toneport serisinden UX1-2 ile GX arasındaki fark?

Toneport serisinden UX1-2 ile GX arasındaki fark nedir?Ben birinden birini almak istiyorum.evde kayıt ve hoby olarak gitar calarken hangisini tavsiye edersiniz?
Su an gt-8im var fakat sahne falan almadıgım için toneport daha kompakt-ufak bır ağlet midir?laptopuma baglayıp ses kartı+processor olarak kullanmak istiyorum:)
Podxt lerdeki ampli modelleme-efekt kalitesi ile toneport arasında fark var mı varsa nasıl?

Saygılar...
 
Dostum aynı kararsızlık bende de vardı :D biraz araştırma yaptım piyasada, öğrendklerim şunlardır: 500-600 ytl'ye kadar olan 24bit/96kHz olan ses kartları arasında genelde ses işleme kalitesi pek bi fark yokmuş, ki m-audio2496 ile arkadaşımın e-mu 0404'ü üzerinde çalıştırdığım Native Instruments Guitar Rig 3.0 ve Amplitube Fender SADECE prosesör olarak kullanma konusunda karttan karta bir fark olmadığını gösterdi. POD farm uygulamasının da pek bir fark yaratacağını sanmam

Ableton Live ile kayıt aldığımda iste dip gürültüsü konusunda e-mu, m-audio'yu tokatladı doğal olarak, hemen hemen cam gibi ses kaydı yaptım.

Tavsiyem UX2'dir, çünkü içerdiği preamp sayesinde gitar ile kullanılınca diğer ses kartlarına göre daha iyi performans elde edersin ve d.i. box almana gerek yoktur, üzerindeki balanced mikrofon girişi ve 48V phantom pover desteği de ileriye dönük bir yatırım olacaktır. Maddi durumun elverişliyse seni pişman etmez diyebilirim, internetteki sayısız demonstration videosundan bunu görebilirsin
 
toneport serisinin tamamında aslında enstruman girişi mevcut. preamfi, di filan gerekmiyor ama iyi bir preamfiyle daha iyi sonuç alabilirsin o ayrı.

gearbox (toneport yazılımı) efekt ve modellemeleri podxt deki modellerin birebir aynısı. tek fark birinde modellemeyi bilgisayarının işlemcisi yapıyor öbüründe podxt'nin içinde bulunan DSP çipi yapıyor. Teoride sesleri arasında fark olmaması lazım.

bütün bunların yanı sıra GT-8'in varken niye boyle birşey alıyorsun anlamış değilim. Bağla GT-8'i hifi sistemine, aç modelleri çal :)
Kayıt için de, GT-8'in digital çıkışını kullanmanı öneririm. Benim uyduruk anakartımdaki ses kartında bile digita giriş var artık. Böylece DI ve ses kartı ihtiyacını da bypass geçmiş olursun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
arkadaslar tesekkurler oncelıkle.
daha ufak az yer kaplıyor artı drivelerı daha iyi diye gt-8den vaz gecebilirim.ayrıca ses lkartım da yok kayıt esnasında cok zorluklar cıkıyor.işte bu yuzden toneport dusunuyorum aslında.
 
sorsalar bana gt-8 mi yoksa ux2 + guitar rig mi diye cevabım ux2 + guitar rig olurdu :D ha evde aldığın tonlar tatmin eder ama sahneye çıkarsan ya da bi 4x12 bağlarsan sana yetmeyebilir, ki evde hemen hemen ux2'nin yarı fiyatı ve performansına sahip olan m-audio 2496 üzerinde logitech x-540 5.1 sistemle dream theater-hollow years live at budokan solosunu Ibanez rg320fm ile birebir yakalamışlığım vardır, ki kendi fikrimce amfi modellemeleri bir gt-8den, bir korg ax3000den daha iyidir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bende de x-540 var superdır:)aslında laptopta kullanmıcak olsam external bi ses kartına ihtiyacım olmasa m-audio 2496 iyi bir secim olurdu.
 
Bildiğim kadarıyla m-audio 2496nın usb versiyonu mevcut, izmir senfoni müzikte görmüştüm, m-audio distribitörüdür, PCI versiyounuyla tek farkın 1-2 ms delay olduğunu, bunun pcnin işlemcisine de bağlı olduğunu söylemşlerdi
 
Selam,

Şahsen ben birkaç hafta evvel Pod Studio (toneport) GX aldım, UX 1 ve 2 arasında ki farkları ise yalnızca ilave gitar ve mikrofon girişleri olayı.

Benim almamdaki maksat, guitarport sitesinde parçalara eşlik edebilmek idi. Çok muhteşem aletler değiller elbette ama bir hayli başarılılar.

Guitarbox yazılım ile internetten guitarport sitesine giriyorum, orada bir parça seçiyorum, sonra gitar tonunu seçiyorum, yazılım ampli+pedal vs kendisi o tonu alacak ekipmanları diziyor, sonra bir yandan gitarsız parça çalarken, altta tabları okuyarak, parçaya eşlik ediyorum.

İşin güzelliği ise, parçaya eşlik ederken soloya geçme sırası geldiğinde efektler kendiliğinden değişiyor o sırada, solonu da atmış oluyorsun (fakat biraz latency oluyor tam o sırada)

Sonuç olarak epeyce eğlendiren bir alet GX, hem çok ufak hem eğitici. Herkese tavsiye ederim.

Yalnız kimse profesyonel bir alet beklemesin, fakat çok başarılı.

Özet olarak bir baba veya anne iseniz çocuğunuzun uçurtmasına el koyup eğlenmek tadında veya sokakta uzaktan kumandalı araba ile kedi kovalamak tadında bir alet :)

Herkese bol müzikli günler.
 
selamlar ben de bu toneport ux2 yi araştırmaya başladım fakat birkaç soru işareti var kafamda. şöyle ki; hem bu alet bilgisayara bi firewire ile değil de usb üzerinden bağlandığı için hem de farm'ın modellemelerini bilgisayarımın işlemcisine yaptıracağı için latency çok canımı sıkar mı diye merak ediyorum. sadece kayıt için değil pratik yaparken de bunu kullanacağım laptop'ımda. ve elimdeki mg50 yi satıp almayı planlıyorum. birkaç yerde neredeyse farkedilmeyecek latency'lere ulaştığını yazanlar olmuş ama her laptop bunu sağlayabilir mi. özellikle "high gain + efekt" kombinasyonunda nasıl bir sonuç alabilirim. aydınlatırsanız sevinirim
 
Geri
Üst