Lityum

main2g.jpg


Lityum Sahnede!

Lityum'un merakla beklenen albümü "Sahnede" raflardaki yerini alıyor. Geçtiğimiz Ocak ayında "Hatun" adlı iki parçalık single çalışması ile başarılı bir çıkış yakalayan Lityum, ilk albüm çalışması olan "Sahnede" ile dinleyicisiyle buluşuyor.

Grubun kendi bestlerinden oluşan 12 parçasının bulunduğu albümün kayıt çalışmaları Miam ve Alper Erinç Müzik stüdyolarında Alper Gemici ve Kerem Ozan Şahin tarafından gerçekleştirildi. Modern rock ritmlerinin ve elektronik altyapıların ağırlıklı olduğu albüm, farklı tarzlarda müzik dinlemeyi tercih eden bir çok insanı ortak noktada buluşturabilecek şarkılardan oluşuyor. Söz ve müziklerinin grup elemanlarına ait olduğu parçalar farklı hisleri yansıtıyor.

Daha önce Hatun isimli videosu ile dikkat çeken grubun yeni klibi, "Çık Hayatımdan" isimli şarkısına çekildi. Bu klibin de yönetmenliğini Portecho grubundan tanıdığımız Tan Tunçağ yaparken, ona görüntü yönetmeni olarak Özgür Eken, yapım çalışmalarında da Barış Özbiçer ve Kerem Altuğ eşlik ediyor. Çekimleri Bodrum'da gerçekleştirilen ve çekim çalışmaları 3 gün süren klip, Bodrum Kule Bar gibi bir çok ünlü Bodrum mekanında geçiyor. Klipte grup elemanlarının yanısıra başarılı genç oyuncu Gizem Akman rol alıyor.

Parabol Prodüksiyon etiketi ile satışa sunulan albümün dağıtımı İMM Müzik tarafından gerçekleştirildi. Lityum'un dinleyicileri tarafından sabırsızlıkla beklenen "Sahnede", 1 Temmuz 2009 dan itibaren başta D&R'lar olmak üzere müzik marketlerde satışa sunuluyor.

Lityum "Sahnede" dinlenir!

www.myspace.com/lityumweb
 
ilk sıngle şarkıları '' Çık Hayatımdan''şarkısını beğendim.bence bu grup iyi yerlere gelecek gibi çünkü her yerlerde konser vermeye çalışıyor.bence daha ileri zamanda onları belkide rock n coke altrnatif sahnesinde görebiliriz
 
en fazla dinlediğim albümü çıkmadan şarkılarını ezberlediğim Beste&cover grubudur.Besteleri başarılı ama coverları da bir o kadar başarılıdır.Albümlerinde gizli hitler var hatta çık hayatımdan albümün vasat şarkılarından biridir.
 

Benzer konular

Geri
Üst