Gary Holt'un (exodus) Ekipmanı

eminim thrash severlerin en çok merak ettiği ekipmanların başında gelir gary holt un ekipmanı özellikle son yıllarda exodus un sound u aldı başını gitti inanılmaz bir hal almasına rağmen lee altus un tonu fakir gibi geldi hep bana bikaç siteyi araştırınca böyle düşünen tek kişi olmadığımı anladım bu nedenle herzaman merak ettiğim gary holt un ekipmanını araştırmaya karar verdim ve ortaya şu sonuçlar çıktı thrash severlere hayırlı uğurlu olsun:D


BERNİE RİCO JR VİXEN GARY HOLT SIGATURE gitar

PEAVEY TRİPLE X kafa amfi

HBE UFO ULTIMATE FUZZ OCTAVE pedal
HBE UNO MOS BOOSTER pedal
COFFİN BLOOD DRİVE OVERDRİVE pedal
HBE MIMIC DELAY pedal
HBE PSILOCYBE PHASE SHIFTER pedal
HBE MEDICINE BAWL WAH pedal
BOSS OC-2 OCTAVE pedal
 
octave pedalı görmüşken yazayım. bu pedalla ilgili çok fazla örnek bulamadım. clean tonda bulabildim örnekleri ama ben distortionda nasıl sonuç vereceğini göremedim. kullanan deneyenler söylerse sevinirim. diğer oktavdaki ses nekadar temiz geliyor çok merak ediyorum. konuyu saptırdım özür dilerim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
benimde kullanmadığım bir pedal octave hep merak etmişimdir ama bi türlü para ayırıp alamadım gary holt tada görünce iyice merak ettim kullananlar tecrübelerini yazarsa çok iyi olr.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
ekipmanın içinde türkiyede olan sadece boss oc-2 var:D peavey ve coffin de yok diye biliyorum homebrew electronics zaten yok olsada alan olmaz amerikada bile çok pahalı buraya gelse yanına yaklaşılmaz.
 
CryBaby 95q da kullanıyormuş arada ayrıca PreSonus parametric EQ kullanıyor,diye bilgiye ulaştım.Bu da abimizin janti resmi.

Gary_Holt.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
CryBaby 95q kullanıyordu hbe kullanmadan önce PreSonus parametric EQ bende duydum ekipmanı arasında göremedim ama bu ton parametrik eq suz çıkmaz gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
ayrıca HBE'nin şöyle bir zımbırtısı var Gary Holt Signature Doomsday Device ama bunu kullandığını hiç görmedim.
 
http://www.rocknrollvintage.com/products.asp?cat=47

HBE ürünlerinin hemen hepsi var burda Gary Holt'un kullandıkları dahil, çok pahalı gelmediler bana tabi Türkiye'ye gelse işler çok değişecek fakat Amerika'dan gelen veya oraya gidip alabilen biri için çok pahalı gelmeyeceğini düşünüyorum. (Kızmayın bana çünkü ben en ucuzunun 250-300 $ dan başlayacağını düşünüyordum)

Ayrıca HBE'nin kendi sitesi olan http://www.homebrewelectronics.com da da fiyatlar ve özellikler belirtilmekte.

Coffin Blood Drive ında http://guitars.musiciansfriend.com/...ood-Drive-Distortion-Pedal-Regular?sku=150020
linkteki zımbırtı olması lazım gayet ucuz bir efekt fakat tonuna dair bir bilgiye ulaşmış değilim.

En son konserlerde başlığı açan arkadaşın da belirtmiş olduğu gibi Peavey kafa kabini kullanıyordu fakat son bir yenilik olarak Bernie Rico'yu bırakıp Schecter ile anlaşma yaptı Gary Holt. ;)

Son olarak Lee Altus'un tonunu bende hiç beğenmiyorum fazla çamurumsu geliyor ve şöyle bişey var hemen hemen izlediğim her konserinde exodus un bir ses problemi oluyor(kayıttan mıdır videodan mı bilemiyorum ama), ya Gary Holt 'un gitarı fazlasıyla duyuluyor ya da Lee Altus'un..
 
