Ünlü gitaristlerin gitar fotoları

squall5 demiş ki:
nasıl hem virtüöz gitarist hemde öyle profesör falan oluyorlar yav.

Zeka,yetenek,idealizm ve hepsinden önemlisi çalışkanlık sayesinde.Ama şu da var Brian abi,İngiltere yerine Türkiye'de doğsaydı muhtemelen 70lerde Ersen ve Dadaşlarda falan çalardı.Günümüzde de prof. olamayacağı gibi,petek dinçözlere falan aranjörlük yapardı.Bu topraklarda müzisyen olmak zor iş.
 


Türkiye'de nedense pek tanınmayan gitar virtüözü Michael Schenker geçmiş yıllarda,Scorpions'ta çalan abisi Rudolf gibi Gibson Flying V kullanmaktaydı.
 



Bu da Michael Schenker'in son yıllarda kullandağı imzalı Dean gitarı.

Genç kuşak için üstadı biraz tanıtalım,kendileri Scorpions'un kurucusudur.Virgin Killer albümünde çalmıştır.Üstün tekniği sayesinde 16 yaşında Almanya'dan İngiltere'ye geçerek UFO gurubunda çalar.Alkol ve uyuşturucu problemleri nedeniyle guruptan ayrılır ve son çeyrek yüzyıldır,kendi gurubu MSG'de çalmaktadır.

Teknik ve duyguyu birleştirebilen ender virtüözlerdendir.Genç kuşağa tavsiye ederim.
 
demekki marty nin dengesi bozukmuş :D şaka bir yana bende aynı sorunu japon kelly lerde gördüm. ama amerikan serisinden çalmak nasip olmadı. ama o paraya gitar alıpta dengesi bozuk olucak. imkansız gibi geliyor.
 
criss7.jpg


criss.gif


11390_1006706356.jpg


criss oliva - charvel
 
[/quote]

michael amca van halenın efsanevi basçısı olmasının yanında jack danielsın sahibinin damadır :D yaş üzüm rakısının sahibinin damadıysan olabili elbet :D[/quote]

Dostum Michael Anthony'i bilir,sever ve sayarım da,o Jack Daniels'ın damadı muhabbeti sanırım şehir efsanesi.Ama ben askerliğimi Tekirdağ'da yaptım ve bu bir şehir efsanesi değil,yaş üzüm olayına giriyorum,hatta gövde şeffaf olacak,sahnede göbek kıllarım zoomlanmış bir şekilde gözükecek.:D
 
halilpazarlama demiş ki:
iyi bende izmirliyim , grup kurar sabah akşam piyize vururuz kendimizi :D (van halenda zaten bildiğiniz üzere ayık gezmeyen bir adam)

olur valla hemşo,hayır demem.:D Ama ben de sweepomani hastalığı var hiç olmayacak yerde sweep picking yapıyorum,,grupta ne takım ruhu kalıyor, ne sinerji kalıyor ne de imece kalıyor.:D katlanabilirsen kuralım bir neoklasikal bir grup.:)

Michael Angelo'nun fantastik gitarının fotoları bu topikte,az sonraaa...
 
Geri
Üst