Elektro gitarı bilgisayara bağlamak

Arkadaşlar bugun yarın bi elektro almayı düşünüyorum ama şuan amfi alamayacam size şunu sormak istiyoru. elektro gitar bilgisayara bağlanırsa kaliteli sesler yakalayabilir miym ya da elimde creative 5.1 ses sistemi var doğrudan oraya bağlasam nasıl olur bu arada dis pedalım da var
 
Bende bi aralar bu şekilde kullanmıştım. Eğer pedalın varsa direkt olarak 5+1 e bağla. Eğer bilgisayardan efekt programlarını kullanmak istersen bilgisayara bağlaman gerekir. Amfi ile ses sistemi arasındaki farka değinecek olursak elbetteki fark olur fakat bu farkı kapatmak için equalizer pedalı alman gerek amfideki yüksek çıkışı yakalaman için. Mesela tınıların zerafetini amfi kadar alamazsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ses konusu bi şekilde halledilir de bişey daha soracam bi yerde okumuştum frekans farkında dolayı ses sisteminde yada bilgisayarın ses kartında bozulmalar olabiliyormuş bunun hakkında bi bilginiz var mı
 
Gitarı direkt olarak bilgisayara bağlarsan hiç bir sorun olmaz ha mikrofon ha gitar. Ama araya dist pedalı falan koyarsan işler değişir. Kaliteli bir ses kartına ihtiyacın var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
hmm hayallerim yıkılıyo amfi alana kadar bu şekilde idare etmeyi düşünüyordum benim laptopun ses kartı çok iyi değil 5.1 bile doru dürüst çalışmıyor
 
Selamlar bi elektro gitar aldım bilgisayara bağlayarak kullanmak istiyorum fotoğraftaki gibi bir şey buldum fiyatı 100 tl civarı fakat kötü diyorlar rocksmith real tone alabilirsin gibi şeyler de okudum sizce ne yapmalıyım?

9583087026226.jpg
 
merhaba gitarı pcye bağlarken direk dönüştürücü kullansam nasıl bir sonuç alırım internette guitar link diye bir şey var ama fiyatı daha yüksek elimde monster abra var bunlar pcye bir zarar verir mi??
 
O bilgisayara sahip olup da 50 liralık guitar link denen şeye pahalı diyorsan bence hiç gitar çalma, oyun oynamaya devam.

Ne direkt bağlamak ne de guitar link, ikisi de işe yaramaz. Bu yöntemden verim almak için en azından giriş seviyesi ses kartı kullanmak lazım.
 
Ben direkt soruya cevap vereyim. Pc'ye zarar vermez. Girişlerin seviyesini maksimumda tutarsanız ses çıkışlarınız zarar görebilir. Ses ayarlarını önce düşükte kullanıp patlama yapana kadar artırırsanız en mantıklısı olur. Tabii ki en sağlıklısı ses kartı. Gitarı usb ile bağlamak ile direkt bağlamak arasında büyük bir kalite farkı olduğunu tespit edemedim. Dip gürültüsüne etki diyor.

Yani bilgisayara bağlayabilirsiniz. Line-in girişi varsa daha sağlıklı olur. Mikrofon girişi kendinden daha yüksek olduğu için gitar için fazla gelebiliyor. Yani sesi kıstığınız halde patlama yapıyorsa zaten sağlıklı kullanamazsınız. Dediğim gibi bilgisayara bir zararı benim bildiğim kadarıyla yok. Gitarın ayrıca bir güç girişi olmadığı için zaten mantıken zarar vermesi mümkün değil. Ses ayarlarına dikkat ederek yapın, en azından deneyin. Sonra ihtiyacınıza göre kaliteyi artıracak seçeneklere girersiniz. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst