Sopayla dövüşen büyücü :lol:

S

Shamir

Bu olayın üstüne çok zaman muhabbet ettik arkadaşlarla , paylaşmak istedim.

Hollywood filmlerinde çok garip bir olay var : "Sopayla dövüşen büyücü" konsepti.

İşin özeti über-süper-ultra güçlü bir büyücü karakter film başında tanıtılır. Süper yetenekleri vardır ama savaşta..sopayla milletin kafasına vurur :D

1. Örnek Yüzüklerin Efendisi'nden geliyor : Gandalf dünyanın en iyi 2 büyücüsünden biridir. Saruman'la muhteşem bir telekinetik büyü savaşı yapar , dev iblis Balrog'la savaşır...Ama normal savaşta sopa kullanır.

2.Örnek Narnia'dan (ki ilk izlediğimde farkedip gülme krizi geçirmeme sebep olmuştu) : Buz kraliçesi çok çok güçlü bir büyücüdür. O kadar güçlüdür ki "yoktan var etme" özelliği vardır (bkz:türk lokumu) , o kadar güçlüdür ki asasının tek hareketiyle koca bir alandaki herkesi dondurabilir.
Ama savaş sırasında küçük bir çocukla dövüşürken sopasını kullanır :LOL:

Sizin aklınıza gelen başka örnek var mı?
 
Biz bizim Cüneyt Arkın filmlerine abartı, saçma diye kızarız. Oysa Hollywood filmlerinde, eğer dikkatli izlenirse, bir sürü saçmalık olduğu görülecektir.
 
Hollywood filmlerinde de adamın demir çubukla öldürülesiye dövüldükten sonra ayağa kalkıp hiçbir şey olmamış ve enerjisi sanki hiç yok olmamış gibi düşmanını müthiş darbelerle dövmesi de ayrı bir saçmalık.
 
arada ki fark şudur ki hollywood filmlerinde yapılan saçmalıklar genelde akıcılığı bozmamak için, sahneyi kurtarmak için yapılıyor. ki 'fantastik filmler' de diyoruz biz bunlara. ama bahsettiğimiz türk filmlerinde yapılan sadece üşengeçlik, özensizlik, birşeyler yapmış olma alışkanlığı. örnek: osmanlı döneminde geçenn cüneyt arkın filminde arkadan THY uçağı geçmesi. özensizlik işte .)
 
Başlığı okuduğumda aklıma şu geldi direk. sopayla savaşan genelde uzak doğulu olan savaş ustası olan yaşlı dedeler hehe :D

Saydığın şeyler benimde katıldığım şeyler genelde filmi akışını bozmamak için veya filmin bir sona ihtiyacı olduğu için veya o kişiler sopa yerine gerçek büyülerini kullansalar filmin yönünün hatta sonunun değişeceği için öye olsa o tarz filmlerde kötüler kazanmış olur hep eheh :D
 
Shamir demiş ki:
1. Örnek Yüzüklerin Efendisi'nden geliyor : Gandalf dünyanın en iyi 2 büyücüsünden biridir. Saruman'la muhteşem bir telekinetik büyü savaşı yapar , dev iblis Balrog'la savaşır...Ama normal savaşta sopa kullanır.

arkadaşın sen nasıl izledin o filmi yahu :LOL: bi kere gandalf büyücü sopasını ( staff ) kalkan yerine kullanır adamın koskoca glamdrig ( düşman topuzu anlamı ) adlı kılıcı var onu kullanıyor.o uruk-hai'leri sopaylamı öldürüyo sanıyosun? :LOL:

narnia'nın kitaplarını okumadığım için neden öyle olduğunu bilemeyeceğim ama frp'den azbuçuk anlayan birisi olarak şunu diyebilirim. büyücülerin büyü yapabilmesi belirli bir süre alır ve bu durum yapacağın büyünün gücüne göre değişir. kıçının dibinde biri varken büyü yapmaya zaman harcanmaz zira o arada ölürsün. sopan hançerin neyin varsa onla düşmanı savuşturup büyünü yapabilecek zaman aralığını kazanman lazım gelir. sonuçta büyücülerde insan, elinden cart diye yıldırım yada alev çıkartan büyücü tipi anca hollywood'un çizgi filmlerinde olur. :LOL:
 
Geri
Üst