Swing Guitars

Swing Guitars markasını duyan deneyen var mı acaba? Night Ranger'dan Jeff Watson'ın imza bir modelini de üretiyorlar. Özellikle bu gitarı merak ediyorum. Fikri olan var mı? İnternet sitelerini http://www.swingguitars.com/ olarak buldum ama sanırım google chrome da bir sorun var açamadım. Akşama başka bir tarayıcı yükleyip deneyeceğim. Yardımlarınızı bekiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Fiyatını da buldum.

Gitar da bu oluyor arkadaşlar:
jwsignature_l.jpg


Avupada internet üzerinden buldum fiyatı 499€. Fena değil gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Swing Guitars Türkiye

Bu gitarı tekrar aratırken şunu buldum http://www.limonmuzik.com/ Swing gitarlar Türkiyede var gibi görünüyor. :? Üstelik bu model 499€ değil 489$ yani Avrupa fiyatından 370 TL daha ucuz 8O . Hemen irtibata geçip detayları öğreniyorum. Eğer gerçekse bundan böyle yurt dışından gitar getirtmek yerine Avrupalı müzisyenler bizden mi alet sipariş verecek yani?! :D :LOL:
 
Fotoğrafta gösterilen desenli olanı sitede stokta yok gözüküyor, onun yerine parlak siyahi olanı var ne yazık ki =( çok da güzel görünüyordu valla =)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Limonmüzik ile görüştüm. Doğrudur sadece siyah. Bir sonraki siparişe diğerinden de ekleyeceklermiş ama. Fakat ne zamana gelir, kesin birşey söylemediler.
 
Çok garip ya, bu başlığı hem gitarpedal.net'de hem de burada açıyorsun, tamam nette rastladın merak ettin.

İlk mesajında resmen firma hakkında genel bilgi veriyorsun. Web adresini de verip "ben açamadım sanırım sorun var" diyorsun ki insanlar açılıyor mu diye denesinler.

Sonra birdenbire Türkiye'de bir firmanın bu gitarları getirdiğini öğreniyorsun, üstelik seninle aynı şehirde! Şansa bak!

Desenlisi olsa keşke diyene de "bir sonraki siparişe ekleyeceklermiş" diyorsun hemen, ne zaman geleceğini de bilmiyormuşsun.


Ya sen sakın Limon Müzik'te çalışıyor olmayasın?
 
ssancak yeni bir üye değil... Hani obincan, şüphelenmekte haklı olabilirsin ama arkadaş bu işin ticaretinin içinde bulunsaydı alım-satım'da gayet medenice ilan açardı. Kaldı ki bahsettiğin gibi bir durum da olsa en çok çocukluk edilmiş olurdu... Limon müziğin sitesinin de yeni açılmış olması hafif reklam kokusu yaysa da gitar güzel gibi, fiyatı da uygunsa insanlar her türlü özenir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Doğrudur ben olsam ben de öyle düşünürdüm. :) Chrome (google'ın interent tarayıcısı) için java güncellemesinin dün çıkmış olması ve dün itibarı ile chrome ile sayfanın açılabiliyor olması da tesadüf. :) Ne güzel ki sırf o sayfa için explorerı açmak zorunda olmayacağım. Mersin olduğunu fark ettim, ve ne yalan söyleyeyim beraber çalışmayı çok isterim bu ekiple, ve bunun için elimden geleni de yapacağım. Sonucu da yakında burdan duyururum. Ha bu arda üşenmeyip yazan herkese neyin ne zaman geleceğini söylüyorlar. Garip bunu diğer firmalar da yapıyor. X firmalar Y markayı da yurt dışının daha ucuzuna getirsin onlarla da bu kadar ilgilenirim tabii ki. Bence müzisyen olan herkes ilgilenmeli, sence de öyle değil mi obican hocam? Ha ama Y yi 100e alıp burda 200e satan X firmasında çalışmıyorsan: ;) Ee ben de bunda şüphelenmekde haklıyım ama değil mi? Birlikte çalışma ve yardım edebileceğim bir şey var mı diye görüşmek için bayramdan sonrasını bekliyorum, ona göre onu da duyururum. Bu arada gelecek olana sulanmanıza gerek yok onun için kaparo denkleştirdim bile. Umarım birlikte çalışabilir de camiamız için hayırlı birşeyler yapabilirim.
 
Gitarın fotosundan güzelliği belli oluyor; işçilik buradan gözüktüğü kadarı ile iyi gibi...

Ama neticede kore üretimi bir PRS kopyası.

Akustik gitarları da hoşuma gitti (özellikle klavyesinde boydan boya inlay olan); Çin üretimi olmamaları daha da hoş. Swing akustiklerde üst modellerin fiyatı Ibanez'in Çin üretimi üst model akustiklerinden pahalı gibi (hangisi hangisini döver bilemem).

Denenecek cinsten gitarlar ama meseleyi "memleket hayrı"na dayandırıp abartmaya gerek yok sanki :LOL:

Edit: Ayrıca Mersin'de askerliğini yapmış birisi olarak adını hatırlamadığım bir müzik dükkanının vitrininde (merkez'de askeri malzemelerin de satıldığı bir pasajın yakınında) 900$'a Ibanez Gio satıldığını gördüğümde yaşadığım şaşkınlığı hala hatırlarım. Söylemek istediğim bu "limon müzik" o fiyatlara böyle gitarlar satacaksa, Mersin için gerçekten de hayırlı bir iş yapıyor olacak.
 
Ah ah PRSye ayıracak para olsa. :) Ne uğraşırım Siwngle. :) Özellikle Mike Oldfield'in son yaptırttığının hastasıyım.

Mesele tabii memleket meselesi değil :D ama hoşuma gitti bu durum. Aynını yapan diğer firmaları da yeri geldiğinde destekliyorum, MTD fiyatlarından dolayı Zuhal Müzik, Lakland fiyatlarından dolayı Encore Müzik, Cort ve Ibanez fiyatlarından dolayı 4C ilk aklıma gelenler. Ama hepsi İstanbulda onlara bir hayrım dokunamaz.

Dediğin yer Akdeniz müzik olabilir hem bir ara Gio vardı orda, hem de yakınlarında av-balık malzemesi satan yerler var, askeri malzeme satan da vardı galiba.
 
obican demiş ki:
Çok garip ya, bu başlığı hem gitarpedal.net'de hem de burada açıyorsun, tamam nette rastladın merak ettin.
İlk mesajında resmen firma hakkında genel bilgi veriyorsun. Web adresini de verip "ben açamadım sanırım sorun var" diyorsun ki insanlar açılıyor mu diye denesinler.
Sonra birdenbire Türkiye'de bir firmanın bu gitarları getirdiğini öğreniyorsun, üstelik seninle aynı şehirde! Şansa bak!
Desenlisi olsa keşke diyene de "bir sonraki siparişe ekleyeceklermiş" diyorsun hemen, ne zaman geleceğini de bilmiyormuşsun.
Ya sen sakın Limon Müzik'te çalışıyor olmayasın?

gayet mantıklı bir komplo teorisi ..
 
BB-CAJEMIR demiş ki:
gayet mantıklı bir komplo teorisi ..
BB-CAJEMIR demiş ki:
ve linkteki ilan da bunun bir ispatı olabilir : http://www.turkrock.com/ftopic114366.html

Evet arkadaş limon müzik tezgahtarıdır.
Şimdi ne yapmak gerek? Dışlayalım mı?

Ayrıca verdiğiniz link bir alım-satım ilanı değil; haber paylaşımı amaçlı bir başlık olmuş (ilan bile denmesi olumsuz bir tavır). Kaldı ki o başlıkta bahsedilen marka ürünü getirten de farklı bir firmadır.

Şimdi bu durumu her yöne çekebiliriz. "ssancak limon müziğin çalışanıdır; masum forum üyelerini şeytanca zekası ile yönlendirirken afişe olmaması amacı ile başka bir firmanın da reklamını yapıyor" da denebilir mi?
Ya da "ssancak bu iki ayrı ürünü tedarik eden iki ayrı firma ile çıkar ilişkisi içerisindedir" de denebilir mi?

Hem o durumda bir çoğumuz Gibson, Fender, Jackson, Marshall, Boss, Line6 ve daha zibilyontane markayı tedarik eden firma ile maddi çıkar noktasında bağlayıcı sözleşmeler içerisindeyiz mi demektir (Forumda bu markaların gerek genel olarak ürünlerinin yorumlandığı, gerekse model bazında tartışıldıkları başlıklar mevcut) ?

Hem ssancak müzik firması çalışanı/temsilcisi olsa ne olacak?
Öküz altında buzağı aramanın manası nedir?

Bunları özel mesaj yolu ile de dile getirebilirdim ama; ssancak'ın açtığı başlık altında herkese açık şekilde dile getirilmiş garip ithamlara açık olarak cevap verme ihtiyacı duydum.

Saygılar!
 
Şahsen derdim şu;

Sitede hemen hepimiz müzikseveriz ve müzik yapmaya çalışıyoruz(böyle klişe bir vatan millet sakarya savunmasına geçmek istemezdim ama durum bu). Bu amaç uğruna müzik aletleri almamız gerekiyor ve internetin bu derece yaygınlaşmasından önce bu işi dükkanlarla hallederdik, ve sıkça kazıklanırdık. Bunun en büyük sebebi Türk esnafının her alanda olduğu gibi müzik sektöründe de tüm kullanıcıları aptal sanmaları.

Daha iki gün önce tünelde bir müzik mağazasına girdim, ismini vermek istemiyorum, önemi de yok zaten. Bir arkadaşım çalışıyordu orda, bir iş için birşeyler soracaktım kendisine, yoktu orda başkası vardı. Ayrılmış arkadaş işten, neden görmek istediğimi sordu. Bir gitar projesi için Fender sap arıyorum, onda bir ara vardı dedim(ölçü alacaktım sadece). Cevap hemen hepinizin defalarca karşılaştığı bir cevaptır:

"Elimizde yok ama istersen getiririz"

Hah tabi güzelim! Ben kendim getirmeyi de bilmiyorum, senin kendin Fender ile hiç bir alakan olmadığını da bilmiyorum zaten. Sorsam kaça gelir diye tahminen sapın maliyetinin 3 katını falan söyleyecek, kaparo alacak ve 3 ay sonra birşeyler getirecek.

Ben şahsen sıkıldım bu adamlardan. Daha kendisi interneti düzgün kullanmayı beceremiyor, gelmiş bir de iş öğretiyor bana. Daha da beterleri de var, görmedik mi bu foruma girip "şu markaları aldık, bunlara indirim yaptık, falanca marka artık bizde" diye her gün her foruma mesaj atanları?

İşi düzgün yapanlar yok mu? Var. Girip açık açık kardeşim ben şu dükkanım, bu markaları getirdim satıyorum diye gayet kurallara uygun yollardan kendini tanıtanlar var, ama bir de bu işi çirkin şekillerde yapıp amacına ulaşmak isteyenler var.

Sorunum bu, sözde akıllı bu adamların insanları aptal yerine koymalarından bıktım. Daha tanıtım aşamasında böyle davranan bir insanla bir de iş mi yapacaksınız? Gitar mı alacaksınız? Ben almayayım, teşekkürler.
 
Acaba diyorum firmaların sitelerini bırakabileceği ayrı bir forum mu açılsa, reklam kokan hareketler bunlar çağrılarına gerek kalmaz sanki :D

ssancak bilgilendirme için sağol da hakkaten reklam koktun hocam =) dön bize de aydınlat bizi, :?: işaretlerini :idea: yapıver :LOL:
 
Şimdi mesele "swing guitars"dan başka bir yere geldi...
En sevmediğim şey ama benim de katkılarımla başlığı piç ettik.
Eh madem yaptık tam yapalım bari :twisted:

Entel çıkarımlar vol.2

Bence poliannacılık etmiyorum. Sadece ssancak'ın "çıkarları gizli" işler çevirmesinin düşünülmesi nedeni ile bu şekilde itilip kakılmasında akla yatkın bir tutum görmüyorum.

Dediğim şey "ssancak bir firmanın temsilcisi olsa ve burada üstü kapalı bir reklam yapsa ne çıkar?"
Ben de müşterisini aptal yerine koyan müzik firmaları yönünden şikayetçiyim. İlk gitarımı tüneldeki bir dükkandan aldım; ilk amfimi de; ilk processor'ümü de... Sonradan kaliteli ekipmanın ne olduğu; hangi ürünün? nerede? kaça? gittiği (yurt dışı fiyatları ile T.C. fiyatları arasındaki uçurum) gibi konulara vakıf oldum ve gözüm açıldı. Satıcıların yönlendirmesi neticesinde o cihazlara döktüğüm para ile elde ettiğimin aptal oyuncaklar olduğunu öğrenmek çok canımı sıktı (ulan laylaylom :mad: )... Piyasa da hallen bu tutumdaki işletmeleri görmek insanı sıkıyor.

