Marshall JH1 | Marshall BB2

Arkadaslar ilanı diger arkadasların da bilgilendirmesi için tekrar eski haline getirdim. Silme mesajım için cok özür dilerim gercekten :)

- - - - - - - - - -


Marshall JH1 ile Marshall BB2 arasındaki farklar nelerdir? OverDrive olarak kullanıldıgında hangisi daha kullanımlıdır? Deneyen arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz :)
 
Dostum OD pedalı olarak JH-1 çok iyidir.Dist pedalı olarak geçsede OD pedalıdır aslen.OD pedalı arıyorsan jh-1 derim arkadaşım.Bende kullarnıyorum JH-1 ordan biliyorum =)
 
bb-2 iyidir.
Fakat adı üstünde ''blues''breaker.Blues yapıcaksan almalısın.
Sana 1 sorum olucak ms pozitron comp nasıl?
Dist. da falan cok dip gürültüsü oluyor mu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
KoNt87 demiş ki:
bb-2 iyidir.
Fakat adı üstünde ''blues''breaker.Blues yapıcaksan almalısın.
Sana 1 sorum olucak ms pozitron comp nasıl?
Dist. da falan cok dip gürültüsü oluyor mu?

Hmm... Blues olarak tekrardan yavuz cetine basladık ufak ufak ama asıl caldıgımız tür alternatif rock. hocam bu türde de iyi sound alabilecegimi söyledi bb2 ile. Bana göre blues kelimesine yanılmamak lazım. Bende boss bd2 var. Blues Driver 2 olarak geciyor ve bircok blues sanatcısı kullanıyor. Ama söyle de bi durum var ki bi o kadar da insan bd2 yi od pedalı olarak kullanıyor. Yani ben isminde degilim boss mt2 yi zamanında od pedalı olarak kullanmıstım. Adına bakarak alsaydım hiç ilgilenmemem gerekirdi. Metalden nefret ederim. Yani uzun lafın kısası bi pedalda isme bakma derim.

Bu arada comp pedalı gercekten cok hos. Dip tabi ki de oluyor ama humbucker manyetik takılı gitarın varsa bu seni fazla rahatsız etmez. Bence fiyatına göre harika ötesi bi alet. Kesinlikle herkese öneririm ms pozitron comp pedalını. :)

umarım demek istedigimi yanlıs anlasılma olmadan sana aktarabilirim :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
ayrıca baska 1-2 arkadas ve hocam bb2 yi sahnede kullanıyor od pedalı olarak. ama bluesdan cok alternatif rock türüyle ilgileniyorlar :)
 
Dostum ben aslen denizliyim.Denizlide müzik kutusu diye bir müzik evi var.Epihone les paul gibi gitarlar ve kaliteli mazemeler falan var.oraya bir uğra.Ellerinde sorduğun modeller varmı diye bir sor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
evet biliyorum kardes orayı :) bi sorayım yarın okul cıkısı kendi gitarımda yanımda olacak bi denerim eger varsa :)
 
Bu arada bb-2 aldım.
İlk analog pedalım diyeyim :) pek anlamam bu işlerden fakat evl x4 ve american stratla güzel sonuclar verdi 10 watt ampli ile kullanınca :)
boost özelliğini cok beğendim cleani bile cok iyi bir şekilde boostluyor..
Gv-2 kadar ayrıntılı değil..
Cok sert tonları yok en fazla deep purple calabildim..Adı üstünde zaten overdrive
 
teşekkürler yorumun için :) bu arada bugün gittim müzik kutusu diye bildigim yere :D ama müzik kutusunda degil cınar müzikte var kaliteli gitar ve ekipmanlar. Müzik kutusunun 2 dükkan yanında :)
 
geçen hafta jackhammer aldım,şimdiye kadar elimden ds-1,ds-2,mt-2 falan geçti,bu pedallara hiçbir zaman ısınamadım ama jackhammerla arayışım son buldu.Overdrive modunu pek sevmiyorum,ts-9 gibi değil,parlak bi tonu var,tercih meselesi tabi.Distortion modu için almıştım zaten,tam bekeldiğim gibi geldi.Boss pedallardan kat kat hacimli namı değer fat sound:DBaya bass karakterli bi pedal çok boğuk gelebilir iyi ayarlayamassanız,iyi ayar çekince mesa,peavey tarzı lambalı drive tonuna benzetebiliyorum birazcık.Eğer dandik 10-15 wattlık solid state amfi kullanıyorsanız kesinlikle tercih edebilirsiniz.Bu tür amfilere ds-1 falan takınca sinek vızıltısı gibi geliyor ses:DJackhammerda ise düşük volume de bile çok iyi verim alıyorum.Bu arada biraz gürültülü bir pedal:)
 
Geri
Üst