İbbSpor




Tarih 15 Haziran 1990..Dönemin belediye başkanı Prof Dr. Nurettin Sözen'in Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gönderdiği ilişikteki yazı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneğinin kurulması adımının atıldığını görüyoruz...

Derneğin tüzüğünde de belirtildiği gibi asıl amaç; Türk Sporunun gelişmesi ve Spor sevgisinin yayılması için atılımda bulunmaktır.Bunun içinde tüm yatırımların ve çalışmaların yapılması için gerekirse vakıf kurulacağı belirtilmiştir..Bakınız derneğin ilk tüzüğü ... Derneğin kurucu listesi..

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İstanbul İl Başkanlığı Danışma kurulunun 2.8.1990 ve 217 sayılı kararında; "29O8 sayılı yasa hükümlerine göre kurulan ve Gençlik ve Spor Teşkilatına girmek isteyen "İST.BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR KULÜBÜ DERNEÐİ' nin Futbol-Voleybol-Basketbol-Güreş-Masatenisi-Cimnastik-Atletizm-Boks-Karate branşlarında "tescilinin yapılmasına.."

"Kurulumuzca görüşülüp karara varılan gündem konusunun Genel Müdürlüğümüz arzına oy birliği ile karar verildi." ibaresi görülmektedir.Bakınız ilgili karar..

Bu arada İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş' nin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gönderdiği 8.8.1990 Tarihli yazısı ile de Millet caddesinde ki binanın ikinci ve üçüncü katlarının Kulübe tahsis edildiğini görüyoruz.Bakınız ilgi yazı...

Gençlik ve Spor İst. İl Müdürlüğünün tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne 02 Ağustos 1990 tarihinde gönderdiği yazıda "....Kulübün tüzel kişiliğe haiz olup olmadığı ve dernek tüzüğünün 2908 sayılı yasaya göre intibakının yapılıp yapılmadığına dair" bilgi istenmiş cevabı yazıda .."derneğin tüzel kişiliğinin halen devam ettiği, dernek tüzüğünün 2908 sayılı yasaya uygun olduğu" belirtilmiştir.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün, Gençlik ve Spor İst. İl Müdürlüğüne gönderdiği 24 Ağustos 1990 Tarih ve kıyafet tescili hakkındaki yazı ile de, ("...adı geçen dernek tarafından kullanılmak istenen renk ve kıyafet örneğinin, spor kıyafetinin kullanılmasının, bazı kisvelerin giyilemeyeceğine dair 2596 sayılı yasanın uygulama biçimini gösterir tüzüğün ilgili maddelerine uygun olduğu anlaşılmıştır.") kıyafet tescili yapılmıştır.Bakınız ilgili yazı..

28 Ağustos 1990 Tarihli ve 5785 sayılı fiş ile de dernekler kanununa göre kurulup Beden terbiyesi kanununa intibak kulüplere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü de katılmıştır.Bakınız tescil fişi...

1990 Yılında resmen kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne; yine belediye bünyesinden olan geçmişi köklü kulüplerden İETT, İSKİ VE İTFAİYE' de kendi bünyelerinde aldıkları kararlar uyarınca ve 28.11.1990 Tarihli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olağan kongresinde alınan karar ile katılmışlardır.Bakınız ilgili karar tutanağı..

Katılım ve sonrası tarihçeye girmeden önce İETT, İSKİ VE İTFAİYE ile ilgili tarihçeyi eklemeden geçmemek gerekir.

Öncelikle İETT başlayalım....................

İSKİ spor kulübü tarihçesi....................

İTFAİYE spor kulübü tarihçesi..............



1994 yılına kadar olan devre ile ilgi yapılan faaliyetler ile ilgili bilgiler, yapılan 3 genel kurul raporunda kısaca açıklanmıştır.

Birinci Olağan Genel Kurul Raporu

İkinci Olağan Genel Kurul Raporu

Üçüncü Olağan Genel Kurul Raporu



Bu bilgiler 1990 - 1994 arası dönem içindir.

1994 sonrası bilgiler her branşın altında arşiv olarak verilmiştir



1994 Yılında Belediyedeki yönetim değişikliği ile birlikte belediye sporun spor ve yönetim anlayışı da değişmiş, 1994 yılında 3 branşta faaliyet gösteren bir kurum olarak teslim alınan İstanbul Büyükşehir Belediye spor, 8 ayrı spor dalında mücadele veren, Türkiye'nin sayılı kulüplerinden birisi haline gelmiştir


Milli takımlara verdiği sporcularla ülkemizin yüz akı olan Belediye spor, takım şampiyonalarında da elde ettiği dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisi olduğunu gösterdi.



