Çin malı Sahte Jacksonlar

Nocure demiş ki:
Öncelikle markaya ve üreticilerine saygınız varsa sahte ve lisanssız üretilmiş bir ürün almamanız en doğrusu.

Bak doğru söylemişsin hoş söylemişsin ama bazen seni o tarafa doğru çekebiliyor. Bu çogunlukla maddi imkansızlıktan kaynaklanıyor. Benim için bu para sorunu çok can sıkıcıydı. Ben istemezmiyim bir hatta bir kaçtane Fenderim olsun deli gibi Blues çalayım ? bu benim rüyalarıma dahi giriyor :D Ama elde olmiyincada yapıcak bişi yok. Cebimde 400 tl vardı ernie ball'ın lisanslı olarak ürettiği bir olp marka gitar aldım. Tüneli ve kadıköyü gezmekten anam ağladı. Sırf blues'luk bişeler bulabileceğim diye o fiyata. Ama adam bana çıkartıp USA Fenderleri, Musicmanleri gösteriyor. Güç yetmiyor işte.

Arkadaşa gelince maddi sıkkınıtısı varya veya yok onu bilemem. Yoksa zaten maddi sıkıntısı cimriliğine gidip sahte jackson alıyorsa ozaman senin ilk satırda anlattığın olay geçerlidir. Adamın parası yoksa, alamıyorsa orjinalini, ama istediği o gitara benzeyen bir gitar almaksa buna saygsızlık diyemeyiz.

actanribilir demiş ki:
Abi şöyle anlatayım ...Benim olmasını istediğim gitarda hem kasa kafama yatmalı hem de kaliteli olmalı
Randy Rhoads kasa almak istiyorum ustunde Jackson Aria veya Stagg yazması onemli degil o gitarı aldıktan sonra elimdeki malzemerle modifiye yapacagım...Emg81-85, floyd rose vs...

Hocam şunuda söylemeden geçemeyeceğim; kalitesiz bir gitarı modifiye etmek nekadar doğrudur bilemem.
 
Ekoksoy burada olay çin gitarları iyi/kötü olayı değil.lisanslı/lisanssız olayı.Arkadaşın bahsettiği gitar USA Jackson görünümünde bir ÇAKMA.Sendeki gitar ise musicman'in lisanslı bir ürünü.Bu ikisini birbirine karıştırıpta arkadaşa yanlış yol gösterme bence.

400$ verip sahte oldugunu bile bile bir gitar almam şahsen.O para ki 650ytl eder aşağı yukarı.Hiç yoktan Japon yapımı orjinal jackson Perfomer alırım üstüne para bile kalır.mesela Jackson PS3.Hem RR hem jackson hemde orjinal.İleriyi düşünüyorsan bence böyle yapman daha hayırlı. iki gün sonra elindeki gövdeye sap arama :D
 
mfikret demiş ki:
Ekoksoy burada olay çin gitarları iyi/kötü olayı değil.lisanslı/lisanssız olayı.Arkadaşın bahsettiği gitar USA Jackson görünümünde bir ÇAKMA.Sendeki gitar ise musicman'in lisanslı bir ürünü.Bu ikisini birbirine karıştırıpta arkadaşa yanlış yol gösterme bence.

400$ verip sahte oldugunu bile bile bir gitar almam şahsen.O para ki 650ytl eder aşağı yukarı.Hiç yoktan Japon yapımı orjinal jackson Perfomer alırım üstüne para bile kalır.mesela Jackson PS3.Hem RR hem jackson hemde orjinal.İleriyi düşünüyorsan bence böyle yapman daha hayırlı. iki gün sonra elindeki gövdeye sap Arama :D

Yok hocam estafurullah. Ben zaten belirttim bana sorduğu bir sualdede yanlış birşey söylememek için jacksonları bilmiyorum dedim. Ancak arkadaşın içine sinmiş sadece bende araştır, güzel güzel incele dene dedim. Ben sadece " çin marka " olayıyla alakalı konuşmuştum. Hatta modifiye olayına bile nekadar doğru olur bilemem, Sadece git araştır iyice dene dedim.

Tabiki 400$ gibi hatrı sayılır bir para ona verilmez. Ben sonradan gördüğüm zaten arkadaşın ona vereceği parayı. Ben arada bir sahibindeni yokluyorum güzel aletler düşüyor. Sonuçta okadar parayı heba etmemiş olursun.

Gerçektende şimdi fark ediyorum 400$ sahte bir gitar için çok hocam. Kusura bakma ben seni yanlış yönlendirme gibi bir eylem içerisine girmedim, girmekte istemem. Ben 400 tl gibi bi fiyat zannediyordum. Neyse eğer yanlış bişeyler söylediysem özürdilerim. Ama şunun doğruluğuna inanıyorum hala iyiceme araştır ;)
 
Çin'de imal ediliyor olması kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Tabi bu lisanslı üretilen mallar için geçerli. Mesela yanılmıyorsam Steve Vai'nin Ibanez akustik modeli de çin'de imal ediliyordu, euphoria sanırım gitarın modelinin adı, yanlış hatırlamıyorsam. Bu sebeple arkadaşın da bahsettiği gibi OLP olayı çok farklı, lisanssız çakma gitarlar çok farklı.