Tamam buraya kadarı bilindik terane ama forumda ticarethane sahibi veya benim gibi evde takılan birisi pek ala buradaki gibi bir başlık açabilir.
Ticarethane sahibi de olsa bu yaptığını yadırgamak saçma geliyor. Yadırgayacağımız husus; insanları aptal yerine koyarak iş yapmaya çalışması ise tamam bunu yapalım; yüzüne tükürelim. Ama ssancak'ın yaptığının böyle olmadığını görüyorum.

ssancak ne yapmış bakalım;
"şu firma, şu ürünü uygun fiyata getiriyor" demiş (ah tesadüfe bak ki firma da hemşehrisi).

Şimdi, ssancak belki firma ile olan çıkar ilişkisini gizliyor. Üzerinde durulması gereken husus "açtığı başlıktaki ifadelerinde yalan beyan var mı? Bahsedilen ürün ve bedeli ile ilgili yanlış yönlendirme yapmış mı?" ve paralelindeki konular olmalıydı. Hali hazırdaki tavır paranoyakça ve bu şekilde olması tıpkı müşterisini aptal yerine koyan satıcının tavrı gibi canımı sıkıyor.

Madem hedef bilinçli piyasa; bilinçli tutumlara prim vermeyi; bilinçsiz tutumları da yermeyi, bu noktada da sap ile samanı karıştırmadan doğru analiz etmeyi becermemiz gerekmiyor mu?

Benim de vakti ile zuhalden boss gt6 parasına zoom g2 aldığım oldu (zira cihaz henüz kimsede yoktu; ikinci el piyasası yoktu) ve heyecan ile buraya övgü dolu yorumlar ekledim. O gün birisi çıkıp da beni bu şekilde; bir firmanın yaltakçılığını yapmak noktasında eleştirseydi buradaki piyasaya da ön yargım oluşurdu. Bu tahmin ediyorum ki bilinçsiz piyasaya doğru bir katkı yaratırdı.

Benim söylediğimin poliyannacılık olarak anlaşılması için yok canım, ssancak adı geçen firma ile gizli işler cevirmiyordur demem gerekirdi. Bence de pek ala ssancak o firma ile irtibatlı olabilir ve bu konuyu saklıyordur. Ama bu husus kendisinin burada hor görülmesi için niye bahane yaratıyor?
Bahanenin içeriğini zayıf ve yersiz olarak görmem niye poliyannacılık olarak görüldü?
Ayrıca da eleştirilen nokta niye bahsi geçen ürünün kalitesi ve fiyat politikasının tutarlılığı değil de ssancak'ın pis entrikalarıdır?

Ben gitar çalmaya gidiyorum.
Saygılar.
 
Valla gözlerim yaşardı arkadaşlar keşke ikinci el ile ilgili http://www.turkrock.com/ftopic32445-0-asc-820.html şu başlıktaki mesajıma da bu kadar çok cevap veren olsaydı. Aşırı ilgi yüzünden az kalsın sıfır fiyatından pahalıya ikinci el alıyordum. Vereceğim alet 750TL idi Hiram Bullocku ise 650ye sayacaktım. Sonra aradan geçen bir aylık sürede hemen bir sürü bağlantı kurdum, birkaç marka getirtmeye başladım. :D Abi bir markanın distribütörlüğünü almak ne kadar kolaymış. Keşke direk Cortu satın alsaymışım Hiram Bullock sorana kadar. Ya İstanbullu arkadaşlar bana 4cyi son kaça satarsınız? Çok takdir ediyorum İbanez ve Cortu yurt dışı fiyatına getirtmelerini, kompile 4Cyi alayım istiyorum, benim olsun ha n'oooolur? Hadi istanbullu olup 4c'ye hemşehrilikten ortak olanlar oturalım masaya atalım imzayı. Taksit de yapar mısınız?