Atletizm, karate, judo ve grekoromen güreşte her sene üst üste Türkiye Şampiyonu olan Belediyespor:

Karatede 1996 ve 97 yıllarında Avrupa Kulüpler Şampiyonu, yine 1997 yılında karatede Dünya Kulüpler Şampiyonu oldu.


Güreş takımı ise 1996 yılında kaçırdığı Avrupa Kulüpler Şampiyonluğu'nu, 1997 yılında kazanarak ülkemize bu alandaki ilk şampiyonluğu getirdi ve ardından 1998 yılında da aynı başarıyı tekrarladı.


Judoda da bir ilke imza atan Belediye spor, Çeçenistan'dan gerçekleştirdiği transferlerle Türkiye'ye tarihinde ilk defa büyüklerde 2 Avrupa Şampiyonluğu kazandırdı.



Atletizmde her senenin değişmez şampiyonu olan Belediye spor, 1996 yılında katıldığı Avrupa Kros Şampiyonası'nda 6. olarak ülkemiz adına erişilmesi güç bir başarıya imza attı.


Futbolda amatör bir ruhla mücadele eden Belediye spor, hiçbir zaman İkinci Lig'in zirvesinden inmedi.


Voleybolda Süper Lig'de devamlı şampiyonluk mücadelesi verirken, ülkemizi Avrupa şampiyonalarında temsil etmenin gururunu yaşadı.


Masa tenisi sporuna da ayrı bir heyecan getiren Belediye spor, liglerde estirdiği fırtınanın yanında, büyüklerde ve gençlerde milli takımlara kazandırdığı sporcularla da ayrı bir gururun sahibidir.
 
Allah cezasını versin alayının; Belediyesinin, Oftaşının, Ankarasporunun ve aklıma gelmeyen diğerlerinin... Nice çınarlar nerelerde sürünürken bunlar ligimizi süngere çeviriyor. Tabii bu söylediğim kulüp bağlamında, yoksa topçu ne yapsın, işini yapıyor, İBB oyuncuları da işlerini gerçekten iyi yapıyorlar senelerdir. Keşke bir İzmir takımında filan olsa şu kadro.

O değil de, bu sene İBB kombinesi mi alsak ne yapsak hocular şeklinde bir gerilim vermeden de bitirmeyeyim dedim mesajımı... :LOL:
 
Büyükşehir belediye takımları liglerden çekilmeli. Belediyelerin işi halkın vergisiyle futbol takımı kurmak değildir.Amatör sporlara yatırım yapılmalıdır. Ondan sonra olimpiyatlarda elin jameikalısını,rusunu,çinlisini,avusturalyalısını ağzı açık izliyoruz. Bizim sporcularımız ise yokluk içinde antreman yapmaya çalışıyor. Yemişim seyircisiz belediye takımlarını ya....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
bence yanlış düşünüyorsunuz.
ibbspor'un kurulmasında amaç Türk Sporunun gelişmesi ve Spor sevgisinin yayılması için atılımda bulunmasıdır.
sadece futbolda değil diğer spor alanlarındada ibbspor hayli büyük atılımda
belediye takımı diye dışlanmamalı.
halkın vergileriyle bilmem neleriyle kurulan bir takım fakat.
bir o kadarda faydası var halkımıza.
eğer kendisini geliştirmese bu sefer belediye niye spor a yönelik işler yapmıyor dicez.
ibbspor ile kendini duyuruyor diğer spor dallarınada bizleri yönlendiriyor.
ibbspor unda alt yapısı var.
oradan amatör futbolcularda yetiştiriyor.
bence ibbspor un ligde olmasında fayda var.
 
Kesinlikle yer almamalıdır,katılıyorum arkadaşa ankaraspor'da buna dahil.Onlar parayı lüp diye götürüyor,ama taraftarı yok,taraftarı olmayanı neyleyim ben,az kaldı az Göztepe gelecek.Göztepe,altay,kocaeli,sakarya gibi taraftarı olan takımlar gelsin yeter ligimize.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
diğer takımların başındaki iş adamları yemiyomu paracıkları.
o kadar paralar dönüyor takımı soyup gidiyo hepsi.
tabikide taraftarı olan takımlar gerekli.
fakat ibbspor olmalı diğer belediyeleri bilmem.
metropol bir şehirin belediye takımı olmalı.
 
Devletin parası amatör sporlar dışında harcanmamalı. O para devletin değil halkın zira.

Belediyeler ve devlet manevi destek(işlem kolaylıkları,spor tesis ve arazi tahsisleri...) vermeli özellikle semt ve şehir kulüplerine.
 
Geri
Üst