Ses ve görüntü uyuşmazlığı

Arkadaşlar müzikal kayıt olarak değil fakat youtube gibi paylaşım sitelerine videolar göndermek hep benim için hoş bir hobi olmuştur. Fakat gelin görünki kaydettiğim video ve ses uyuşmuyor. Bir süre sonra fark oluşuyor ve bu fark git gide artıyor. Ses bittikden sonra yaklaşık 1-2 dakika daha görüntü devam ediyor. Bunun sebepleri ne olabilir nasil önleyebilirim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
webcam ile yapıyorum quick video isimli bir programda bilgisayar mikrafonu ile yapıyorum.

piranha z4 sanırım webcamin modeli flashları var uzerinde onlarıda açıyorum.
 
Şimdi tek bir programda yaptığın kayıtta ses bittiği halde videonun devam ettiğini söylüyorsun ki oldukça ilginç bu.Yetersiz sistem kaynağını gösterebilirim sebep olarak. Programın kendi ayarları içerisindede gelen veriyi nasıl işleyeceği hakkında belli şeyler bulunmalı sanırım bunlarda senin sistemine pek uygun değiller.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
aslında video kaydediligi gibi dinlendiğinde bu sıkıntı olmuyor. Bazı yerlerde goruntuler su gibi akarken bazı yerlerde ise kesik kesik geliyor. İnternet sitelerine aktardıgımda dedigim sorun oluyor.

Nasıl bir sisteme ihtiyacım var sizce?

2 cekirdek toplan 4.4 ghz islemcim var 2 gb ddr2 ram suan elimdekiler
 
O zaman mesele kayıtta değil aktarma kısmındadır. Siteler gönderilen videoları sıkıştırırlar yüksek miktarlarda.Buda kayıplara sebep olabilir. Kaydettikten sonra başka bir formatta kaydetmeye çalış -misal mpg kaydettiysen avi formatına çevir- amaç daha küçük yer kaplaması bu şekilde dediğin sorun azalabilir.

Bazı yerlerde kesik kesik gelmeside kameranın görüntüyü tam olarak alamaması cisimler çok hızlı hareket ettiğinde düşük fps oranlarında çalışabilen kameralar takılma yaşayabiliyor. Daha düşük çözünürlükte kayıt yapmayı dene.
 
Geri
Üst