlar da ağızımızın tadı kaçmaz, bitecekse de adam gibi bitsin bari, dün gece yeni neler var derken The River gözüme çarptı, ilk 2 bölüm bir aradaydı izledim ve gerçekten gerim gerim gerildim ( toparlamak için 2 bölüm Big Bang Theory, 1 bölüm Two And A Half Man ardından da Charlie Sheen taşlaması izledim ) ilk bölümleri itibariyle gelecek vaad ettiğini söyleyebilirim neyse başka dizi muhabbetiyle burada gereksiz yer kapladıysam özür dilerim, sadece Fringe seyreden biri olarak zevklerimizin çok da farklı olmayacağını düşünerek nacizane tavsiye vermek istedim, bu arada yabancı diziler ile ilgili, tavsiyeli falan bir konu başlığımız var mı forumda ?
 
Fringe'e dair spoiler içeren mesajımdır. Butona tıklayınca açılır gayet. Spoiler butonunu da test ettim böylece.

Valla diziyi toparladılar, bizi dağıttılar. Observerların kim olduğunu öğrendik, şerefsizim benim aklıma gelmişti desem şimdi hiç biriniz inanmazsınız da. Geçen haftaki bölümden sonra 4 hafta ara da vermişler sanırsam. Bekle şimdi işin yoksa. FBI'da tutuklu bulunan Nina orjinal Nina ise Olivia'yı kandıran Nina kim? Shapeshifter mı yoksa başka evrenden mi geldi? Burası neresi? Ben kimim? Ulan Abrams Lost'ta attığın kazıktan sonra bu diziyi de pij edersen kırırım seni ha!
 
JJ kardeşimiz topu ayağına alıp Belçika defansının ortasına dalan Oktay gibi daldı ama bakalım o da Oktay gibi çıkabilecek mi? Ayrıca o ne lan spoiler olayına bak, forumun şeysi mi o? 56K'nın bağlanma sesini özlediğim şu günlerde bünyeme fazla geliyor böyle şeyler...

Bu bölüm de güzeldi. 1 ay ara var şimdi... Spartacus'da toparladı, eh Game of Thrones'a da gittikçe yaklaşıyoruz. Şimdi güzel Güntekin.
 
Daha bölümü izlemeden Purga'ya not; ulan ben geçen hafta Kadıköy'de ne dedim? Gol olur, haftaya patlayacak dizi demedim mi? Dur kendim de patlayayım da öyle geleyim lan bari :D
 
İzledim, yarın istediğiniz kadar konuşabilirsiniz mk. Tamam lafımız yok, güzel bölümdü. Güzel bölüm olmasına güzel bölümdü de, elde bir şey kalmadı, kıçlarından gelecek uydurdular gibime gelmiyor da değil hani... Ama Desmond'ı gördüm sevindim lan. Ayrıca baba-kız klişeleri yüzünden Yeşilçam'a kızmayalım artık. Son olarak, Broyles'un makyajı çok başarılı.
 
Klişe mişe, beğendim ben. Butonla mutonla uğraşmıyorum hiç, dikkayt! Hafif spoiler.


Bölümün en başındaki şehrin gece görüntüleri Blade Runner'a saygı duruşu.
Walter'ın "i am not a number! i am a free man!" sözleri tabi ki The Prisoner göndemesi.
Ayrıca George Orwell nasıl bir adammış ki hala gelecek tasvirlerinin en sağlam argümanı 1984 üzerine kurulu. Observer kavramı bile "big brother is watching you" sloganıyla bire bir örtüşür hale gelmiş bize gösterdikleri bir bölümlük gelecekte.
Bu saatten sonra dizi bitse bile çizgi roman olarak devam eder. Temeli sağlam attılar bence.
 
Geri
Üst