gitardan ses gelmiyor..

herkeze iyi günler benim sorunum gitardan ses gelmemesi .. 1-2 gün e kadar çalışırken bir anda ses gitti sonraki sabah tekrar taktım ses geldi sonraki gün gene gelmedi sorun kablodadır dedım kabloyu başka yerde denedim kablo çalıştı sizce benim sorunum ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim ..gitarı düşürüp vurdugum falanda yok :(
 
kabloyu amfiye bağlayıp sesi aç biraz, gitara takmadan kablonun ucunu elleyip kontrol et, cızırtı gelirse amfide problem yok demektir. bu durumda gitarın elektroniğinde bir problem var demektir. Gitarın arkasında control cavity denilen bi kapak olması lazım, gitarın tipine göre pickguard'ın altında da olabilir ve kapağın içinde gitarın elektronik bağlantıları bulunur. Onu açıp bi kontrol et bütün kablolar yerli yerinde bağlı mı diye (manyetiğin markasına göre kolay anlaşılır bağlantı şemaları bulabilirsin internette). Eğer kopmuş bir kablo varsa onu koptuğu yere lehimle-lehimlet(lehim tutuyosa elin kolay bir iş biraz dikkatli olursan), eğer orda da bir sorun yoksa beni aşar...(bilmiyorum kutup uçları, yani manyetiğin üzerindeki ufak noktalarda bir problem de olabilir)
 
Büyük ihtimal gitarın jack girişinde sorun. Bir kablo çıkmıştır. Lehimleyemiyorsan bile onu bi şekilde elinle bağlayabilirsin. Ben öyle yapmıştım.
 
Geri
Üst