mikrofon ile bilgisayar aynı odada : sessiz pc için

Arkadaşlar mikrofonum ile bilgisayar aynı odada olduğu için tüm kasanın gürültüsü kayda yansıyor.Ben de sessiz bir fan almayı düşünüyorum.Fakat nereye hangi fanı takacağım bilmiyorum.

1-) Öncelikle sanırım en gürültülü fan işlemcininki.Zalman ın iyi olduğunu ve türkiyede satıldığını duydum.Fakat birçok modeli var.Ben overclock yapmayacağım.İstediğim sadece diğer iyi fanlar gibi görevini iyi yaparken minimum gürültüde çalışan bir fan.Bir tavsiyeniz var mı?

2-) İşlemci dışında kasada fan yok.Sadece güç kaynağının fanı var.Zaten güç kaynağı da gayet kaliteli.(asus t10 kasa ile gelen g.kaynağı).Bunu da değiştirmem gerekir mi?

3-) Kasam metal kaplama.Ve metal ısıyı iyi iletiyor diye biliyorum.Kasanın iç kısmını strafor yada benzeri bir ses izolatorü ile kaplasam ısı sorunu yaşar mıyım.Yani kasanın soğutma düzenini bozmuş olur muyum? Starafor u seçmemin nedeni kasa içi yansımayı önlemek.Çünki asıl gürültünün kasa içi yansımadan meydana geldiğini okumuştum.Yani straforu (sanırım köpükle aynı şey) ses yalıtma için değil de yankı engellemek için düşündüm

Bu sorular dışında sizin bir öneriniz varsa ona göre birşeyler de yapabilirim.

Saygılar
 
Davulzade,

Daha önce bu konuda yazmıştım ama bir daha:

1) Zalman FlowerCooler.

2) Evet. Papst'ın 80mm Ultrasilent olanları ile değiştirirsen iyi edersin, yalnız PSU fanı değiştirmesi esnasında ufak bir lehimleme işlemi gerekir.

3) http://www.quietpc.com
 
Benim makinamda en fazla ses çıkartan cpu fanı değil power supply ( AMD xp2000 cpu, standart dandik fan , power supply fsb bimlemle 30 küsür dolar bayıldığım kaliteli sayılan bir alet)

Bu zalman fln gibi aletler overclocker gençler için düşünüldüğünden biraz fazla hızlı dönüp aşağı yukarı normal fanlarla aynı gürültüyü yapıyorlar ( daha fazla bile yapıyo olabilirler ) İlk başta ufak bir test yap, kasayı aç, cpu fanına parmağını koy durdur ( aman dikkatli ol :) ) Bak ses nekadar azalıyor, power supply mı fanmı ses yapıyor gör. Sonra:

- Problem cpu fanı ise :
* Kasanın yan kapağının yerine bir yastık bastır, bak izolasyon sesi nekadar kesiyor, yeterli ise izolasyon olaylarına bakabilirsin. Yan kapak yerine metal dışı bir malzeme kullanmaktan çekinme, çünkü ısı geçirgenliği olayında kapağın pek bir rolü yok, kasanın dışı hiç bir zaman ısınmaz, millet akrilik kasalar kullanıyor :)
* Su soğutmalı bir sisteme geçebilirsin ama tuzlu olur, arada overclock edip verdiğin paranın karşılığını alırsın ama ( azda olsa :) )
- Problem power supply ise :
Direk donanimhaber.com dan bir haberi copy paste ediyorum :->
Ucuza fansız güç kaynakları Coolmax ile çıkmaya başladı
---------------------------------------------------------
Gürültü yapan güç kaynaklarından sonra en az sesi çıkartan güç kaynakları kullanıcılar arasında oldukça popüler oldu. Hatta bu sayede özellikle avrupada 300$ civarlarında tamamen fansız güç kaynakları uzunca süre satıldı. Şimdi Tayvan tabanlı olan Coolmax 116$'dan başlayan fiyatlar ile kullanıcılara tamamen fansız güç kaynaklarını sunmaya başladı.
Ürünler hem fansız hemde standart ATX güç kaynağı boyutlarında ve her türlü kasa ilede uyumlu. Şimdiki modeller 300 Watt'tan başlayıp 480 Watt'a kadar gidiyor. En üst model ise sadece 128$ bunun nedeni aslında 480 Watt'lık güç kaynağı modelinin 12 Volt'da en alt modele göre sadece 3 Amper daha fazla verebilmesi. Tüm değerleri şöyle ; 3.3 volt 30 Amper, 5 volt 45 Amper, 12 volt 18 amper

Örnek vermek gerekirse en iyi güç kaynakarından olan Tagan'ların 480 Watt'lık modelleri 12 Volt rayında 28 Amper güç verebilmekte. Kısaca şimdilik çok şey beklemeyin ama kasa sıcaklığınızın 1-3 C arasında artmasını bekleyebilirsiniz. Eğer sisteminizdeki herşeyi çok sessiz dizayn etme işine giriştiyseniz bu ürün olmazsa olmazlardan.