Arkadaşlar ben de sizinle aynı dertlerden muzdaribim. Bazı markalar ya karını makul ölçülerde koyuyor ya da adamakıllı işi bilen birileri ve gidip salak bir anlaşma yapmıyorlar da getirttikleri markalar yurt dışı ile aynı oluyor hemen hemen. Alın size örnek:

4C - Ibanez ve Cort
Pluton Müzik - Blade
Encore - Lakland, Sadowsky ve şimdi de Hanson
Limon Müzik - Swing
Zuhal - MTD (Michael Tobias Design), ve yaptığı indirimle bazı Boss ürünleri (yaz başı aldığım Micro BR! :) ve boss adaptör)

Beğendiklerimi yazdım neden takdir ettiğimi de, beğenmediklerimi yazmıyorum dikkatinizi çekerim.

Sebebine gelelim:

Yukarıdaki arkadaştan devam edelim,

Entel çıkarımlar 3:
Toplumca nedense beğendiğimizi, sevdiğimizi söylemek ayıptır, seni seviyorum denmez sevgiliye. Ama yolda yan bakana ....... denebilir, bu erkekliktir. Sevgili yolun ortasında dövülebilir bu da normaldir. Ama kaçınız babanıza seni seviyorum baba dedi ya da bu lafı babasından duydu? Kaç baba gördük ulen it herif bu saate kadar nerdeydin diyen? Yaa neymiş sövmek kolay, sevmek zormuş. O yüzden kimsenin bir şirketi, bir markayı, ticari yaklaşımını doğru bulduğumdan dolayı sevmemi ve bunu ulu orta herkesin içinde dile getirmemi yadırgamasını, yadırgayamam. Adamlar haklı kıllanmakta. Birini seviyorsan bir çıkarın vardır. Hele ki bunu söylüyorsan kesin para almışsındır. Para almadan gönüllü olarak birini övüyorsan, seviyorsan, takdir ediyorsan kesin bir pislik vardır! Karşıdaki hemen sinirlenir. Toplum maalesef bize bunu öğretti. Arkadaşlar da öğretileni uyguluyor. Sizin dediğiniz yine deve de kulak. Üniversitede bir hoca iseniz, takdir ettiğiniz öğrenci karşı cinsten olamıyor bunu biliyor muydunuz?!?!? Orda burdaki arkadaşlarımız gibi doğrudan da söylemezler arkanızdan söylerler, sevdi de demezler..... Siz anladınız orayı. Eee şimdi sevginin, takdirin yasak, nefretin, kavgacılığın delikanlılık olduğu bir toplumda, siz benim öğrencim de olsanız, forum arkadaşım da olsanız sizdeki bu toplum tarfından öğretilmemiş ama ezberletilmiş (sorgulamadan) bilincini kırmayı, o devekuşu kabuğunda bir çatlak yaratmayı başarabilir miyim bilemiyorum. Eh işte uğraşıyorum en azından. Yarın, öbür gün gözümü kapadığımda sizin sözleriniz değil, benim hayatta yaptıklarım geçecek nasıl olsa gözümün önünden. O yüzden içim rahat. Peki sizin kabuğunuzun kalınlığı ne kadar?

Sizi seviyorum çocuklar. Tek bir sebebi bile olsa: müzik ile ilgileniyor olmanız, ruhunuzun hala nefes alıyor olması. Ki eminim oturup konuşsak daha pek çok sevebileceğim nokta çıkar ;)
 
Ha bu arada, bu başlığı 589 kişi, Hanson başlığını da 67 kişi okumuş, bunların bir kısmı tekrardır ama hadi doğrudan 589 ve 67 kişi diyelim. Bu reklam için sizce Swing kaç para öder? Adam 3 kuruşa bunun bin kat ballısını yapar reklam olarak, benle mi uğraşır. :) Ankaraya son gittiğimde 50bin ve 100bin email adreslik cdler Yenimahallede sokak arasındaki kırtasiyede satılıyordu 5-10 liraya. Verdiğim derslerde kolay sinirlenmem ama eldeki veriler toplamını analiz etmeden cevap veren öğrenciye kızarım, çünkü üniversiteye kadar okumuş adam aptal olamaz sadece verileri okuyamıyordur, bu da tembelliktir, buna müsamaham olmaz. Bu durum bana bunu hatırlattı biraz. Tavrım biraz ders verir gibi olmuşsa istemeden kusura bakmayın, offola.
 
Geri
Üst