limon yağı (klavyenin rengi attı)

nette yazılanlar ve arkadaşlarımın tavsiyesi sonucu bi gitarıma bunu uygulamıştım klavyenin rengi siyahtan neredeyse açık kahveye döndü.üstelik çokda uygulamadım.bida elimi sürmem.kimseyede tavsiye etmiyorum.en güzeli kuru bezle bi güzel silmek.klavye bakımı için başka tavsiyeleri olan varmı bu özel satılan bakım malzemeleridemi acaba öyle yapıyor.ben lutere götürdüm adam sadece limon değil 3 çeşit yağ kullandığından bahsetti tabi sırrın ı vermedi.sadece limon yağının klavyenin rengine zarar vereceğini söledi.bencede haklı adam kendim denedim gördüm
 
Abanoz ve gül ağacı klavyelerde de tek başına kullanılması doğru değil, çok fazla asidik oluyor o zaman, jackson5'ın da söylediği gibi bütün rengi alıp götürüyor. Genelde bir şekilde inceltilerek kullanılıyor limon yağı. Bazıları başka yağlarla karıştırıp kullanıyor ama çok çok az miktarlarda limon yağı katarak. Bazen de başka kimyasallarla karıştırıp inceltiyorlar.
 
limon yağı değilde ''Planet Waves PW-FBC'' ürünü kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız.ben kullanıyorum renk atma yok aksine yeni bir görünüme sahip oluyor klavye.Üstelik maple,rosewood diye ayrımda yok :)
 
Geri
Üst