Yurt Dışından Ürün Getirtmek

Arkadaşlar türkiyede bulunmayan yada bulunupta pahalı olan ürünler var
biz bunları ebay musicfriends music123 gibi sitelerden getirtmek istesek neler yapmamız gerekir ?
avantajları dez avantajları nelerdir?
ne kadar zamanda elimize ulaşır?
gibi aklıma gelen ve ve aklıma gelmeyen bazı sorulara cevap arıyorum
daha önce alış veriş yapmıs arkadaşların tecrübelerini önerilerini bekliyorum
Şimdiden teşekkürler
 
Musicianfriends ve music123 gibi sitelerden alış veriş yaparken mutlaka ve mutlaka biling address kısmına kredi kartının ekstre adresini yaz.Yoksa onaylamıyorlar alışverişi.
 
arnatuile demiş ki:
ekstre mail yada kısa mesaj yolu ile geliyorsa ?

Bankada kayitli olan adresini kastediyor.

MF ve M123 international shipping pek yapmazlar, sadece 10-12 marka ve onlar da ise yarayan seyler degil.
Liste burda:
We are currently able to ship the following brands Internationally if you call 800-391-8762. We cannot ship Internationally via our website.

* Black Label
* Digital Reference
* DR Pro
* Giardinelli
* Livewire
* Mitchell
* Musician's Gear
* Musician's Friend
* Proline
* Pulse
* Roadrunner
* Rogue
* Silver Creek
* Simmons
* Sound Percussion
* Sterling Audio
* Williams


EBay tek sansin gibi, onda da urunu almadan once satici ile herseyi konusmani oneririm. Turkiye'ye gondereceklerine emin ol, ve mumkunse manifestoya urunun gercek fiyatini degil tercihen 300$'dan az bir sey yazmalarini sagla. Gumruk vergisi odemeden yirtabilirsin boylece. Ayrica siparisini bayram/yilbasi vs civarina denk getirirsen gumrukte daha da az sorun cikar.

Elektrikli birsey alacaksan aletin 220V/60Hz kabul edip etmedigini ogren. Voltaji degistirmek icin Tr'de bir adaptor bulabilirsin ama frekansi degistirmek pek kolay degil.

Elektrikli aletler icin Thomann.de'yi falan deneyebilirsin, ABD'den pahali olacaktir ama voltaj sorunu cekmezsin.

Eger Japon mali bir gitar alacaksan o zaman direk Japonya'dan ismarlaman daha iyi olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yardımın için teşekkürler :)
Ebay'da ürünler oldukca ucuz ama voltaj sorunu söz konusu. Daha önce Ebay'den hiç alışveriş yapmadım. Satıcılarla nasıl konuşurum?
İlanlarda rastlamıyorum mail adreslerine.
Thomann.de' cok pahalı kalıyor.
 
Selamlar,

Andertons'dan 67 GBP'lik bir alışveriş yaptım. Kargo UPS ile gönderildi ve şu an gümrük işlemleri vekalet vermediğim için yapılamıyor. UPS ile bu süreç nasıl ilerliyor? Vekalet verdiğim takdirde bu işlemleri UPS'in anlaşmalı olduğu bir gümrük firması mı yapacak? Daha önce benzer durumu yaşayan birisi varsa bunun bana ekstra maliyeti acaba tahminen ne olacaktır? Bunları UPS'e sormam gerekiyor biliyorum ancak telefonlarını açmıyorlar.

67 "fatura" + 13 "kargo" + 67/5 "vergi" = 94 GBP tutmasını bekliyordum. Vekalet verdikten sonra adıma gümrük işlemlerini yapan firma bunun üzerine tahminen ne kadar daha ekleyecek öğrenmek istiyorum. Bunu daha önce yaşayan varsa cevap verebilir mi?

Teşekkürler
 
Son düzenleme:
Mailine bir PDF dosyası gelmesi gerekir. Onu doldurup email'le vekalet veriyorsun ve gümrük ücretini verilen banka hesabına yatırınca başka bir ücret ödemeden adresine teslim ediliyor.
 
Ben de öyle biliyordum abi. Alıcıyla irtibata geçtik yazıyordu dün saat 16:00'da, ne aradılar, ne mail attılar ... Şimdi tekrar aradım açtılar telefonu görüştüm aynen mail gelecek size filan dediler. Dün de bi başkası çıktı telefona, kadın vekaletname vermeden nasıl olacak vekaletname vermediniz mi cart curt dedi ... kafam karıştı.
 
En son bir arkadaşım bu prosedürü yaşamış. Böyle olması gerekir. Yine ara vekaleti sizden uyarı gelmeden nasıl vereyim de. Taşıma ve bilgilendirme onların görevi. Müşteri mi kovalayacakmış kargosunu? Haber vermiyorlarsa onların sorunu, ek bir ücret çıkartamazlar. Prosedür kanunen açık.
 
Geri
Üst