Sonar da aux send yerine direkt sinyal üzerine effect

Sonar kullanıcısıyım.Ve effectleri aux değil de diirekt sinyal üzerinden veriyorum.(track ın yanındaki kısımda yeşil kareler çıkıyor bu tarz effect den bahsediyorum).
Fakat 2 tane effect verirken bir sorunum var.
Mesela önce ilk olarak eq verdim.İkinci olarak bu eq etkisi altına girmiş sinyale reverb vermek istiyorum.Yani reverb eq lanmış sinyalin üzerine binsin istiyorum ama sanırım böyle olmuyor.Belki de kulağım yanılmıştır.
Bunu nasıl yapabilirim?
Bir de merak ettiğim Efektlerin aktive edilme sırasına göre mi etkileri nüksediyor yoksa sırası önemli değil mi.
 
Bahsettiğin Insert işlemidir, insert kutusuna istediğin kadar efekt gir, ancak orada dikkat etmen gereken birşey var: Her kanala ayrı reverb girersen dördüncü kanala varamadan bilgisayarının CPU'su %100'e vurabilir. O yüzden bence reverbi global olarak bütün kanallara Aux üzerinden ver.

Diğer soruna gelince, evet, insert ederken yapılan sıralama efektlerin etkilerini belirler. EQ'yu kompresörden önce koyarsan kompresörün tepkisi EQ'dan geçen sinyale göre olur. Sonra koyarsan EQ'nun etkisi kompresörden gelen sinyale göre olur. 2+3=5 olduğu halde 3+2=5 olmayabiliyor yani ;)
 
Reverbleri aux buss'a koymani tavsiye ederim. Hem otomasyonu kolay hem de reverbli sesi EQ ile ayarlamak kolay, ana sinyali bozmamis oluyorsun.
CPU ekonomisi de cabasi.
Compressorleri insert ediyorum. EQ zaten sonarda kanallara entegre edilmis bir sekilde kullanimi gayet pratik.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bu arada bir sorum daha var.Biraz cahilim bu konuda:
Sonarın enteger eq sunu kullanırken mesela sinyali hem hi pass hem de low pass kullanıp sınırlayacağım.
Bunun için band 1 e low pass band 2 ye hi pass uygulamam mantıklı mı.
Yoksa hangi band seçili ise sadece o band mı aktif oluyor
(biraz cahilce oldu) :oops:
 
orta frekansları kullanacaksan hi cut ve low cut kulanmalısın eger high pass ve low pass kullanırsan ozaman band reject veya band cut olur . kulagı kafanın arkasından tutmak gibi birşey bu..

Sevgiler..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Evet evet zaten şekil olarak da beklediğim gibi çıkmadı fakat low cut ya da hi cut yoktu.Hi shelf falan vardı o yüzden hi pass kullandım.
Teşekkürler
 
Geri
Üst