Tremolo ve / veya Vibrato

Herkese selam, arkadaşlar, Bazı elektro gitarlarda bulunan "tremolo kolu" tabir edilen cihazın hangi türleri var acaba? Ben tek tip olarak biliyordum ama galiba elektronik olanları ve olmayanları da var galiba... (Bir arkadaşın gitarını kullanırken onun tremolo'sundan bi netice alamadım. Kol neredeyse elimde kalacaktı ama seste tremolo namına bir titreme olmadı.) Şimdiden teşekkürler!
 
Elektronik tremolo kolu ile hiç karşılaşmadım ama,tremo sistemlerinde tremolo kolu tek yönlü calisir.Sadece tellerin gerginliğini azaltır ve bildigimiz vibrato olayini gerceklestirir.Bunun yanında floyd rose vardır. Bunda kolu yukarı dogru cekersen ( telleri gerdirecek şekilde) de netice alırsın. Zannedersem sen tremolo kolunu floyd rose gibi yukarı kaldırdigindan netice alamadin.
 
2 cesit tremolo var:

1. floating tremolo: 2 yonlu tremolo...o floyd rose dediginiz markadir, ama floating tremoloya bir ornektir. tremolo kolu hem tel gerginligini arttirir, hem azaltir
2. standard tremolo: tek yonlu tremolo, kolun hareketi tek yonedir ve sadece tel gerginligini azaltir..bkz fender bu tip tremololar kullanir..

Bir de tremolo efekti var, elektronik dediginiz o olmasin?
 
Biraz topic dışı olucak ama bu sorucağım soru için başka bir topic açmayım dedim. Benim gitarın tremolo kolu vidalı olduğu için kullana kullana köprüdeki bütün dişleri yedi nerdeyse. Şu an kesinlikle kullanamıyorum tremolo kolunu. Bunun için bir çözüm var mı? Söküp tornacıya götürüp dişlerini düzelttir dediler ama sanırım o zaman da tremolo kolu oturmaz gibi geliyor bana. Başka bir çözüm de yeni floyd rose almak. İbanezlerin tremoloları gibi üstten geçmeli bir floyd rose ne kadar biliyor musun ?

Saygılar
 
Tornacinin bridge'deki wang bar yuvasina pek bir sey yapabilecegini pek zannetmiyorum, gecici cozum, kolun vidali kismina cok ince bir plastik/kaucuk tabaka gecirerek kolun yuvaya sabitlenmesini saglamak olabilir, calarken sag elini cok rahatsiz etmezse tabi. en azindan calarken dusmeyecegini garantilersin :)


Floyd Rose'un degisik modelleri 200'den baslayip 300$ civarina dogru ilerliyor bildigim kadari ile. Bu arada Ibanez'lerin bazi modellerde kullandigi Floyd Rose patentli Lo-TRS ve Lo-TRS II var.. Lo-TRS'ten kacinmani oneririm, tune etmek saatler aldigi gibi tremolo kolunu hafif kullandiginda bile akord ciddi kaciyor.

selamlar
 
Teşekkürler yazdığın için. Tremolo koluna su tesisatlarında kullanılan teflona kadar binbir tane değişik materyal doladım ama sorun daha da arttı. Şu an vidalı olan kolu direk elinle bastırarak dibine kadar sokabiliyosun o kadar vahim yani durum :) .
Dediğin floydrose ları araştırıcam. Teşekkürler.
 
Benim ibanezin tremolo kolu kırıldı geçenlerde. Fellik fellik aradım bulamadım. Ucuda kompleks bir yapıda ( jack ucu gibi, halk arasında geçmeli deniyor )

Sonuç olarak tepem attı, gittim tornacıya yaptırdım aynısından. Gayet güzel yaptı, istersen adresini veririm. 30 milyona mal oldu benimkisi
 
Abi peki floydrose dakı hasarı giderebilirmi tornacı?
sorun kolda değil kolun girdiği yuvada. Diş yok hiç :) ters çevirince gitarı düşüyor aşagı kol. Tremolo kolu baya iyi durumda onunla sorun yok.
Yapar diyosan adresi ver yaptırayım götürüp.
 
bende de jakson var vidali tip çevirerek takılıyor tremolo kolu. çok hızlı takınca o giren yere çok sıkı kenetleiyor ve çıkarken komple çıkıyor. çok zor bir durum dişli yönlerine aynı tarafa yapmaları hatta olmuş.
ATALAY sen anlarsın belki derdimi ? :D
 
:) Bende biraz tornacılık var meslek icabı , Torna tezgahında istedigin vidayı açabilirsin hatta klavuz takımları denilen takımlarla elle bile açabilirsin ama sen bozulan diş yerine yeni diş çektirince ufakta olsa bir çap kaybın olucak diyelim çap 30mm den 40mmye çıkıcak ama tremolo kolunun çözülebilir bağlantıyı yaptığın üzerinde diş bulunan ucu 30 mm hatta dişleri yendiği için daha da küçük olucak bu açık nasıl kapatılacak, yeni bir tremolo kolu yapılması gerekecek sanırım...
 
Tremolo kolu ile floyd rose arasında ufak bir dişli parça var. Tremolo kolunun ucu o parçaya giriyor. Parça da floyd rose a. Senin dediğine göre aradaki parça değişecek sadece. Umarım öyle olur
 
Geri
Üst