ibanez rg350dx-wh

G

goldenhair

Öncelikler herkese selamlar...
Ben uzun süre klasik gitar çaldıktan sonra elektro gitara geçiceğim. Ama şu sıralar kafam karışık. Aklımda İbanez rg350dx-wh vardı. Ancak birçok yerde okuduğum yorumlar kafamı karıştırmış durumda. Kimisi çok iyi derken, kimisi gitarı yerden yere vuruyor. Bende bu durumda toplu bir fikir almak ve bu işi yapan siz arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Olumlu-olumsuz olarak yorumlarınızı beklemekteyim.

Bir de, eğer olumsuz yorum yaparsanız gitar önerisinde bulunursanız çok sevinirim.

Saygılarımla...
   
 
ben bu gitarı çok beğenmiştim denedim falan çok hoşuma gitti, hele beyaz olması cezbetti resmen ancak 100 lira daha bulamadığımdan cort aldım

bu gitarın köprüsünden şikayetçi herkes ama sıfır alırsan uzun bir zaman sorun yaşayacağını sanmam.
 
elektro gitara yeni baslıcaksan cok iyi bir gitar senin için. klavyesi falan rahat gelecektir. floyd rose'u kullanmak sorun değilse hiç düşünmeden tavsiye ederim.
 
Daha önce kullanmadınmı floyd rose'lı bir gitar. Genelde yeni tel takımı takarken zorlanır pek floydla içli dışlı olmamış kişiler. Ama bu ve bunun gibi etkenler sorun değildir tabiki. Zaten yeni bir gitar almayı düşünüyorsun sanırım. Pek sorun çıkacağını zannetmem. Tanıdığın arkadaşların falan biraz anlıyor ise en ufak sorunlarda, akort etmende, köprüyü ayarlamanda bir ustaya götürüp para vermene gerek kalmaz. Bu tip her insanın yapabileceği şeyler vardır floyd rose'da genelde. Bunlara sorun demek yanlış olur zaten.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
badsolo1 ilgin ve açıklaman için çok teşekkürler. Ancak elimde sıfırını almaya yetecek kadar param yok, temiz kullanılmış bir ikinci elini bulabilirsem almayı planlıyorum. Bu durumda beni çelişkiye itiyor, ikinci elinde sorun yaşayabilirim diye.

Peki başka bir gitar önerisinde bulunabilir misiniz? H-H-S veya H-H manyetik düzenine sahip, metal-rock tarzında müzik yapabiliceğim, en azından tremolo kolu bulunan, ikinci eline güvenilebilen bir gitar almaya planlıyorum. Önerileriniz benim için önemli. Şimdiden çok teşekkürler.
 
Bütçen tahminimce 400-500 lira arası. Bende 2003 Kore Rg370b var. Hala daha kullanıyorum. Fiyat/performans olarak güzel gitarlar. Pekte sorun çıkartmıyorlar. O bütçeye alıpta yapabileceğin pek metal gitarı yok piyasada. Benim tercihim sabit köprülü gitarlara yönel. Piyasayı araştır iyice, sor soruştur. Youtube'dan videolara ve soundlara bak. İlgini çekebilecek ve seni tatmin edecek gitarı kendin seçmelisin. Buradan ne desek boş. Piyasada 2 aydır benim istediğim gibi bir gitar yok mesela. Geçenlerde birisi İstanbul tünelde 550 civarına pazarlıkla rg350 aldığını söylemişti, sıfır. Şaşırdım hafiften git sor bence öyle bir durum var ise. Hemde eline alıp çalmış olursun 3-5 gitarı.
 
Geri
Üst