Ses kartı gerekli mi?

On board ses kartım var, cubase de kayıt yaparken bir sorunum yok, ancak Amplitube 2 gibi programlarla çalarken aldığım tonu, youtube da aynı programramı kullarak çalan adamların tonlarıyla karşılaştırıyorum da arada dağlar kadar fark var. Bunun sebebi ses kartı mı? Evetse fireware soloyla o tonları yakalayabilir miyim sizce? Yoksa daha iyi bir pc mi olması gerekriyor? (Amd 5200, 2048 ram im var)
 
hangi tonlar tam bilemiyorum ama eğer ses kartı ve tonu karşılaştırmak istiyorsan yapılan ayarların değişkenliğini göz ardı etmek için amplitube sitesindeki örnekler ve presentlerden yola çıkmalısın. (yanlış hatırlamıyorsam amplitube sitesinde işlenmemiş ses ile işlenmiş ses örneklerini de veriyorlardı yani ordaki işlenmemiş gitar kaydı ile senin onboard gitar kaydı arasındaki fark ses kartı farkıdır ve bu işlenmiş sese ne kadar etki eder görebilirsin)

tonu belirleyen bir çok değişken var ses kartı bunlardan biri , gitarın manyetiklerin , tellerin hepsi tonunu etkiler ama dağlar kadar fark için ses kartının etkisi de büyüktür. İyi bir ses kartı ile çok daha iyi ton elde edebileceğin kesin ama o duyduğun tonları elde edebilir misin bunu bilemiyorum çünkü aynı gitar ve aynı present'lerde gerekir. Bunun yanında distortion için ek aparat kullanıyorsan bu da tonu değiştirir.

birde tam bir kayıtta sadece amplitube'nin ayarları ile de yetinmemelisin gitar kaydının püf noktaları için bir çok bilgi var örneğin iki kanal kaydetmek panlamak vs gibi bunları da yapman tonunu oldukça değiştirir.

sonuç olarak onboard ses kartına göre çok daha iyi sonuç alırsın, ram ve işlemcin büyük vsti ler için yeterli olmasa da tek gitar kaydı ve belki davul+bass ile birlikte yeterli olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, o zaman benim yapacağım iş öncelikle gidip iyi bir ses kartı almak sonra da iyi gitar... (Vidyolardaki presetleri kullanıyorum zaten)
Ah bir sayısal çıksa :D
 
onboard ile firewire solo arasında elbetteki çok ciddi bir kayıt kalite farkı olacaktır. İmkanın varsa iyi bir ses kartı işe yarıyacaktır.
 
Fark tabi ki de ses kartındandır.
Yoksa bu kadar pahalı ses kartları olur muydu?

Solo işinizi uzun süre görecektir, şu anda bende Solo kullanmaktayım:)
 
Onboard ses kartlarından toplum olarak uzak durmalıyız çok vasıfsız aletlerdir. Orta karar bir ses kartı ile aralarında dağlar kadar fark olduğuda aşikardır.
 
mac kullanıyorsanız bi nebze ancak

pc kullanıcısı iseniz ses kartı şart.

macbook pro kullanıyor olmama rağmen iyi ses kartları kullanıyorum.

m audionun uygun fiyatlı modelleri fazlası ile iş gorecektir,

kayıt yaparken amplitube açıp, efektli şekilde çalmak yerine ,

gitarı clean kaydedip.
üzerine amplitube dan dilediğin efekti verir isen onboard ses kartı ile daha uzun süre idare edebilirsin.ses kartı almadan amplitube guitar rig vs vs programlarda live çalımlarda problem yaşaman oldukca doğal.
 
Geri
Üst