Taklit model üreten firmalar ve sahte gitarlar

http://www.bazaarofchina.com'daki Gibson gitarlarda görülen seri no.ları firma seri numarası sorgulamasında sonuç vermiyor. Dediğin ayrıntılar da önemli ama resimleri nasıl çekeceklerini biliyor adamlar. Resimlerin genelinde seri numaraları görünmüyor, kaldı ki dediğin ayrıntıları görmek mümkün değil. Sadece şekil değil ağaç farklılıkları bile ortaya çıkıyor. Ama gitarı görmeden de bunları tespit etmek mümkün değil. İnternette bazı uluslararası alış veriş sitelerinden gitar almanın da riski burada. Şehirlerarası alış verişte dahi alınan riskler belli. Bir de sınırötesinden 300 dolara kullanılmamış Gibson getirtmek ne kadar tehlikesiz (!) olabilir acaba? Mesele biraz da kafayı kullanma, gaza gelmeme meselesi aslında. Müziğin, enturmanın sonu yok. En iyisi bilen, çok iyi bilen birilerine danışmadan iş yapmamak, bir şeyler rahatsız ediyorsa o alış verişlere bulaşmamak bence.
 
lagosis demiş ki:
http://www.zxcmusic.com/ProductInfo.asp?pid=257&t=35

delirecem mahogany gövde , 490R 498T Manyetik diyor nasıl yani yaaa... :))

delirmene gerek kalmadı, o sayfadaki gitarın seri numarası sorgulamasının sonucu: "Serial number unrecognized"
Edit:
Bu siteyi görüp gitar almayı düşünen arkadaşlar: Ben de SG hastasıyım (ama imkansızlıktan 20 yılda sadece bir Epiphone G-400 alabildim. Neyse ki 93 Kore serisi ve seri numarası sorgulamasından da geçti) ve SG'ler dikkatimi çekti. SG'lere bakarken şu gözüme çarptı: Bakın adamlar sitede bir gitar fabrikaları olduğundan, bazı parçaları Kore'den aldıklarından ve gitarları sound testinden geçirdiklerinden bahsediyorlar. "Gibson üretiyoruz" demiyorlar, "Gibson kadar kaliteli sounda sahip" gitar üretiyoruz diyorlar. Demedikleri şu: "üzerlerine de Gibson logosu vuruyoruz". Zaten iyi inceleyin, bilerek headstocktaki sedef desenlerinin şekil ve oranlarını tutturmamışlar, Gibson logosunda da hafif kusurlar bırakmışlar. Bazı SG modelleri ve renkleri de Gibson tarafından tasarlanmış modeller değil.Gitarlar "Biz taklidiz" diye basbas bağırıyor, alış veriş yapar pişman olursanız adamları şikayet etme imkanınız yok ona göre.
 
Yani bir seri numara bile kopyalayamayacak kadar gerizekalı bir üreticinin yaptığı LP çakmalarını alıp;

a) boşver abi nolursa olsun epiphonedan falan iyidir
b) gerçek LP diye satarım adamlar aynısını üretiyorlar noktasına kadar

diye umutlanan insanlar var öyle mi :)


Süper ya :)
 
"300'e alır 500'e çakarız" diye umutlanan da var, "bu paraya ancak bu kadar, bari 300 dolara Gibson logolu gitarımız olsun" diyen gariban da var, "alalım, belki de çalarken orjinal diye yutturur hava atarız" diyen de. İnsanoğlu çeşit çeşit. sahibinden.com'da acaip fiyatlara Gibson'lar (Epiphone'da değil haaa :D) görülmeye başladı bile :)
 
Yukarıdaki mesajıma bir ek yaptım, adamların hukuktan nasıl yırttıklarına dair,bu firma gitarları seri numarasına kadar kopyalayıp sıfır diye satarsa cezası çok ağır olur. o yüzden bu tür firmalar seri numaralarını taklit etmiyorlar.
 
Dikkat ettiniz mi bilmem, o sitenin sayfasının başında bir tane gerçek bir tane de ardında kendisi gibi onlarcası olan çakma Slash resmi var. Firma ne olduğunu orada esprili biçimde anlatmış zaten :D
 
smtzdmr demiş ki:
lagosis demiş ki:
http://www.zxcmusic.com/ProductInfo.asp?pid=257&t=35

delirecem mahogany gövde , 490R 498T Manyetik diyor nasıl yani yaaa... :))
Dost, maun var maun var yani her maunuda sakallı sanma ;)

Çok doğru bir tespit. Maun var gitar yapılır, odun var sadece sobada yakılır. En güzel örnek te sanırım Epiphone Gothic. Güya maundur ve manyetikler de Amerikandır. Ama yine maundan imal edilen G400'ün (hatta maun olmayan Special'ın) sustaininin dörtte biri Gothic'te yoktur. G400'te power chordu vurursun ses uzar, hatta vibrasyonla feedback bile elde edersin ama Gothta powerchordu vurunca 4 saniyede ses sönüp gidiyor. Tuşe de güya abanoz haa :LOL: Zaten geriden bir gitara bak, kesinlikle Gibson ve Epiphone'un mantalitesine aykırı bir dizaynı ve boyası var.
 
Geri
Üst