Chorus - Delay Önerileri

Arkadaslar ilanı diger arkadasların da bilgilendirmesi için tekrar eski haline getirdim. Silme mesajım için cok özür dilerim gercekten :)

- - - - - - - - - -


Arkadaslar kullandıgınız Chorus ve Delay pedallarını kısa bi acıklama ile yazabilir misiniz? Memnun musunuz, avantajları dezavantajları nelerdir bilmek isteriz :)
 
Chorus pedalı olarak Marshall Supervibe kullanıyorum birkaç yıldır, mağazadaki birçok markadan birçok pedalı deneyip bunda karar kılmıştım, gayet de memnunum şu anda. Denemeye değer bir pedal en azından...

Delay olarak da Ibanez'in DE-7'si beğenilirdi bir ara, şahsen geçenlerde denedim ama pek de bana göre olmadığını düşünüyorum şu anda. Carl Martin Red Repeat güzel bir pedal, memnun kaldım denediğimde. Line 6'in Echo Park'ı da oldukça başarılı, güzel bir pedal.
 
Re: Chorus - Delay ? Yardım lütfen.

mnsth demiş ki:
Bi hocam demişti ki setupunda 3 ten fazla Boss olmasın yoksa ton cok bogulur ya da herhangi birinde arıza olursa sahnede direk ses gider falan dedi.

böyle bişeyle karşılaşan hiç duymadım.

boss dd-3 kullanıyorum. başarılı sayılır. ama dd-6 veya 7 yi tavsiye ederim. özellikleri daha fazla.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
rayaz demiş ki:
mnsth demiş ki:
Bi hocam demişti ki setupunda 3 ten fazla Boss olmasın yoksa ton cok bogulur ya da herhangi birinde arıza olursa sahnede direk ses gider falan dedi.

böyle bişeyle karşılaşan hiç duymadım.

boss dd-3 kullanıyorum. başarılı sayılır. ama dd-6 veya 7 yi tavsiye ederim. özellikleri daha fazla.

öncelikle
Manticore arkadasıma tesekkür ederim tavsiyesinden dolayı. Ama Manticore maalesef burada deneyebilecegimiz hiçbir yer yok :( internetten kayıt dinleyebiliriz en fazla ve tek seferde nokta atışı yapıp almamız gerek :S

Rayaz bende duymamıstım ama bana hocam söyledi. daha fazla arastırma yapmak gerek bu konuda.
 
Hocanın dediği çok yanlış değil aslında. Boss'lar true by-pass olmadığı için tondan epey yiyorlar :)

Ayrıca setup zincirinde olma ihtimali az ama bozulursa sıkıntı yaratır hakikaten.

Tavsiyem iyi delay pedalının her zaman gerektiğini düşünerek analog bir delay alma MXR Carbon Copy
olabilir.

Chorus içinse chorus dışında bir kaç işlemi yapan modülasyon pedalları daha renkli tonlar sağlayabilir. Marshall Regenerator gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
bana da yanlıs gelmedi fazla cünkü denedigim kadarıyla tonlarımı boguyor hafiften. keske dediginiz markaları deneyebilsem :S ama hepsini not alıyorum. tek tek internetten stratla kayıtları varsa izleyecegim. var mı baska öneri :)
 
selam

Selamlar bende sendekilerine yakın bir setup kullanıyorum.(MXR Dynacomp sd1 ds1 Ts9 dd3 ve Ch1)Bende de highway one stratocaster var ch1 ile beraber gerçekten çok başarılı bir sound alabiliniyor..boss firmasının şu dönem ürettikleri pedallar arasında fiyatına göre çok başarılı.
clean tonlarda arpejlerde vs. çok ama çok başarılı.bende fender blues jr var
gerçekten diğer usa standart stratımla gerek highwayimde çok memnunun .ch1 ce5 e göre daha eski 70 ler 80 ler chorus tonları veriyor. delay olarak ta yine parasına göre dd3 çok başarılı.daha farklı özellikler arıyorsan dd6 dd7 de olur ama dd3 standart bir delay çok yeterli
sadece drive +ts9 şeklinde kullanıyorum çok ama çok başarılı.Umarım işine yarar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
dthakankoca cok tesekkür ederim yorumun için. baya işime yaradı. sonuçta aynı gitarı ve hemen hemen aynı ekipmanı kullanıyoruz. ve bu forumdaki herkese güvenirim gözüm kapalı. su an icin 1. sıradaki tercihlerim ch1 ve dd7. gercekten cok sagol :)
 
Chorus için ilgilenirsen EHX nano clone chorus u uygun fiyata bırakırım hakan abi biliyo gitar alacağım için satıyorum hiç bi sorun yok cihazda ö.m atarsan daha kolay takip edebilirim kolay gelsin...
 
Cok sagolun ama aldım ben delay ve chorus pedallarını :)

delay için dd20 aldım (bijen abiden)
chorus için ch1 aldım :)

ve gercekten ikisinden de cok memnunum arkadaslar :)
 
dd-3 ve add+ delaye aynı anda sahip oldum.add+ ların gerçekten başarılı olduğunu söyleyebilirim ki,piyasadaki pedallara göre oldukça ucuza tein edilebiliyorlar.uzun kullanımdaki dayanıklılığını nasıldır bilenen ama,sınamadan satmıştım :)
 
Bunları neden sildiriyorsunuz anlamadım. Sizden başka insanlar da okuyup bu bilgilerden faydalanacak. Alım satım forumunda işi biten başlık silinir ama buradakilerin birikmesi lazım.
 
CH1 gayet basit ve tonlu bir chorus bence. Yeterli bir pedal.

Delay alacak olsam Carbon Copy alırdım bende, hatta ilk fırsatta alacağım. Ama denediğimden değil, methini duyduğumdan. Denemek lazım tabi, bu da bir nevi iyi önyargı :D
 
Geri
Üst