Prosesör için ses kaynağı

Pod xt live prosesör alacağım ama bulunduğum yerde stüdyo yok.Grup olarak çalışmaları birbirimizin evinde falan yapıyoruz.Bu sebeple bana bir hoparlör veya amfi tarzı bişey lazm 30 w gibi.

Ama amfi alıp da pod dan gelen sesi transistöre sokarak berbat etmek istemiyorum.Acaba marshall mg30dfx alsam nasıl bir ses olur bir şekilde transistörü iptal edip sadece hoparlörünü kullanabilir miyim?

Ya da bana ne önerirsiniz ses çıkışı alacağım.Bilgisayar hoparlörü falan mı :D
 
Daha önce benim bu forumda sattığım ucuz power amfi + 12" kabin vardı. Geçenlerde yine gördüm aldığım kişi satıyordu fiyatı da yanlış olmasın ama 150TL civarındaydı. Fiyatına göre iş görür bi alet. Forumda aratabilirsin. Yada alınık ilanı aç o arkadaş satmadıysa bulur seni. Sanırım nicki "arts" gibi bir şeydi.

Yada efektleri stereo olarak kullanmak istiyorsan Behringer GX212, GMX212, GMX210 alıp arkadaki "Slave In" girişinden bağlıycaksın.
 
Transistöre sokmamak mı?

:D.

Transistör elektronik devrelerde (genelde işlemciler) ve ses yükseltici (amlifikatörler) de kullanılan bir devre elemanıdır. Yani sesini yükselten herhangi birşey kullandığın anda transistör de kullanıyorsun demektir. Tabi transistörler yerine vakum tüpler de kullanılabiliyor o zaman da kullandığımız cihaza tüplü diyoruz zaten.

Bilesiniz.
 
Evet aynen preamp demek istedim yanlış yazmışım :D Behringer olarak ne önerirsiniz arkadaşlar model.Ve marshall mg30dfx in bi şekilde preamp ini iptal edebilir miyim.
 
FX loop'lu bir amfi kullanmanin bir kotu yani var. Sonucta amfideki speaker gitar speaker'i oldugundan "full-range"e sahip olmayacak. MultiFX prosesorler full-range ses urettikleri icin kulakliktan duydugun sesi duyamayacaksin, ses biraz farkli olacak speaker'in ozelliklerine gore.
Bir full-range speaker takmayi dusunebilirsin amfi alirsan (celestion 70/80, eminence mega-bisey vs).

MultiFX'le kullanmak icin en iyi seyler full-range speaker'a sahip cihazlar.

1 - Tech21 Power Engine (solid state) veya Atomic Amp (lambali) tarzi multiFX'e yonelik amfiler. Bunlarda sadece power amfi ve speaker var, preamp yok.
2 - Keyboard amfileri (Behringer'in ucuz ve kaliteli birkac modeli var).
3 - Studyolarda kullanilan monitorler (Behringer'in vardi sanirim ucuz monitorleri).
4 - Ucuz bir PA sistemi.
5 - Hi-Fi setler. Muzik seti amfisine bagli buyukce (6 inch ve uzeri) speaker'lar. Bu yolu secersen stereo sistemin olur, flanger falan daha guzel oluyor :)
 
Geri
Üst