Soundfont

Sanırım "HAlion" denen bir plug in olması lazım.
onunla kullanabiliyosun galiba..
Ben cubase kullanmadığım için bilmiyorum pek.
Arkadaşlar yardım eder sana..
 
ben cubase kullanmıyorum (cakewalk sonar 3.14) ama creative ses kartın olduğu için soundfontları hiç bir program olmadan hardwared olarak kullanabilirsin.Şöyleki creative klasöründe audioHQ diye birşeyler olmalı oradan sonudfont ikonu bulup istediğn dosyayı ses kartın yardı ile kullanabilirsin.Böylece işlemcine az iç düşürmüş olursun. (tabi benim ses kartım audigy ona göre anlattım seninkinde biraz farklı olabilir biraz kurcala.Ama istersen yazılım kullanarakta soundfont dosyalarını parçalarında kullanabilirsin.Bunun için sna native instruments kompakt'ı önerirm.Bu programda piyasadaki bütün sample formatları açabilirsin.Editleye bilir ve efektlendirirsin.

ikinci olarak yapman gereken cubasede midioutlarını yönlendirmen.Eğer ilk anlattığım yöntemi kullandıysan soundfon device channel 1-16 arasında bir yere (dosyayı nereye yükleidysen) yönlendirecen.İkinci şekilde yazılım kullanıyorsan midi outu ni kompakt channel larında birine yönledirecen ama bu durumda cpu na bayağı yüklenmiş olusun haberin olsun.

(alternatif programlar vsampler3-halion ...)

kolay gelsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
nebukenazar
öncelikle cevabın için teşekkür. bende audiohq gibi bişey yok kesinlikle,
ses kartını çok inceledim hiçbişey yok. awe64de falan bile oluyomuş bunda nası yok onu da anlamadım. o dediğin programla bu işi nası yapıcam. alive diye bi program çektim ama hiçbişey yapamadım. bi kaç sf2 dosyası açtım (tamamen şuursuzca) hata verdi. ya benim kabiliyetsizliğim de olabilir ama. olmazsa live alıyım bari. ya da bütün aletleri çalmayı öğrenip canlı kaydedeyim :p
 
şimdi şunu baştan söyleyeyim müzik için ses kartın çok çok yetersiz.Bende audigy olmasına rağmen (shitblaster) artık bazı kayıt sonuçlarımda tatminsizlik yaşıyorum.
Paran yoksa live işini görür.Dediğim şeyler livede var, çünkü önceden kullanmıştım.Ama seninkinden emindeğilim.Programların kullanılmasına gelince sana burada manuali anlatamam ne yazık ki.Forumun mantığı gereği sorular biraz daha specific olmalı.Şu program nasıl çalışır?dan ziyade ben şunu şunu yaptım ama takıldım? olmalı bence.

yapman gereken; ses katını değiştir, forumu iyice tara bilgi topla, programları al.help menuleri ciddi şekilde işine yarayacaktır.Sonra takıldığın yerleri burada sor.çoğu şey burada daha önce tartışıldı soundfont bunlardan biri.

kolay gelsin...
 
Bana kullanması kolay geldiği için soundfontları Fruity loops ile kullanıyorum. sesleri de cubase de birleştiriyorum. tabi biraz uğraştıran bir yöntem.

Sana tavsiyem piyano, yaylılar, gitar gibi enstrumanların yani synth programları ile elde edemeceğin gerçeklikte sesler için kullan. zaten synth programları ile kendin ses üretebilirsin. ayrıca ses kartlarının audigy leri bilmiyorum ama 32 mb tan büyük sf2 dosylarını çalıştırmakta zorlanablirsin.

sabit başlıklardan sözlük başlığında bu konu ile alakalı bir yazım olacaktı oraya bakarsan daha yardımcı olacaktır.

cyberknight, profesyonel birşeyler yapmayı düşünüyorsan elideki ses kartı pek fazla işini görmez. tabiki yapacaklarının sınırı ses kartı ile sınırlı değil. kişi ile alakalı bişey.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
ibanez valla saol da yapılacak bi olay yok soundfont kullanacaksam iyi bi ses kartı almam lazım. zaten canlı kayıtlar da iyi olmuyo bu ses kartıyla fruity loopsu bi kez bile doğru düzgün çalıştıramadım :). fruityde string falan kullanabiliyo musun ben sadece davul için sanıyodum, yani bildiğim kadarıyla nota falan yazamıyosun heralde.
 
