Mistisizm

W

wizardsabbath

insanlık tarihinin en eski uğraşları...
crowley, levi, levanah,solomon.....
yazılacak çok şey olmalı...
mesela:....................?
konuyla ilgilenenlerle tartışmayı ve bilgi alışverişlerini isytiyorum...

____________________________________
and when he falleth, he falleth like lucifer
ne'er ascend again...
 
Deli Abdul Alhazred'in Necronomicon'u derim hala sallamamı gerçek mi bilinmiyor? Solomon sonuçta peygamberdi kitaplarda bu kadar bahsedildiğine göre gerçeklik payı vardır zaten...zenginliğide cabası.
 
Mistik şeyler hep ilgimi çekegelmiştir.Yukarıda sayılan kişilikleri pek tanımıorum.Crowley ve Solmonu biraz duydum.
Ben Akaşa yayınlarıyla haşır neşirim.Bu yayınlarla yaşamın gerçeklerini öğrendim.Bunun dışında eski bir dergi olan "Bilinmeyen" dergisini bir kaç sayısını okudum.
Mesela Robin hood filminde bir büyücü vardır.(Krallar büyücüleri ile resmedilme olayı kavramı)Diyebilirimki mistisizim hep değişik adlarla günümüze gelmiştir.
Bide buaralar merak konuma giren Büyük Londra Yangını 1666.(nigthmare creatures oyununun getirdiği bir merak oldu bana.Crowley'ide ilk burda duydum)
 
necroonomican kitabı şu anda ingiliz kraliyet ailesi müzesinde bulunuyor, ve kitabın şifresini doğru çözen kişi alieser crowley'dir. ozzy nin şarkısındaki namı değer mr.crowley veya jimmy page 'in şatosuna taşındığı büyücü...
 
eeee o zaman neden bütün lovecraft kitaplarının önsözünde bu kitabın gerçekten varolmadığı ve lovecraft ın bu kitabı uydurduğu yazıyor.
 
Crowley'nin hayatı gerçekten ilginç. Şarkılara bile konu oldu ve Jimmy Page dünyadaki en büyük Crowley hayranı.
John Faust'da aynı durumda ama kimse bahsetmemiş galiba. Acaba Goethe bu hikayeyi uydurdumu yoksa bir efsane üstünemi bunları yazdı bilinmiyor.
Bide ünlü Salem Kasabası var tabi.
Mistizmin günümüze, şarkılara ve şiirlere taşınmasında Jim Morrison'unda büyük rolü var bence. (Tanrılar Yeni Yaratıklar)
 
mistisimizm nedir? insanın kendi kendine yakışanı gıymesidir. Bak mesala benim amcamın oğlu vardı almanyaya gitti hippi olmuş hayvan amcamlan birlikte sabahtan akşama kadar islak odunla dövdük adam olmadı. Kısacası mistimisizm devletin çifçilerine yaptığı yardımdır. Hatta bir yönetim şeklidir.
 
ben de di aliester crowley hayranıyımdır, daha önce jimmy page 'in crowley hayranlığından dış kaynaklı rock forumlarında yazmıştım hatta jimmy page crowley'nin şatosuna bile taşınmış... morissonda da mistisizm izleri fazlasıyla görünüyor, cadı usulü evlilik yapması, şamanlar....
bu forumun odunluk için açıldığını sanmıyorum lütfen biraz saygı, sana odun derken gösterdiğim kadar saygı sevgili hashus...
 
ooooh uranyum ayna.

bu arada crowley hakkında ne kadar çok alakasız yazı var aklım almıyo. Biri diyo eleman yaşıyo biri diyo tee 14. yy de yaşamış bir büyücü biri diyo Avalonla alakalı biri dio G.D ile. Kafa karıştırıcı yani ama genede mistisizmi kanımın son damlasına kadar savunurum o da apayrı. Sadece crowley konusundaki tutarsızlık cansıkıcı.

Büyü konusuna gelince iradeler savaşı derim başka bişi demem.

O deil şahane yağmur yağıyo ben bi çıkiim.
 
Geri
Üst