Adamlar bu gitarları 40-60 dolara mal ediyorlar. Zamanında ibanezlerin çakmalarıyla ilgili epey resim örnekli bir başlık açmıştım, baya araştırma yapmışlığım var. Bence hiç bulaşma bile.
 
Arkadaşlar dediğim gibi amacım Randy Rhoads kasa alıp modifiye etmek tabi ki cok kalitesiz bir gitarı alıp modifiye etmem ama agacını klavyesini herseyini inceledim bu bahsettigim lisanssız gitarın ....
Açıkcası mfikret in verdigi fikre aklım takıldı jackson performer serisi oturdugum sehirde satılmıyor ama japon uretimi bir jackson randy rhoads almak isterim en azından lisanslı(gercek) bir gitarım olmus olur ...
 
alımsatım forumunu takip edersen temiz ve aşağı yukarı 400-600ytl arasına çok güzel performer lar bulabilirsin.Sıfırını bulabileceğini sanmıyorum tek şansın ikinci el ama ne olursa olsun sahtesinden yüz kat iyidir.hiç performer ından şikayet edende görmedim duymadım.
 
PhoibosApollon, denedigim gitarın adam lisanssız olmadıgını anlatmaya calıstı cok dil doktu ama bana modelini soyle abi peki dedigimde valla ben de goremedim fuarda dedi ... Lisanssız urun satamam beni bitirirler falan filan diyor da hepsi bos .. Neyse abi demissin lisanssız urunler kalitesiz diye ama daha oncelerde yazdım burda gitarı 15 watt amfide denedim sustain i gorunce cok sasırdım gitar gercekten beni tatmin etti ama ilerde ne tur sorunlar cıkar bilemiyorum.... 400$ fazla demissin ama o gitar o ton ve sustain ine gore 250 $ lık gitar kesinlikle degil ... Ustunde kullanılan kopru ve sap manyetigi jacksonın stock manyetikleri su kapalı gorunumlu ustunde jackson yazan manyetikler...
 
js serisine hiç bulaşma.Sıfır olarak o fiyata aklı başında alabileceğin pek gitar yok açıkcası.İkinci el e bulaş bence. :D Hiç değilse gitardan iyi anlayan biriyle git kendi şehrindeki ikinci el gitar satanlarla konuş dene vs.Beğenirsen ve sorunsuz derse alırsın.
 
Peki bu lisanssız gitarlarda kullanılan malzemeler sahte degil dimi mesela ustundeki jackson manyetikler dısardan alınıp takılıyor yani bu Çin firması bunları kendi uretmiyor..?!?!
 
Sahte jackson oldukları için onlarda kendileri gibi sahtedir büyük ihtimalle. Sonuçta lisanssız sahte bir jacksona tutup onun orjinal jackson manyetiklerini takmazlar. Bilirsin bu çinliler herşeyin kopyasını yapabiliyor.
 
Tabiki sahte ya öyle bir imkan varmı :D 40 50 dolara mal ettiği gitara nasıl orj fr takabilir mesela ? ayrıca jackson stock manyetiklerini satmaz.gerçi biz burada ne desek boş senin aklın kalmış sahte gitarda.Git al bence.En azından sahte gitar almanın yanlış oldugunu ögrenirsin.1 musibet-1000 nasihat ;)
 
o fiyatta bir gitarın 2. el veya sıfır olsa dahi floyd rose u olmaması çok iyi. çünkü kalitesiz olacağından çok sorun çıkartabilir. söküp atsam dedirtebilir. 2. el yine aynı kasa bir gitar alman çok daha iyi olur. manyetikleride seymour duncan jb ve jazz ile değiştirirsen çok iyi olabilir. gerçi bu 2 manyetiğin fiyatı da 400 e yakın. manyetikleri es geçme çok önemliler.
 
Peki bu gitarlar su piyasada gezen 80 lerin sonları 90 ların bası yapımı olan Jackson ın deneme amaclı piyasaya surdugu gitarlardan olabilir mi? Yani adam ın fuarda ben de modelinin ismini bulamadm demesi sahte oldugu konusunda baya ipucu veriyor zaten ama bir sahte gitarın bu kadar sustain ve agac malzeme kalitesi olması beni şaşırtıyor...
 
Evet dogru soyluyorsun ama bir kişi bu sahte çin malı gitarları cok mantıklı ve onyargısız bir sekilde yorumlamış .... Kesinlikle onun gibi dusunuyorum

fake guitars in china are actually not so bad, among the
thousand of cheap fake gibson/fender/whatever guitar you can find some pretty good ones.
i bought a fake gibson lp for 1000 rmb which actually sounds better than my "real" gibson lp studio that i bought in europe.
the trick is to find a guitar with a relative descent wood work then changing all the electric parts (pick up, switch,cables...).
most of those fake guitars got pretty bad "electric" set up, so if you add on your budget those slight changes
(done by a professional of course) you will end up with up with a pretty good axe to shred anykind of music.
remember that china produce more than one third of the world guitar production.
i wouldn't mind paying a fortune for a US custom shop, but paying 16 000 rmb for a factory produced guitar i 'd rather go on the fake one.
last advice : try as much guitar as you can until you get the good one. and dont let the seller set up the amplifier
(as he will put a huge amount of distortion to make it sound great) good luck for your quest
 
Geri
Üst