İkinci el gitar alırken neye dikkat etmeliyim?

T

tersyon

Hocalar 1 yıl belki daha az bir süre kullanmak için ,bir cort x6 almayı düşünüyorum.İlk elektro deneyimim olacak.Marshall MG30DFX ile kullanacam gitarı.Büyük ihtimalde alırken deneme şansım olmayacak.

Bu alet de ne tür hileler yapılabilir?
Çakma olup olmadığını nasıl anlarız?
Yanında verilmesi gereken alet, hırdavat varmıdır?

edit:Elden çıkarması kolay olurmu?
 
2. el alıcaksan denemen önemli.Ne tür hileler olabilir konusunda aklına hemen herşey gelebilir eğer kesin güvenmediğin birinden alıyorsan.Sapı atık olabilir,fretler erimiş olabilr,kilitler eskimiş akort tutmuyo olabilir hele x6 ise floyd rose la ilgili bir ton sorun olabilir.Yanında floyd rose ile ilgili alyan verilir.Olmasada önemli değil temin edilebilir.Cort X6 nın çakması olcağını sanmam :DTavsiyem dene,bilmiyorum diyorsan yanında bilen biri götür en kötü bir müzik mağzasına göster.
 
X6nın çakması olmaz piyasada için rahat olsun, tremolo kolu, 3-5 alyan verilirse yanında iyi olur, ayarlarını belli periyodlarla kontrol edip gitarı iyi muhafaza eder, düzgün bir şekilde kullanırsan akort kaçırma problemin de olmaz. Floyd rose ya da türevi köprüleri ilk kullanışın iste akort etmek sana oldukça zor gelecektir en başta, ama ya alışırsın ya da deneyimli birinden öğrenebilirsin
 
akort problemi istemiyorsan gibson robot alacaksın bu kadar.

jem de akort kaçırır bi miktar, musicmanlar da gibsonlar da

ucuz floyd rose türevleriyle çok deneyimim oldu (rg320, rg350, x6, washburn wr154)

adam gibi kullanınca akort problemim "haftada bir burguları 3-5 mm oynatmaktan" ileri gitmedi.

birçok insan için de yeter sanıyorum?
 
Floy Rose'un akord problemi tamamen bakımıyla alakalı değil. Tabi ki bakımını ayarını doğru yapmak çok önemli ama Floy Rose doğası gereği zaten gitarın stabilizasyonunu bozan bir sistem. Çalarken tellerde ciddi şekilde damping yaratan bir sistem ve dive vs yaparken de yapılan aslında belli bir süre için akodru bozup sonra tekrar eski haline getirmekten ibaret. Kullanılan yaylar ne kadar iyi, floy roseunuz zero point tpinde mi, ince ayar burgularınız hangi metalden yapılmış - aşınmaya elverişli mi, saddlelarınız ne kadar sağlam vs vs gibi kaliyle ilgili bir sürü şey akordunuzun kaçıp kaçmayacağına etki eder.
 
hakandncr arkadaşıma hak veriyorum

ama dikkat ederseniz x6da floyd rose yok, double locking tremolo adı altında bir floyd rose türevi diyelim. ESPlerde, Fenderlerde, Jacksonlarda kullanılan FR'ler ile sadece mantığı aynı, ki o gitarların sadece köprüsünün değeri bir x6 kadar neredeyse, doğal olarak aynı performansı ve stabilliği beklemek yanlış olur

bu durumda x6nın akort kaçırma sorununun önüne "MÜMKÜN OLDUÐUNCA" geçebilmek için yalnızca düzgün kullanmak ve bakımını iyi yapmak kalıyor.
 
Geri
Üst