ibanez RG serileri model tespiti

Arkadaşa katılıyorum RG570 olmalı.
Seri numarasından japon 97 ve o yılki kaçıncı üretim olduğu gözüküyor sadece.
RG serilerinde pickguardlar serilere göre ip ucu veren kısımlar XX70 ler pickguard sız XX50 ler pickguardlı günümüzde 2550 ve 2570 lerde olduğu gibi ayrıca diğer düşük modellerden ayırabilmenin yolu inlay ler ve manyetik markaları, resimden anladığım kadarı ile manyetiklerin modifiye olduğunu düşünüyorum, kesin çözümü gitarının özelliklerini linkteki 97 yılı kataloğundaki RG serileri ile kıyaslayarak kendin bulabilirsin.

http://www.ibanezrules.com/catalogs/us/1997/index.htm
 
bende de 97 üretim mavi japan ibanez var. aldığım kişiden rg580 diye aldım oda rg580 diye almış ama kesin bir kanıtı yok. benim gitardada pickguard yok. birde benim gitarda köprü değişmiş lo-trs 505II takılmış. verilen linkteki gitarlarda da bulamadım benim gitarı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
95204761.jpg

11980069.jpg

42256585.jpg

32219864.jpg

72376408.jpg
 
PhoibosApollon hocam doğru söyler ilk mesajda detay vermediğiniz için bende atladım ama TRS köprüler 450 ve 470 te kullanılıyor, 550 ve 570 Edge ayrıca 550 ve 570 lerin manyetiklerinin üzerinde V7 S1 V8 yazmalı ibanez stock manyetikler, ayrıca sapın arkasında bubinga denen bir ağaç türünden bir şerit geçmeli bu şerit 450 ve 470 te bulunmaz bu serilerin manyetikleri üzerinde ise INF1 INFS1 gibi terimler yazmalı yada hiç birşeyde yazmayabilir. Manyetik modifiyesi konusunda şöyle bişey söylüyebilirim değiştirildiyse bile manyetiklerin Seymour duncan değil di-marzionun bu modellerde genel popüler olan EVO. yada Paf pro manyetiklerinden falan da değil
 
sapı sökersen sapla gövdenin birleştiği yerde model yazıyor.tabi bu en son izlenecek yol olmalı keza çok zahmetli :D sapın değişmesi gibi bir riskide var ayrıca.
rgr470 diye sıfır olarak aldığım gitarın rgr480 olduğunu öğrenmiştim bu şekilde :D
 
resimdekinin mavisi ve pot başları farklı olan var bende köprüde aynısı. ama benimkinin köprüsü edge imiş lo trs takmışlar nedense ve manyetikler modifiye. tam olarak nasıl anlayacaz acaba sapı sökmekten başka?
 
evet bugün gitarcıya götürürken kılıfın üzerine ışık vurunca farkettim, kılıfın üzerinde rg470 yazıyormuş :D
 
sapı söküp takmak çok zor değil yahu nerden çıktı o 4 tane vida tutuyo güzel ve sağlam bi tornavida ile hemen cik çıkıveriyor...
 
squall5 demiş ki:
sap ayarı gitmez mi ?

gider.ağaç bu sonuçta.sapı sökmek için telleri boşatmanız lazım bu bile ayar kaçmasına neden olabilir.ben sapı sökülüpte tekrar ayar istemeyen gitar görmedim.hele eski model hiç sapı sökülmemiş bir gitarın sapı sökülüp teklrar takıldığında uğraştırabiliyor.sapı sökmek basit olsa bile gitar modeli öğrenmek için fazlaca uğraştırıcı.(floyd roseta akordla uğraşmak bile benim gibi tembel biri için büyük eziyet :D )
 
smtzdmr demiş ki:
squall5 demiş ki:
sap ayarı gitmez mi ?
neden gitsin ki herhangi bir güç uygulamıyorsun....O zaman her tel koptuğunda yada telleri değiştirdiğinde de sap ayarı giderdi dostum ;) Hiçbişi olmaz merak etme...

tel koptuğunda saptaki basınç değişir (tek telde bu pek hissedilmez) ama tüm telleri sökmek hatta sapı gövdeden ayırmak sap üzerindeki etkiyi çok değiştirir.hele ağacı kaliteli olmayan yeni bir gitarda şaşırtıcı sonuçlar veriyor.tabiki çözümsüz değil ama adamıda uğraştırmaz değil.Hiç bir şeyde olmayabilir.
 
Geri
Üst