Jackson DK2 den blues yapmak

arkadaşlar merhaba ben şu an ciddi bi sorunla boğuşuyorum. jackson dk2 gitarım var ve ben bu gitarla blues yapmaya çalışıyorum. tellerimi 0.10 yaptım. şu andada yapmayı düşündüğüm şeylerden biri manyetiklerimi değiştirmek.

sizin yardımınızı istediğin konu şu:

bana manyetik tavsiyesinde bulunabilirmisiniz (dizilim ssh şeklindedir)

yada manyetik haricinde başka yapabiliceğim birşey varmıdır sizce?

gitarın gövdesi alderdir. üzerinde ki manyetikler stock (duncan designed)

bu arada gitarımı satıp şöyle gidip usa krem rengi bi strat almamı önermeyin :) ben gitarıma aşığım ve bırakamam satamam, satmadan yeni bi tane st rat alamam o kadar maddi gücüm yok (3 milyar civarı :) )

yardımlarınız şimdiden teşekkürler arkadaşlarr gerçekten çıkmaza girdim.
 
öncelikle processor tavsiye ederim.. manyetik olarak dimarziolara bakabilirsin.Amfi de şart tabi..
fakat processorun 700 dolar amfinin 500-600 dolar manyetiklerin hepsinin dimarzio olması 450-500 dolar olduğunu varsayarsak fender standard strat + humbucker sarımlı single daha mantıklı olur...
fakat maddi gücüm yok diosun o zaman blues pedalları var hiç denemedim onlara bakmalısın;)
 
valla bence blues için tek şart blues gamıdır gerisi teferruattır.tabi bu benim kişsel görüşüm :D.ha single manyetikli fenderle ve sıkı bi anfiyle blues için daha uygun bi ton alırsın ama bi parçanın blues olmasını sağlayan etken sounddan önce gamdır diye düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
ben processor den daha çok analog setup düzmeye çalışıyorum. od3,ds1,cry baby wah, cs3 (/satılığa çıkarttım) almayı düşündüklerim ise eq pedalı delay chorus. öncelikli olanlarım. sanırım od3 ü satıp bd2 almam mantıklı olabilir ama. erenimo dostum haklısın tabiikide ama . tonda çok önemli sen o gamı çal eeyw yap et ama onun tadını gam tek başına vermez :) tonda etkiler herşey etkiler. tabii benim görüşüm :) yani böyle arkadaşlar kaldım arada kafayı yiycem. gitarımada kıyamıyorum satmaya
 
dk2 sahibi bir insan olarak direk reçete yazayım sana.

sapa bi tane duncan classic stack alıyosun, bildiğin strat manyetiğidir, yenilerinde de o var zaten. üzerindeki stock manyetiklerden çok farklı değildir, ama noiselessdır. benim favori manyetiğim o gitarın sapında o. biraz daha strata yaklaşsın dersen duckbucker falan takabilirsin, biraz daha uzaklaşsın dersen little 59 koy, mis gibi. ama benim tavsiyem classic stack.

ortaya duncan duckbucker takıyosun bi tane, çok güzel quack quack bi gitarın oluyo.

köprüye gelince, çok seçenek var. srv benzeri muazzam bir strat köprüsü tonu istersen alacağın manyetik.... şaka yapmıyorum... dimebucker. şaka gibi bir clean tonu vardır. seri yerine paralel de bağlayabilirsin, o zaman çıkışı oldukça düşecektir ancak biraz tiz kalabilir. ama normal bağlanmış bir dimebucker clean tonda çoğu humbuckerlı gitardan çok daha stratsı bir ton verecek.

onun haricinde köprüye tb-14 custom 5 de alabilirsin bence gitara en yakışan manyetik, ama bluesdan ziyade rock manyetiği.
 
ErenimooO demiş ki:
valla bence blues için tek şart blues gamıdır gerisi teferruattır.tabi bu benim kişsel görüşüm :D.ha single manyetikli fenderle ve sıkı bi anfiyle blues için daha uygun bi ton alırsın ama bi parçanın blues olmasını sağlayan etken sounddan önce gamdır diye düşünüyorum.
cok güzel bir yaklasım, benim de gitarım dk2 , ve blues umuda calıyorum tonlarımıda alıyorum, ne calarsan gitardan o cıkar .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
sence manyetikleri değiştirmeye gerek yokmu diyorsun ? geçen seymour duncan ın sitesine girdim manyetik bakınıyım diye binlerce manyetik ve herbirinin ayrı pozisyonları ve her pozisyondada clean ve dirty sesleri teker teker dinle biraz dinledim sonra kafayı çizdim dahada fazla dinliyemedim :D sanırım benim yapmam gereken herşeyden önce bi amfi almak. ama amfiyide sahne olucağı zaman sırtlayıp nasıl götürürüm o gözümde büyüyor
 
Benim ekipmanı imzada görüyorsun, bu şekilde gayet blues, da rock ta hard rock ta calıyorum, ve ton olarak bir problem yok .Stock manyetikleri var üstelik üstünde gitarın, Dundan Designed lar . Abi sahne olacak falan diyorsan al bi Digitech gnx 1 + boss ds 2 pedal, ds 2 ile boostlarsın, mis gibi tonlar oluyor, blues olsun hard rock olsun, arkadasım o dedigim şekilde sane alıyor, gayette süper tonları var .
 
bendede ds1 od3 var drive olarak. eq ve chorus almayı düşünüyorum birde. sanırım özellikle eq ile çözerim ve birde ultraG alıcam. hiç sorunum kalmaz gibi geliyor
 
manyetiğinin indir aşağı indirebildiğin kadar dk2 lerde tb4 var sanırm tb4le blues yapan insanlar var olmadı bitane sh2 alırsın sapa yada sh1 sh3 bu manyetikler düşük çıkışlı manyetikler ama önce dediğimi dene muhtemelen olacaktır.
 
manyetiği çok yükselttiğinde yaşarsın feedback sorununu düşürünce değil aşağı indirceksin manyetiği yani tellerden uzaklaşıcak manyetik uzaklaşınca teller mıknatıstan daha az etkilenim manyetiklenmesi düşecek buda manyetik bobinindeki oluşan akımın düşmesine sebep olucak sonuç olarak çıkışın düşecek ve daha yumuşak bi ton elde etmiş olacaksın.
 
Manyetikleri çekmek basları azaltabilir ama fena çözüm değil , bence volume potansını kıssan yeterli . onun dışında köprü floyd olduğundan diğer manyetik modifiyeleri tam sonuç vermeyebilir. Zira bluesda bentler çok önemli malum ama o köprüyle biraz zor.

Denildiği gibi nasıl çaldığın daha önemli blues için.
 
yada şunuda yapabilirsin hss lerde nasıl olur bilmiyorum ama hh de ben sap manyetiğini düşük çıkışlı bi manyetik seçtim saptaki telin titreşimi fazla olduğundan boğuk ve zayıf çıkar biraz ton ama bir clean booster kullanırsan sanki köprü manyetiğini kullanıyormuş gibi bir ton yakalayabilirsin ben kendi yaptığım boosterla bu şekilde kullanıyorum mesela ama pedalda geribesleme direncini biraz düşük tuttuğumdan kazancı yüksek oldu sanırm potu sonlara getirdiğimde drive a geçiyor pedal sap manyetiği ile harika temiz blues drive ı alıyorum çok keyifli oluyor çalmak sende clean boosterla bunu yaparsın sanıyorum bi dene istersen bunuda.
 
Geri
Üst