Ancak ne hikmetse bence Impact Is Imminent'teki tonlar son albümlerini döver acaba o zaman ne kullanıyorlardı.
 
türkiyede en büyük eksik highgain amfilerin piyasasının olmaması. genelde hep bluesy amfiler piyasada.muhabbeti geçen amfiler hep alternatif amfiler. bu yüzden metalci adamın işi zor :) genelde amfi + drive pedalı şeklinde takılmak zorunda . bu yüzden o mükemmel testere soundu yakalamak zor oluyor.prosesörle bir nebze yaklaşmak mümkün. soldano , mesa , peavey , jcm 800 , laney gh gibi highgain amfiler pek bulunmadığı için elindekiyle yetinmek zorunda kalıyor.
yoksa tubeamp almaya bile gerek yok randall rg100 es gibi bir efsane bile bulunsa hayli hayli trash olayına yeter.

http://www.youtube.com/watch?v=wgtZ7oOCmdM
 
Şahsi görüşüm Exodus soundı her albümde daha bir öküzleşiyor daha bir mükemmelleşiyor. Zaten ton konusunda kimse Gary Holt ile yarışamaz burası bir gerçek ama arkadaş adamda durmadan tonu nasıl güzelleştiriyor bir anlayamadım gitti ya? Hayatımda duyduğum en güzel metal tonu tartışmasız Exodus ta.Elin herifleri kamyon kamyon rack sistemleri kullanıyor ama hiç birisi benim gözümde Exodus tonları kadar güzel değil. (Zevkler ve renkler)

Edindiğim bir bilgiye göre (doğru mu yanlış mı bilemiyorum) babası luthiermiş :D Eğer öyleyse adam dolayısıyla işi çocukken kapmış olmalı. Baksanıza modifiyeli Marshallar,Peaveyler,Engl lar.

Fakat şöyle bir olayıda farkettim yabancı forumlarda Peavey Triple X hakkında pek iyi yorumlar yok ki Gary zaten 606 lambalarla kullanıyordu onu. Şahsi görüşüm Exodus tonunu yaratan amfiler değil Gary nin tuşeleridir ! :D baya mı iddalı oldu ne :D

Son olarak çok uzun zamandır araştırmama rağmen bir bilgi edinemediğim bir konu var. Bilen biri varsa paylaşmasını rica ediyorum. Gary ve Lee hemen hemen her konserde 2010 a kadar farklı amfilerle çıkıyorlardı. Bir konserde Marshall Headler Marshall Cabler , bir konserde Randall V2 Hybird ve Cabler , bir konserde Peavey Head ve Cabler.. Hatta son yayınladıkları DVD de yakından bakarsanız üç farklı kafayla çıktı sahneye Gary o_O Marshall JCM 900 JCM 800 ve Peavey Triple X. Fakat iyice incelediğinizde görüyorsunuz ki Marshallar tamamen kapalı Peavey çalışıyor inanılmaz yani :D Gerçi ENGL a geçtiklerinden beri farklı bir amfi ile çıktıklarını görmedim ama durum budur.

Neyse çok konuştum farkındayım. Son sözüm Gary Holt tapıyoruz sana.. :D
 
be4iforget demiş ki:
V kasa bir Schecter kullanırken görülmüşlüğü vardır.

İşte o Schecter yukarda bahsetmiş olduğum Schecter.. Hatta aldığım son haberlere göre Gary Holt Signature serisi olarak çıkarmayı düşünüyorlarmış Hellraiser ları farklı bir kulvarda. Bence çok çok kötü görünüşe sahip gitarlar Gary neden geçti cevap tabi ki basit: Mali nedenler..Ama Bernie Ricoları inanılmazlardı,Vixen 'ın kasasının çekiciliği,Scalloped klavyesi, Aynalı pickguard gibi..
 
Linkteki haber aylardır var fakat Gary nin gitarla olan bir tanıtım videosunu bir türlü eklemedi gitti hırbotikler. Gerçi ben beğenmedim istediği kadar tanıtsın yani :)
 
Geri
Üst