Film Önerileri

selam arkadaşlar bu bölümü film önerileri için kullanmak istedim. eğer bu konu daha önce açıldıysa özür dileyerek konunun silinmesini istiyorum.

evet ilk öneri benden. "Rock Star" filmi. steel dragon adlı ünlü hard rock metal grubunun şarkılarını çalan grubun vokalistinin başına gelenler ve sevdiği gruba vokal olma yolunda ilerlemesini anlatıyor. gerçekten çok güzel bir film.

benim istediğim ise bilen varsa güzel müzikal film. eğer önerileriniz varsa burada paylaşabilirsiniz. şimdiden teşekkürler
 
Arkadaşlar biraz açıklama verirseniz filmler hakkında, misal basitçe bir konu özeti ya da neden önerdiğiniz gibi, bu başlık daha iyi bir hal alacaktır.

Nitekim, şu anda özet yazmaya üşendiğim için tavsiyelerimi yazmıyorum.
 
Steve Currel'in oynadığı 'Dan is Real Life' filmini şiddetle öneriyorum.Duygulandıran düzeyli komedi diyebilirim. İzleyince hak vereceksiniz.
 
Müzik içerikli ise sanırım 86 yılının ''Crossroads'' Steve vai' nin kaka adamı oynadığı çok hoş blues tarzını anlatan müzikal bir film. Film sadece sonundaki solo kapışması için bile izlenebilir şiddetle tavsiyemdir.

Günümüz filmlerine gelirsek.
Mahşerin Dört Atlısı(The Horsemen): Film açıkçası beni hiç sıkmadı. İncil'de geçen mahşerin dört atlısını kendilerine uyarlayan 4 sapık katil ve seri cinayetleri konu alıyor bunları çözmeye çalışan 2 oğul babası bir ajanımız var.. Film sürükleyici ama sonu hafif hüsran izlemeye değer..

Kadavra(Pathology): Başrol oyuncularından ted harvard ünitersitesinden tıp diploması alır ve meşur bir üniversite hastanesinde 3 aylık bir adli tıp stajı yapacaktır. ted işinde profesyoneldir ve dikkatleri üzerine çeker ve ortam sakinleri ters tepkiler vermeye başlar :D Jake adlı şahıs ta ortam sakinlerinden birisidir ve kompleksli bir kişiliktir.. Ted ve Jake arasında bir rekabet başlar. Her ikisi de kendilerinin en anlaşılmaz ölüm sebeplerini ortaya çıkarmada eşsiz olduklarına inanmaktadır. Jake en iyi olduğunu ispatlamak için Ted’i hangisinin daha mükemmel bir cinayet işleyeceğine dair ölümcül bir oyuna davet eder. Hafif hüsran bununda sonunda var.
iyi seyirler :D
 
Almanlardan bir iki önerim var benim de şu an aklıma gelen. Çıkın biraz Amerika dışına ya :D

Biri "Lola Rennt". Kaderin hayatımıza ufak müdaheleleri oldukça hareketli ve renkli sahnelerle ve de sağlam adrenalin salgılayan elektronik müziklere çok güzel anlatan tuhaf bir film.

Bir diğeri "Knockin' on Heaven's Door". Aynı hastanede çok az ömürleri kaldığını öğrenen iki zıt karakterin, "ölmeden okyanusu görmeliyiz" düşüncesiyle hastaneden kaçıp, hem polisi hem de mafyayı peşine taktıkları keyifli bir yol filmi.

Her ikisi de fazla kafa yormadan rahatlıkla izlenen, bununla birlikte oldukça da akılda kalıcı filmler.
 
Kount demiş ki:
Arkadaşlar biraz açıklama verirseniz filmler hakkında, misal basitçe bir konu özeti ya da neden önerdiğiniz gibi, bu başlık daha iyi bir hal alacaktır.

Nitekim, şu anda özet yazmaya üşendiğim için tavsiyelerimi yazmıyorum.

derhal efendim :LOL:

rock'n rolla bir dolandırıcılık filmi,yönetmeni guy ritchie.londranın en büyük ve en güçlü tefecisine yüklü borcu olan 2 adamın yaptıkları ve devamında gelişen enteresan olaylar konu edilmiş.hikaye fln güzel,ayrıca sparta kralı leonidas (gerard butler) oynuyor ;)
 
Xmen origins : wolverine ,zaten biliyosunuzdur..Wolverine'nin xmen'e katılmadan önceki halini anlatan bi film.Helikopter bağlıyor hayvan :).

Bide aşk tutulması diye türk filmi izlemiştim aylar önce.Adı üstünde zaten. Aşk,dram ve birazda komedi serpiştirin böyle bi film.Filmi en çok fenerbahçeli arkadaşlar sevecektir..
 
Arkadaşlar, ikinci ve son kez uyarıyorum; ismini yazdığınız filmlerin konusunu, niye önerdiğinizi, vs. bir-iki cümleyle özetleyin lütfen. Aksi takdirde bu başlığın ömrü uzun gözükmemekte zira bir yararı olmayacak okuyana.

Şu ana kadar bu ricama uyanlara teşekkür ederim.
 
Kramer vs. Kramer


Oyuncular:

Dustin Hoffman
Meryl Streep
Justin Henry

Şahsen 10 numara bir duygusal filmdir. Anne Kramer kendisini yetersiz görerek kocası ve oğlunu terkeder. Asıl olay bundan sonra başlar. Aradan aylar geçer ve Baba Kramer aslında çocuğunu yeterince tanımadığını anlar ve ona anne sevgisi ile bağlanır. Filmin başında çocuğuna kahvaltı hazırlamaktan aciz olan baba Kramer, filmin sonuna doğru bu olayı ustalıkla kotarır ve çocuğunu asla bırakamayacağını anlar. Dediğim gibi "10 numara film". Hele bazı yerleri insanın içini burkar resmen. Özellikle babasına parkta bakıp ağlaması ve evde kahvaltı hazırlarken çocuğun tekrar babasına sarılıp içli içli ağlaması gibi. Film bir kaç şeyide sorgular. Özellikle "çocuk doğuranın mıdır, yoksa ona bakıp büyütenin midir?" gibi...

Duygusal filmleri sevenlere şiddetle tavsiye ederim. Dustin Hoffman'a dikkat, zira çatır çatır döktürmekte. Çok iyi olmasının sebeplerinden biri de sanırım filmin çekildiği sırada Dustin Hoffman'in gerçek hayatta karısından boşanacak olmasıymış.
 
Geri
Üst