Gitar hasarları

Arkadaşlar Merhaba öncelikle.

Hepimizin gözbebekleri olan gitarlarımızın belkide başlarına gelmesinden en çok çekindiğimiz şey hasar görmeleri. Bu bazen küçük bir çizik bazen kırık bile olabilir. Bu başlığı mevcut olan hasarlarınızı, nasıl meydana geldiklerini ve çözümünün ne olduğunu paylaşmak için açtım.


Mesela Floyd Rose çok fazla hasar görebilecek bir alettir. Henüz başıma bir bela gelmemesine rağmen ölümcül bir yanlışdan bahsedeyim. Floydun dayandığı 2 adet gitara giren vidaya benzeyen cisim var. Alyan ile yüksekliğini ayarladığımız. İşte teller takılı ve yaylar yerindeyken bu vidalari alyanlarla yükseltip alçaltmak floydunuzu yenilemenize varabilecek hasarlara yol açmaktadır.


Kendi sorunlarımdan bahsedecek olursam, şu gitarın üzerinde meydana gelen çizikler. Eskiden gig bag kullanırdım. Penanın hiç temas etmediği yerlerde bile bu çiziklere rastladım. Sonradan gitarın gigbag icerisinde bu çizikleri edindiğini anladım ve gittim kendime hardcase aldım. Eğer sizde gig bag kullanıyor fakat agırlıgından dolay hardcaselere yanaşmıyorsanız

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7188&gid=2011

bu ürünü aldım ve çok hafif. Tavsiye ederim.

Peki bu çiziklerin üstesinden nasıl gelicez? Çeşitli ürünler denedim planet waves olsun dunlop olsun ama fayda etmedi. Şahsi sorum olarak bu çiziklerden nasıl kurtulabiliriz_?


Sizlerinde sıkıntılarınızı bekliyorum
 
Kolay çizilen gloss finish bir gitarım var, kaliteli bir gigbag kullandıktan sonra herhangi bir çizikle karşılaşmak pek mümkün değil. Ben fenderin şu an üretmediği bir gigbag kullanıyorum ve gayet memnunum. Gitarımın kendi hardcase'ine uzun yol şehir değiştirmiyorsam elimi bile sürmüyorum neredeyse.

Ordan oraya koşuştururken jaka takılıp gitarımı amfimin üzerinden düşürdüm bir kere. (Allahtan ufak bir amp) Arka yüzünün üst kenarında 1.5cm-0.3cm lik boya kalktı. Düşerken ki o an gözümün önünden gitmiyor. Bişeyler koptu sanki içimde :) Şu anlık kalıcı bir çözümü olduğunu düşünmüyorum açıkçası, çok fazla da araştırmadım. Gitar bu düşer illa ki. Kozmetik hasarlı gitar iyidir. :)
 
İyi bir gigbag bence de hiç bir sorun yaşatmıyor, bende de gitarla beraber balına gelen GEWA marka bir gigbag var, sanırım baya ünlü bir gigbag markasıymış, bunu sonradan öğrendim, bulabilirseniz GEWA marka gigbagleri kesinlikle tavsiye ederim.

Çizik içinde "polish" cila biraz işe yarıyor, gitarımın arkasındai inceden bir cok çizik vardı, nasıl olustugunu bilmedigim, usta ya götürmüştüm, polish le sanırım halletmiş bi baktım hic birşey kalmamıştı çizik adına.
Şu alınabilir örneğin;
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1079&gid=389
 
The_UnForqiveN demiş ki:
Bende Cort x6 var ve o tel girişinde olan vidalar Yalama olmuş napabilirim ?

muhlis ;) onların vidalarından lithuerde bulabilirsin veya sorun sadece vidada değilse o kısım saddle oluyor orayı komple değiştirmen gerekecek.Hepsini tünelde bulabilirsin diye tahmin ediyorum....Biraz gezinti iyidir ;)

edit...Ek bilgi

Eğerki alyen anahtarlarıyla bir vidayı sıkarken alyen anahtarını uç noktasından değil 90 derecelik kırılmaya yakın bir yerden tutarsak hem yalama olma riskini azaltırız hemde istediğimiz kadar güç uygulasakta ordan tuttuğumuz için bir noktadan sonra çevirmek imkasızlaşır ;) birde 4 parmakla değilde nazikçe baş parmağımızı kullanırsak daha hoş olur...
 
jack girisinin biras daha ustunun boyası baya bi gitti sebebide ucuz askılar lanet olsun 3-5 kurus daha verip iyisini almak lazım
 
Geri
Üst