Hamit özkuşak yapımı gitarlar

Çevremde adını sürekli duyduğum Hamit ustayla birgün tanışma fırsatı buldum.Birlikte atelyesine gittik ve ilk gözüme çarpan bir elektro gitardı.maun gövde,maun kuşgözü akça sap ve abanoz tuşe ve on numara
işçilik.Sonra akustik enstrumanları gördüm çaldım şahaneydi.Atelyede birlikte çalıştığı Ertuğrul usta vardı bağlama ustası.Oda Almanyada çalışmış uzun bir süre emekli olunca buraya yerleşmiş.Neyse, projemi Hamit ustaya anlattım gördüklerim karışısında yapabilirmisin diye sormak ayıp olurdu :) Ağaçlarımı seçtim ve işe başladı.Gitar bitene kadar hep her akşam iş çıkışı yanına gittim.Bekleyen insanın sinirlerini bozucak kadar ince ve detaylı çalışıyor :D ama eli hızlı sadece benim gitarımla ilgilenmediği halde 1 ayda gitarımı bitirdi.Sonunda gitarımı aldım elmden bırakamadım.Müthiş bir çalım rahatlağı içimden ılık ılık birşeyler akıyor sanki.Gitarın karşısına geçip dakikalarca ona bakıyorum dönüp tekrar bakıyorum (aşk bu olmalı) :LOL:.Uzaklarda aradığım insan iki adım ötemdeymiş. Hamit Ustayı sizlerle paylaşmak boynumun borcu.Kendisine sonsuz teşekkürler.

Özellikler:
Gövde:Dişbudak (tekparça) / maple (5mm)
Sap:maple
klavye:maple
manyetikler:Bartolini Dual Coil 9CBJD-3 set
Preamp:Ken smith BT 2 Band (volume push/pull-blend-bass/tiz)

Yapım aşamasından bir fotoğraf.

dscf1768.jpg



İşte benim gitarım:
grnt164.jpg
grnt165o.jpg
grnt167.jpg

grnt166.jpg
grnt168.jpg
grnt169.jpg

grnt161.jpg


Kendimce bişeyler yaptığım Ses kaydı:
http://rapidshare.com/files/207087774/sertan_jazz_bass.mp3.html

Hamit ÖZKUŞAK son yaptığı ken smith in tiger elite modeli.fotolardaki cilalanmamış hali şuanda gitar bitmiş durumda ama fotoları henüz elimize ulaşmadı.





Hamit ÖZKUŞAK'a enstrumanmarketi iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.
 
Hayırlı olsun. Ama Hamit usta kimdir? Nerdedir yeri? Adresi - Telefonu - Web sitesi var mıdır? Sadece bas gitar mı yapar?

Biraz açıklayıcı yazarsan daha iyi olacak ;)
 
elektronik aksamın kapağı tahta heralde plastik değil çok güzel durmuş. hayırlı olsun çok güzel gitarmış. ayıptır sorması nekadara mal oldu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Hamit usta İstanbulda fatih Yılmaz ile çalışmış.Sonra Tekirdağ ın Çorlu ilçesine yerleşmiş kendiside Çorlulu zaten.Sadece bas gitar yapmıyor.her türlü gitarı yapabilior.Web sitesi henüz yok. Telefon numarası (silindi)

not:Çorlu,İstanbul Esenler arası 1,5 saat
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bu gitarın elektronik ve metal parçalarını krizden önce almıştım.Ama şimdi yaptırmaya kalksanız 1750-1800 tl gibi bir rakam tutar.
 
Kesinlikle maliyeti öğrenmek istiyoruz isyan çıkacak yoksa! ;)

Cidden muhteşem görünüyor gitar dostum, benim de hedefim bir elektro yaptırmak ancak renk olarak genelde naturel kalıyor bu civarlarda yapılan gitarlar, Hamit usta boyayabiliyor mu gövdeyi?
 
Hamit ÖZKUŞAK son yaptığı ken smith in tiger elite modeli.fotolardaki cilalanmamış hali şuanda gitar bitmiş durumda ama fotoları henüz elimize ulaşmadı.





Hamit ÖZKUŞAK'a enstrumanmarketi iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst