Digitech-bad Monkey

1.soruda ne demek istediğinizi anlamadım.Dijital bir sestir.Analogsa bir düzenek.Sesini soruyorsanız digitech hiçbir zaman sevmemişimdir.Onun yerine boss gibi ne olduğu belli bir şeyler almak daha mantıklı kanımca.
2.soru da tabi ki boss sd-1 derim.
3.soru değişiklik gösterebiliyor.
4.soru bu pedal kanımca iyi bir pedal değil.Ses çok dijital ve geniş bir ton yelpazesi yok.Onu alacağına boss sd-1 alırsın hem daha çok ton elde edersin hem de elde ettiğin tonlar orjinal olur.
 
Ya yazmayayim birsey diyordum ama dayanamadim.
Fader, baska bir topic'te de "alirsin Cort, olursun mort" demistin, burda da Bad Monkey'yi kucumsuyorsun. Bunlari butun Cort modellerini, yada Bad Monkey'i birkac all-valve amfi ile deneyip de yazdigina pek inanasim gelmiyor.
Su rating'lere bakalim once:
DigiTech Bad Monkey
HC Rating:
Ease of Use 9.6 (187 responses)
Sound Quality 9.1 (190 responses)
Reliability 9.4 (147 responses)
Customer Support 8.3 (35 responses)
Overall Rating 9.4 (178 responses)

MF Rating:
Overall: 9.13

Boss SD-1 Super Overdrive
Ease of Use 9.6 (343 responses)
Sound Quality 8.5 (353 responses)
Reliability 9.5 (309 responses)
Customer Support 7.4 (51 responses)
Overall Rating 8.8 (339 responses)

MF Rating:
Overall: 8.98

Ibanez TS-7
Ease of Use 9.5 (132 responses)
Sound Quality 8.7 (136 responses)
Reliability 8.2 (113 responses)
Customer Support 6.2 (13 responses)
Overall Rating 8.8 (123 responses)

MF Rating:
Overall: 8.70

Ibanez TS-9 Tube Screamer
Ease of Use 9.3 (76 responses)
Sound Quality 8.5 (74 responses)
Reliability 8.7 (61 responses)
Customer Support 4.6 (7 responses)
Overall Rating 8.6 (72 responses)

MF Rating:
Overall: 9.37

Yani, Bad Monkey HC'de en yuksek, MF'de de ikinci yuksek "overall" ratinglere sahipmis. Ses kalitesi kategorisinde de en yuksek. Gordugumuz gibi SD-1den daha yuksek notlara sahip.

2 - hudgedog, senin elindeki amfi ne? Caldigin muzik turu ne? Bunlar hakkinda biraz bilgi verebilir misin? Neden overdrive pedali istiyorsun, clean boost icin mi (pedalda gain'i dusuk tutup level'i arttirmak), yoksa yoksa tam tersi mi (gain'i artirmak)?

Senin sorularina cevaplar:
1 - Icinde eger elektronik bir devre varsa zaten teknik olarak o pedal digital'dir. Peki Digitech pedallar digerlerinden daha digital midir? Cevap: Hayir. Bazi pedallarin devreleri kalitelidir, chip iyidir, sesi daha iyi isler, cikan sonuc iyi olur, tabii parasi da ona gore olur, kimi de ucuz cip kullanir, son urun yavan olur.
Amfi de onemlidir burda. Mesela sen istersen "HT5 dual tube"i (ki kendisi lambali distortion pedalidir) bir Marshall MG tarzi "digital" bir amfiye takarsan alacagin ses de digital olacaktir zaten.

2 - Cevap yukardaki rating'lerde gizli. HC review'lerini oku, millet nasil amfilerle ne tur muzikte kullanmis, onlara dikkat et. Yada netmusicians ve soundclick sitelerine gidip orada "bad monkey" yada "sd-1" diye aratip, guzelce yapilmis kayitlari dinle. Youtube'u tavsiye etmem cunku youtube videolarinda seste cok fazla compression var, anlamak zor.

3 - Mixer output'ta cabinet simulation var, Digitech'in aciklamasi asagida:

Dual Outputs. The Amp output is for connecting directly to a guitar amplifier. The Mixer output features Cabinet Emulation circuitry for connecting directly to a mixing board or recording device.

4 - Bad Monkey hic kotu bir pedal degil, ama senin onu hangi amfi ile kullanacagin onemli. BM, SD1, TS ve benzeri pedallar "tube overdrive" pedallaridir. Yani genellikle lambali amfideki lambalari daha ileri surmek (drive) ve lambadan gelen distortion'lari arttirmak icin kullanilirlar. Overdrive lafi da ordan gelir zaten. Elinde eger valve amfi yoksa ne kadar isine yarar bilmem bu pedallar.

Turkiye'deki Digitech onyargisini anlayamadim ben hala. Adamlar cok guzel seyler uretiyorlar, Guitar Player dergisinin Temmuz 2009 sayisinda 30-40 stompbox review edilmis, ve Digitech'in yeni HardWire serisinden 2 (yada 3, dergi yanimda degil) pedal "editor's choice" almis. Burda Bad Monkey SD-1'i birak TS ile karsilastirilan bir overdrive pedali.

Sonuc olarak benim tavsiyem, mumkunse al amfini ve gitarini, git magazaya, ve BM ve TS dene once, sonra SD-1'e bak. Yada ikisini de al, eve git senin kendi sisteminde dene pedallari, begenmedigini geri gotur, onemli nokta senin sisteminde nasil sonuc aldigin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
DaRtH_ErLiK:Öncelikle çok teşekkür ederim çok açıklayıcı yazmışsın.Dediklerini deneyeceğim.
Şu andaki amfim marshall mg15 ama yakında epiphone valve jr. alıcam ve bu pedalıda anfinin drivesini köklemek için kullanmak istiyorum....
punked:Sanada teşekkür ederim...
 
Darth çoğu cort modelini denedim öncelikle bunu belirteyim.Çok üst modellere geçmedim ama "alırsan cort olursun mort" yorumundan sonra dedim ki üst modellerini denemedim ama sesi ve klavyesi güzel diyorlar dedim.
Ratinglere bnakılarak hareket etmek çok yanlış diye düşünüyorum.Gösterdiğin ratinglerden sesin dijitalliğini yahut orjinalliğini ölçemessin.Müzikle uğraştığım ilk yıllarda ucuz yollu pedalları denemiştim.Digitech bad monkey bana çok oyuncak gibi gelmişti.Bad monkey pedalların beğenilmesinin sebebi genellikle başlangıç seviyesinde gitarla uğraşanları tatmin edicek kadar olması.Onu alacağıma alırım bi boss sd-1 ilerki ekipmanlarım için çok daha uyumlu şekilde çalışır.Hem uzun ömürlü hem de ses orjinal.Hiçbir zaman digitech bossla kıyaslanamaz bence.
 
"Fader" Senin hiç uzun yıllardır bu işle ugraştığına ve hakikaten yorum yaptığın şeyleri denediğine yada en azından araştırdığına hiç inanasım gelmiyor :D Neden acaba? Yorumların çok yersiz.Marka kaygısıyla yazılmış gibi geliyor ne dersin? Hakikaten o ekipmanı bir çok setup la deneyip bu konudada kendini yetkin hissettikten sonra yazsan buradaki meraklı araştırmayı sevenler için daha hayırlı olur kanımca...

konuya dönecek olursak hakikaten yukarıda arkadaşın verdiği harmony central yorumlarını iyice okumanı tavsiye ederim ben de.Bad monkey'i denemesemde digitechin bir çok stomp box ını denedim ve hakikaten aralarında çok güzelleri var.Boss ın da hiç beğenmediğim pedalları var.Yani boss olunca bütün pedalları şahane mi oluyor varmı böyle bir kaide ? Burada önemli olan senin kullanacağın setup.İmkanın varsa bir gün bir dükkana gidip amfin ve gitarınla dene oradaki pedalları.En iyi kararı kendin ver.
 
Fader sana yükleniliyor gibi olmuş sadece ufak yanlışları düzeltmek istiyorum.Aman yanlış anlamayasın.

Dijital bir ses değildir.
Analog da bir düzenek değildir.
Marshall mg15 dijital bir amfi değildir,sesi analog işler.
Elektronik devreler olmadan pedal olmaz dolayısıyla icinde eğer elektronik bir devre varsa (ki olmaması imkansız) o pedal dijital demek değildir.Adı üstünde anolog pedal sinyali anolog işler.
Bad monkey'in, digitech'in başarılı pedalları arasında olduğunu bir çok kişi söyler gerçektende öyledir ama digitech'in oldukça kötü malzeme kullandığıda bir gerçek.Birkaç pedalında ciddi osilasyonla karşılaşmıştım.

Bosslar'da da pek kaliteli malzeme kullanıldığı söylenemez ne yazıkki. Boss yerine love pedal eternity ,Zendrive, xotic bb, ms tube screamer modifiyesi vs... kullanman amfideki gürültünün çok daha az olmasını sağlayacaktır.
 
Knunun üstünden biraz zaman geçmiş, soru hala geçerliyse eğer: Digitech Bad Monkey'i ben hiç kullanmadım, kullanan birine sordum ne olduğunu, bana verdiği cevap yardımcı olabilir belki:

Valla 70 80 seviyosan strat kullanıyosan iyi performans alırsın birazda sert olsun dersen yanına bir ds1 bağlarsan sonuç aradığın gibi olur.orjinal strat düzeni ile (S.S.S düzen) ve Fat strat düzeni (H.S.H ya da H.S.S) çok daha tatmin eder.

Bu arada, markaları gözünüzde o kadar da büyütmeyin. Boss'un ve diğer pek çok markanın pedalları güçsüz transistörlü amfilerde sıçabiliyor. Amfi kalitesi ve wattı yüksek değilse Line6 POD, Digitech Valve FX gibi prosesörler kullanmak daha mantıklıdır. Tabii biz ne kadar çene yorarsak yoralım hudgedog arkadaşım, senin kafandaki soundu bilemeyiz. Bakarsın o sound bir pedaldan, bakarsın bir prosesörden çıkar. Onun için biz burada konuşuruz, sen gider denersin, sana uyarsa alırsın.
 
Bana da cok övdüler bu aleti.
Fiyatı da nakitte 95 liraydı sanırsam.
Konuyu başka yere cekeyim.
BB-2 kullanan varmı :)
Ben gayet memnunum.Transistörlü amfiyle iyi sonuc veriyor.Lambalılarda zaten amfi drive ı kullanıyorum..
 
Bad Monkey -benim için- birtanedir. Karşısına koyduğum ucuz/ pahalı hemen tüm overdrive pedallarını çıkardım elden şu güne kadar. Elbette zevkler ve ekipmandan beklentiler insandan insana değişiyor ancak edinmesini önerdiğim hiçbir dostum da pişman olmadı bu küçük, yeşil canavarı edindiği için.

Diğer yandan Digitech, ismindeki "Digi" yüzünden büyük kaybetti her daim; Boss ise adı üstünde "Boss". ;)

Bana sorarsanız, setup'ımdaki tek Boss, TU-2'dir; adamlar tuner olayında gerçekten 1 numara. Kalan ürünleri için yorum yapamayacağım. :)
 
daha şimdi zuhal muzikten geldim abi jh-1 denicektim bide overdrive ları denemek istedim zevkine jh-1 yoktu işte bana boss un bi kac modelini cıkardı drive için yannda digitech den bi kac pedal cıkardı digitech mi ya dedim dene bi dedi eleman ei dedim kndi gtarım vardı bi mg 100 dfx e taktık hee buarada setupımda sd-1 var yerim sd-1 cok tatlı geldi bad monkey sok oldum cok sıcak kaymak gibi tonları var hatta brazdan ilan vericem sd-1 imi satıp bad monkey alıcam kısmetse burdada grursunuz ilanımı ...muzikle kalın..kmseye kulak asmayın gidin yuzsuzluk yapın merak ettgnz butun aletleri deneyin kndiniz karar verin abi..
 
Geri
Üst