sf2 hardwared kullanacaksan (yukarıda söylemiştim) ihtiyacın ramdır.Benim kartımda(audigy) kart üzerinde 4 mb ram ile gelir.Buraya yükleyebilirsin.Çok verimli oluyor.Ama 4 mb çok az.Bunu istediğin kadar arttırısın (ben 350 mbta çıktığımı biliyorum)Ses kartı bunun için bilgisayarın raminden kendini yer açar.Tabi buda sistemini yavaşlatır.Böyle bir yüklenme için en az 512 mb ram gerekir.kartını belli standartların üzerine çıkarmalısın.

kolay gelsin...
 
ya sanırım benim audigy almam imkansız livela idare edicez artık da profosyonel kayıtlarda daha çok ne kullanılıyo yani soundfont mu yoksa klavye tonları mı nedir?
 
profesyonel kullanıcılar daha çok oturup canlı çalıp kayıt ediyorlar.Ama pahalı ve çok kaliteli aletler kullanıyorlar.Bunun yanında ses sentezleyicileri bilimum modül, softwareler (akai- halion-giga) ama sf2 da çok kaliteli sesler elde edebilirsin.ben çoğunlukla akai ve sf2 kullanıyorum geniş bir arşivim var .sf2 nin en iyi avantajı bedava olması.Netten istediğin gibi free bulabilirsin.Ama diğerleri paralı.live ile birşeyler yapabilirsin ama creative almaman nın gereklilikleri forumun diğer sayfalarında yazılı ama bir başlangıç ve ucuz olması açısından live olabilir.

kolay gelsin...
 
Nebukenazar, benim bildiğim kadarıyla audigy'nin dedicated bir memory'si yok, o 4mb lık genel soundfont bankıda senin raminden yiyerek kullandırtıyor. Live yada value de aleti kullanarak soundfont kullanmak pek kullanışlı değil bence. Reason'un nn xt si çok güzel çalabiliyor soundfontları ve üstündede oynama imkanı veriyor. Ayriyetten mixdownda da daha başarılı.Tavsiye ederim
 
evet baktım şimdi kullandığım menu ramden alacağı alanı belirliyormuş.Ama kartın üzerinde böyle bir ram olduğunu duymuştum.Çünkü eski awe64 lerde bile vardı böyle birşey.Ben soundfontları ni kompakt ile kullanıyorum.Oda gayet hoş, çoklu sample yükleyebiliyorsun hepsini aynı kanaldan alabiliyorsun, bayağı hoş bir efekt spektrumu var, ama ne varki bendeki p4 1.4 bana hep köstek oluyor.İşlemcimi değiştirmem lazım ama vakit var daha sınavımdan sonra.
Reoson kurcalamıştım ama pek kullanmadım.Sonar 3-ni kompakt-adobe audition- ve sample cdlerim :) beni idare ediyor.Tek sorunum cpu...

kolay gelsin...
 
aehheah haklısın :). ya şimdi ben audigy alsam (fiyatları sandığım kadar pahalı değilmiş) benim bilgisayarın rami 256 ve 8 mblık bi kısmı kullanmadığım on board ses kartı tarafından kullanılıyo, yani kurtarır mı yoksa ram de mi almam gerekecek. bu iş iyice tuzlu olmaya başladı müzik işlerini bıraksam mı diye düşünüyorum :)
 
ya sonuçta benim yapmak istediğim olay doğru düzgün bi demo yapmak. demo derken işte birilerine dinletmek için yani acaba gitar kaydını canlı diğer enstrumanları soundfonttan vokali de stüdyoda yapmayı planlıyorum yani beni ne kurtarır nası bi makinaya ihtiyacım var. özellikle gitar kayıtları istediğim gibi olmuyo ama gitar ekipmanım çok kötü değil ses kartı çok etkiliyo mu bu olayı gerçi bu forum kapsamı dışıına çıktım ama
 
yok kapsamı dışına çıkmadı ama sorduğun sorunların hepsinin cevabı forumda var, biraz okursan; bilgisayarının nasıl olması gerektiğini, nasıl optimize edebileceğini, ses kartı seçimi nelere dikkat etmen gerektiğini, gitar kayıtlarını nasıl yapman gerektiğini bulabilirsin.

Bu arada benim dediğim programları kullanırken en az (1 gb recomended :) ) 512 mb rame ihtiyacın olur.

zaten bu işte baştan bırakıyom diye giriyorsan hiç girme bence bunun ucu yok...

kolay gelsin...
 
Geri
Üst