----------------------------------------
 
uğraşmayın kayıtları farklı odadan yapın...yada kasayı dışarı çıkarın.Bunlar zor gibi görülüyor ama kesin çözüm bence.Ben vokal kayıtlarını mutfaktan (yan oda oluyor) yapıyordum.Annemin çat kapı girmeleri haricinde kayıtta bir bozukluk olmuyor... :D

Kolay gelsin...
 
Ben aynı odada PC olayını PCnin arkası hariç 3 tarafını kapatarak ses izolasyonunu hallederdim eskiden. Sadece çip ısınmayacak kadar hava bırakmak gerek PC nin etrafında. Cam, ahşap veya kalın sünger işe yarar. Bir çeşit kasa yapın PC nin etrafına olsun bitsin. Ön tarafını açılır kapanır kapaklı yapın PC ye ulaşmak ta kolay olur.
 
cpu ya soğutucu koyarsan fan a gerek kalmaz.pover ve dış fanlarda kasayı iyi oturttuğun zaman ötmemesi lazım.bende 3 tane fan var gayet rahat uyuyorum yani.kayıt küllihen tertemiz olur yani :D
 
Benim bilgisayarım bilgisayar değil traktör ama ben aynı o da çok rahat mikrofon kaydı yapabiliyorum, Mikrofondan bi 50-60 cm uzakta olsam bağırsam bile hiç bi ses kaydetmiyor. O yüzden benim troktörün çıkardığı ses önemli olmuyor.
 
diğer söylenenlerin yanında ben kasayı değistirmeni öneriyorum.bilgisayarda en fazla power supply ses yapıyor.fanları degistirecegin paraya biraz daha koyup aopen ın 350 watt lık kasasından veya benzeri bir kasadan alabilirsin.ben öyle yaptım .temiz oldu.
 
Yada toplama PC değide Dell gibi markalı bir PC kullanmak daha iyi söyleki Ben dell kullanıyorum bir tek fan var Fan Power kısmında takılı ve bir davlumbaz gibi bir plastik bir parça ile CPU yuda sogutuyor aynı zamanda ve inanın çalışıp çalışmadıgını bile anlaşılmıyor bu tip sorunlar yaşamassın...
 
Teşekkürler cevaplarınız için
Sanırım önce skatheist in dediği gibi bir test yapıp ona göre gerekenleri alacağım.
Hepiniz çok sağolun
 
hasicktear demiş ki:
Benim bilgisayarım bilgisayar değil traktör ama ben aynı o da çok rahat mikrofon kaydı yapabiliyorum, Mikrofondan bi 50-60 cm uzakta olsam bağırsam bile hiç bi ses kaydetmiyor. O yüzden benim troktörün çıkardığı ses önemli olmuyor.

dostun sanırım senin mic dinamik mic.Benimde dinamik mic ile yaptığım vokal kayıtlarında dediğin gibi 50 cm sonra almıyor ama kayıt mic ile (akustik ens kayıt ederken saz-ney-klasik gitar...) kayıt yaparken odanın her tarafındaki sinek vızırtısı bile önem kazanıyor.

benim dediğim gibi en iyisi mutfak... :)
 
Duvarda 5cm. çapında delik aç.Kayıt yapacağın zaman Kasanın kablolarını bu delikten geçirip kasayı dışarı çıkar.(Bahçeye değil!Yan odaya.)
 
olm kasayı falan değiştirme asus t10 kasa daha ne istiyorsun?
zalman'ın fanları gayet sessiz çalışır. Ekran kartınada (eğer iyi bir kart değilse fx5200 veya ati radeon 9200 vb. ) pasif sğutma sistemi ile macun kullanabilirsin.
Bunun dışında ses gelmesin diye kasanın orasını burasını kapatacak olursan hava çıkışlarına dikkat et. Çünkü sıcak havanın kasa dışına atılması çok önemli.
 
Dream teknoloji zalman totally no noise computer case TNN 500 A AL RAHAT ET BIRADER .(Bilmiyorum Turkiyede varmi ,cunku daha yeni bir teknoloji, ama ben aldim gercekten olagan ustu bir case,odanda sivrisinek ucsa duyarsin!
 
Peki Power Supply fanını değiştirmeden sesi önlemenin bir yolu var mı? Yastık ve çevresine kutu koymak dışında -çünkü yerim dar, el vermiyor-.
Cpu fanı fazla ses çıkarmıyor, zaten biraz tozlanınca CPU üstündeki ince yapışkanı kaldırıp bir damla motor yağı dökünce sesin çoğu kesiliyor. Ama power supply için hala çözüm üretebilmiş değilim. Hayır, sadece kayıt için değil. 2 saat açık kalınca başım şişiyor. Migren oldum burda...
 
Geri
Üst